Fietsvakantie Friese 6-Stedentocht

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 279 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

Fryslân op de fyts!
inclusief ontbijt en bagagetransport
nieuw bij Aktiva tours!
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke maandag van maart t/m november

Korte fietsrondreis door waterrijk Friesland
Tijdens deze fietsvakantie door het prachtige waterrijke Friesland fietst u door de twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward. Rond 1300 waren dit zeer welvarende havensteden. Ze waren groter dan de havens van Amsterdam en Rotterdam! In totaal komt u langs 6 unieke fonteinen van internationale kunstenaars in de zes steden Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Sneek en IJlst. Natuurlijk zijn deze steden ook bekend van de Elfstedentocht op de schaats. 

Dag 1
naar Sneek
U reist op eigen gelegenheid naar Hotel Stadsherberg of de Vakantieboerderij in Sneek, waar u de komende twee nachten te gast bent. In Sneek kunt u een bezoek brengen aan het scheepvaartmuseum of aan het Nationale Modelspoormuseum. 

Dag 2
Rondrit Sneek (ca. 35, 55 of 70 km/3, 5 of 6,5 uur)
Vandaag kunt u kiezen uit een rondje rondom het Sneekermeer (ca. 35 km) met o.a. een bezoek aan het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts. Ook kunt u op de fiets naar Franeker (Kaatsmuseum en Planetron Eise Eisinga) of Leeuwarden. Volop mogelijkheden! De route naar Franeker of Leeuwarden is ca. 55 km, de route naar Franeker én Leeuwarden is ca. 70 km. Het aantal steden wordt hiermee zelfs verhoogd naar 7 of 8 stuks!
 

Dag 3
Sneek - Stavoren (ca. 50 km/5 uur)
Vandaag maakt u een fietstocht door de twee Friese Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Onderweg komen we ook door Makkum, bekend van zijn aardewerk, en het stadje Workum. Aan het einde van de fietstocht komt u aan bij het Skipshotel in Hindeloopen waar u de komende twee nachten te gast bent.

Dag 4
Rondrit Hindelopen (ca. 55 km/5 uur)
Na het ontbijt in of bij de croissanterie in de jachthaven van Hindeloopen kunt u in het schaatsmuseum de geschiedenis van het schaatsen en natuurlijk van de Friese 11-stedentocht bewonderen. Elke winnaar van de Elfstedentocht heeft in dit museum zijn eigen vitrine. Ook de beroemde stempelkaart van Piet Kleine is in dit museum te zien. Daarna gaat u door het stadje Stavoren langs het beeld van de Vrouwe van Stavoren, bekend van het verhaal. Al in 1285 werd de Stavoren lid van de Hanze. U fietst langs het IJsselmeer verder tot aan Oudemirdum en gaat daarna door de bossen en fietst langs het watergebied “De Fluezen” terug naar de jachthaven van Hindeloopen. 

Dag 5
Hindelopen - Sneek (ca. 50 km/5 uur)
Over pontjes en langs enkele Friese meren komt u door het palingdorp Heeg. Tot na de tweede wereldoorlog werd vanuit Heeg verse paling per schip naar Londen gevaren in speciale palingaken. Langs houtzaagmolen De Rat in de stad IJlst fietst u naar Sneek waar uw vakantie helaas alweer ten einde is. 

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Friese 6-Stedentocht

Hieronder vindt u een selectie van de hotels waar u overnacht tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Hotel Stadsherberg of Vakantieboerderij Broeresloot in Sneek
Hotel Stadsherberg Sneek is gevestigd in een monumentaal pand met zicht op de Waterpoort, een fantastische locatie aan doorgaand vaarwater. Binnen 3 minuten loopt u naar de binnenstad van Sneek. Uw kamer is voorzien van een tv, thee/koffiefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. 

Vakantieboerderij Broeresloot ligt op een unieke locatie naast een eigen jachthaven en biedt uitzicht over de waterweg naar het historische Sneek. Het stadscentrum van Sneek bevindt zich op 2,5 km afstand. De smaakvolle accommodaties zijn gevestigd in een oude gerestaureerde boerderij met moderne faciliteiten. De appartementen zijn voorzien van authentieke houten balken en een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser en een eettafel. Er is ook een ruime, moderne badkamer en een woonkamer met een bank en een flatscreen-tv. 

Skipshotel in Hindeloopen
Het SkipsHotel is gelegen bij de jachthaven van Hindeloopen aan het IJsselmeer en tegen het karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan. Het SkipsHotel van Jachthaven Hindeloopen heeft 8 tweepersoons appartementen en beschikt over een croissanterie (op het terrein van de jachthaven), een zwembad, sauna, fitnesscenter en een tennis-/squashbaan. Uw kamer is eenvoudig ingericht en voorzien van een slaaphoek met twee eenpersoonsbedden, zithoek, eethoek en een keukenblok voorzien van een magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en bestek. Daarnaast heeft de kamer een eigen badkamer met toilet, ligbad en/of douche en een eigen zonneterras.sep 2021 | okt 2021 | nov 2021 |inclusief:
* 4 nachten verblijf een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* hybride fiets € 50,- (vanaf dag 2 t/m dag 5)
* e-bike € 120,- (vanaf dag 2 t/m dag 5)

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook