Fietsvakantie Fulda Radweg

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
beoordeling: 8
vanaf € 495,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
GPS data beschikbaar
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels
route: overwegend vlak met een afdaling op dag 2. Per fietsdag wordt ca. 42-64 km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes vrij dicht langs de rivier.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: iedere zondag van 17 april t/m 16 oktober

Fietsreis door Hessen langs de oevers van de Fulda van de bron naar de monding
Vlakbij de bron van de Fulda begint een prachtig fietspad: de Fuldaradweg. De rivier ontspringt in het Rhöngebergte op ca. 950 meter hoogte, is totaal ca. 200 km lang en slingert van Gersfeld naar de monding in de Weser bij Hannoversch Münden. Onderweg worden beschermde natuurgebieden aan de oevers van de Fulda afgewisseld met schilderachtige dorpen en kleine stadjes.

Vanuit Gersfeld aan de voet van het Rhöngebergte fietst u naar de Domstad Fulda met behelve de Domkerk andere bouwwerken: de Schlossburg met de Schlossgarten, de Orangerie, Kloster Frauenberg en het oude Rathaus. Vervolgens langs het bosrijke gebied bij de Vogelsberg naar de Documentastad Kassel. De fietsvakantie eindigt in het beroemde vakwerkstadje Hannoversch Münden. Een sprookjesachtig einde van deze fietsreis door het land van de gebroeders Grimm: Hessen.

De fietsroute is steeds dichtbij de Fulda en is daardoor vlak, met de heuvels links en rechts als decor.

Dag 1
Heenreis
Vandaag reist u per eigen vervoer naar Gersfeld (afstand Utrecht-Gersfeld ca. 480 km). U kunt de eigen auto kunnen gratis parkeren bij het hotel.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u op deze dag vanaf elk station in Nederland of België naar Gersfeld. Het hotel ligt op ca. 400 m van het station.

Dag 2
Gersfeld-Fulda (ca. 42 km/4 uur)
Om 09.30 uur brengt de transferbus u met uw fietsen naar de bron van de Fulda in het Rhöngebirge. Vervolgens fietst u vanuit Gersfeld over de Fuldaradweg naar de stad Fulda met de bezienswaardige binnenstad met de Dom en de Schlossgarten.

Dag 3
Fulda-Bad Hersfeld (ca. 55 km/5 uur)
Een vlak traject langs weiden en akkers langs de rivier via het vestingstadje Schlitz naar de Festspielstadt Bad Hersfeld. In Bad Herfeld worden de uitvoeringen tijdens de Festspielen (juni, juli en augustus) gegeven aan de voet van een ruïne van een romaanse kerk.

Dag 4
Bad Hersfeld-Melsungen (ca. 53 km/4,5 uur)
Mooie route naar de vakwerkstad Rotenburg an der Fulda. In de middag steekt u de Fulda over en komt u aan in Melsungen. Hier vindt u tussen de prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen het Rathaus dat algemeen wordt beschouwd als het mooiste (vakwerk)stadhuis van Duitsland. 

Dag 5
Melsungen-Hannoversch Münden (ca. 64 km/5 uur)
Door een prachtig vlak landschap naar de Documentastad Kassel. Talloze bezienswaardigheden zoals het Hercules standbeeld boven het romantische waterpark Wilhelmshöhe en de Orangerie in het Stadtpark Karlsaue zijn een bezoek zeker waard. Verder naar Hannoversch Münden waar de Fulda en de Werra samenvloeien en verder gaan als de Weser. Bezienswaardig is de Altstadt met meer dan 700 (!) vakwerkhuizen. 

Dag 6
Terugreis
Hannoversch Münden, transfer (vertrek om 09.00 uur, niet inbegrepen) per bus (€ 80,- per persoon, direct bij boeking te reserveren, alleen mogelijk op vrijdag) of trein (ca. € 35,- online of op het station te betalen) naar de geparkeerde auto in Gersfeld met aansluitend terugreis.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u op deze dag vanaf Hannoversch Münden direct terug naar elk station in Nederland of België.

Fulda Radweg ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. Het ontbijt is inbegrepen.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.
 
verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Gersfeld € 46,- € 11,-
Hannoversch Münden € 54,- € 25,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per dag o.b.v. logies/ontbijt


mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Duitstalige routebeschrijving
* parkeerplaats in Gersfeld bij uw starthotel
* bustransfer op dag 2 naar de Wasserkuppe (incl. eigen fiets)
* GPS data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Gersfeld / Hannoversch Münden-elk Nederlands of Belgisch station incl. zitplaatsreservering € 195,-
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* huurfiets met naar keuze 7 of 21 versnellingen € 70,- 
* huur elektrische fiets  € 180,-
* transfer Hannoversch Münden-Gersfeld per bus excl. eigen fiets € 80,- (op vrijdag vertrek 09.00 uur / aankomst 11.30 uur, minimum aantal reizigers: 2)
* transfer eigen fiets Hannoversch Münden-Gersfeld per bus € 19,- (op vrijdag vertrek 09.00 uur / aankomst 11.30 uur, minimum aantal reizigers: 2) 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* eventuele toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Niet al te zware fietstocht door een aantrekkelijk gebied. Vrijwel alleen over vrij liggende fietspaden. Heel verschillende, goede, overnachtings-accommodaties.

anoniem, reisperiode augustus 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook