Fietsvakantie Genieten in Twente

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 269,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met de Sallandse Heuvelrug en Springendal
bagagevervoer inclusief
verblijf in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van 1 maart t/m 30 november

Voordelig genieten in Twente
Tijdens deze voordelige fietsvakantie ontdekt u de mooie omgeving tussen Ootmarsum en Hellendoorn. U fietst door verschillende Natura 2000 gebieden, zoals AVAV (Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek), Springendal en het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Daarnaast komt u langs diverse Rijksmonumenten zoals Het Schuivenhuisje, Landgoed Singraven en Huis Almelo. Dit betekent dat u optimaal van Twente kunt genieten, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Ootmarsum, een authentiek middeleeuws stadje met mooie vakwerkhuisjes, kinderkopjes en oude waterputten. Omdat er vandaag nog niet gefietst wordt kunt u een bezoek brengen aan Openluchtmuseum Ootmarsum (niet inbegrepen). Hier waant u zich helemaal in het oude Twente. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen het leven van zo’n 100 jaar geleden weer. Ook kunt u met het toegangsbewijs van het openluchtmuseum naar het statige Drostenhuis. Deze patriciërswoning is ingericht met een vroeg 19e-eeuwse inventaris en schetst een goed beeld van het herenleven. Ootmarsum staat ook bekend als het kunststadje van Oost-Holland. U vindt hier diverse galerieën met zeer uiteenlopende vormen van kunst. De komende twee nachten verblijft u in Hotel Wyllandrie; een eenvoudig maar bijzonder gastvrij hotel op de top van de Kuipersberg en midden in de Twentse natuur.

Dag 2
Rondje Ootmarsum (ca. 50 km/5 uur)
Vandaag fietst u een mooie route aan de zuidoostkant van Ootmarsum. Eerst fietst u echter in noordelijke richting naar Oud Ootmarsum. Dit dorpje staat bekend om het klootschieten (kogelwerpen) dat hier wordt beoefend. Vanaf hier fietst u richting Denekamp. Onderweg kunt u naar het Schuivenhuisje; een stuw met een zeer bijzondere stalen schuivenconstructie, welke gebouwd is in 1887. Door het ophalen van de stalen schuiven werd de waterstand op peil gehouden. Ook komt u langs Landgoed Singraven, waar diverse monumentale gebouwen staan. Wanneer u voorbij Denekamp met zijn gezellige dorpsplein bent, gaat u verder naar Lutterzand; een uitgestrekt natuurgebied met dennenbossen, heideveldjes en het riviertje de Dinkel. Voordat u weer in Ootmarsum aankomt, komt u langs nog een mooi natuurgebied: Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek. Dit Natura 2000 gebied bestaat uit drie loofbosgebieden. Aan de noordzijde van het Almelo-Nordhornkanaal vindt u De Hunenborg; een ringwalburcht uit de middeleeuwen.

Dag 3
Ootmarsum - Hellendoorn (ca. 56 of 63 km / 5 of 6 uur)
De route van vandaag leidt u van Ootmarsum naar Hellendoorn. Onderweg komt u door Natuurgebied Springendal; tevens onderdeel van Natura 2000. Dit stukje Twente heeft als bijnaam 'De tuin van Nederland'. In dit gebied worden de heidevelden en graslanden afgewisseld met oude bossen en houtwallen. Het Springendal is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer waardoor het heerlijk rustig is. Vlak voor Vasse kunt u eventueel afwijken van de route in noordelijke richting om de Watermolens van Frans en Bels te bekijken. Even verderop liggen de unieke Mandercirkels, ook wel Cirkels van Jannink genoemd. Deze vormen samen het grootste landschapskunstproject van Nederland. Ze liggen op de Noordelijke Manderheide nabij het Twentse dorp Mander. Het kunstwerk bestaat uit twee cirkelvormige terreinen, die oorspronkelijk op de woeste zandgronden zijn ontgonnen als landbouwakker. Terug in Vasse kunt u uw route weer vervolgen richting de Grote Geesterse Molen en Geesteren. U fietst vervolgens langs de Engbertsdijksvenen, hier werkt Staatsbosbeheer aan het behoud en herstel van hoogveen. Hellendoorn staat natuurlijk bekend om zijn Avonturenpark, maar ook een van de populairste ijsjes, de raket, komt hier vandaan en Ben en Jerry's maakt hier zijn ijs voor heel Europa. U verblijft de komende twee nachten in Fletcher Hotel Hellendoorn; een kleinschalig hotel dat wordt gekenmerkt door de Twentse bescheidenheid en gastvrijheid. Kortom, zeer geschikt om na een actieve dag tot rust te komen.

Dag 4
Rondje Hellendoorn (ca. 50 km/5 uur)
Vandaag fietst u een mooie route door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Paarse heide zo ver het oog reikt, afgewisseld met uitgestrekte bossen. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is de perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Het gebied is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, waarbij schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand de basis hebben gevormd van het huidige landschap. De route slingert links- en rechtsom de vele heuvels die het gebied kent. Langs de westkant van het Nationaal Park fietst u in zuidelijke richting, langs Haarle en vervolgens naar Holten. Hier voelt u zich als fietser zeker welkom. Dit dorp heeft zelfs een fietsburgemeester; oud profwielrenner en ploegleider Theo de Rooij. Na Holten kunt u naar het uitzichtpunt op de Holterberg. Het hoogste punt is 60 meter boven NAP en het gemiddelde stijgingspercentage 5,3%. Daarna gaat u weer noordwaarts, via de oostkant van de Sallandse Heuvelrug, terug naar Hellendoorn voor de overnachting in Fletcher Hotel Hellendoorn.

Dag 5
Hellendoorn - Ootmarsum (ca. 53 of 58 km/5 of 5,5 uur)
Op deze laatste dag fietst u weer terug naar Ootmarsum, waar uw fietsvakantie Nederland eindigt. U komt langs een aantal grotere plaatsen, zoals Nijverdal, Rijssen en Almelo. In de 17e eeuw werd het huidige Huis Almelo gebouwd, ter vervanging van het oude middeleeuwse kasteel. Almelo is rondom deze plek ontstaan en deze plek speelt nog steeds een belangrijke rol voor de stad. Vanaf hier volgt de route het Almelo-Nordhornkanaal en komt u langs kunstgalerie 't Vossenveen en het brugwachtershuisje Fraans Marie. Vanaf knooppunt 81 kunt u enigszins van de route afwijken (ca. 4 km langer) om Het Stift te bezoeken. Dit is een beschermd dorpsgezicht, welke in de 12e eeuw is gebouwd als Benedictijnklooster. Bij de Koppelsluis verlaat u het kanaal en fietst u noordwaarts terug naar Ootmarsum. Vanaf het uitkijkpunt, direct tegenover het hotel, kunt uitkijken over Oldenzaal, Hengelo, Schloss Bentheim en Nordhorn. Eenmaal terug in Ootmarsum reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Genieten in Twente

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels. Het ontbijt is inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

dag 1 t/m 3 Hotel Wyllandrie in Ootmarsum
dag 3 t/m 5 Fletcher Hotel Hellendoorn in Hellendoorn
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 190,-
* huur toerfiets € 50,- **
* huur e-bike € 100,- **

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10.00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17.00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook