Fietsvakantie Friese 6-stedentocht

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 339,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

bijzonder overnachten in Hindeloopen en Sneek
ontdek de twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward
bagagevervoer tussen accommodaties inbegrepen 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van 1 april t/m 31 oktober

Fryslând op de fyts: beleef de Friese Hanzesteden! 
Tijdens deze reis ontdekt u onder andere de twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward. Ook Hindeloopen, waar u overnacht, had veel handelsrelaties met Hanzesteden, maar werd zelf geen Hanzestad. Een hanze was een samenwerkingsverband tijdens de middeleeuwen tussen handelaren en ongeveer 200 steden in Noordwest-Europa. De meningen zijn trouwens verdeeld of Stavoren en Bolsward wel echte Hanzesteden zijn. De Nederlandse vereniging van Hanzesteden telt ze in ieder geval niet mee. Toch is het, vanwege de goede ligging en verbindingen voor de scheepvaart, niet vreemd om aan te nemen dat ze wel aangesloten waren. Duikt u zelf in de bijzondere geschiedenis van de Hanze of geniet u liever van de monumentale gebouwen, diverse musea, gezellige terrasjes? De keuze is aan u!

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Op eigen gelegenheid reist u naar Hindeloopen, waar u de komende 2 nachten overnacht. U verblijft op een unieke locatie midden in de jachthaven van Hindeloopen.

Dag 2
rondom Hindeloopen (ca. 55 km) 
Na het ontbijt kunt u in het schaatsmuseum (niet inbegrepen) de geschiedenis van het schaatsen en natuurlijk van de Friese Elfstedentocht bewonderen. Elke winnaar van de Elfstedentocht heeft in dit museum zijn eigen vitrine. Ook de beroemde stempelkaart van Piet Kleine is in dit museum te zien. Daarna fietst u door het stadje Stavoren o.a. langs het bekende beeld van de Vrouwe van Stavoren. Wist u dat Stavoren al in 1285 lid werd van de Hanze? Vervolgens langs het IJsselmeer tot aan Oudemirdum en daarna door bossen en langs het watergebied “De Fluezen” terug naar de jachthaven van Hindeloopen.

Dag 3
van Hindeloopen naar Sneek (ca. 50 km)
Over pontjes en langs enkele Friese meren komt u door het palingdorp Heeg. Tot na de Tweede Wereldoorlog werd vanuit Heeg verse paling per schip naar Londen gevaren in speciale palingaken. Langs houtzaagmolen De Rat in de stad IJlst fietst u naar Sneek voor de overnachting. Nog wat tijd over? Bezoek het scheepvaartmuseum of het Nationale Modelspoormuseum.

Dag 4
rondom Sneek (ca. 35, 59 of 62 km)
Vandaag kunt u kiezen uit een rondje om het Snekermeer (ca. 35 km) met onder andere een bezoek aan het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts. De route liever iets verlengen? Fiets dan door naar 'ster van de Elfsteden' Franeker (ca. 62 km) of naar provinciehoofdstad Leeuwarden (ca.59 km).

Dag 5
van Sneek naar Hindeloopen (ca. 42 km) 
Op de laatste dag brengte de fietsroute u naar de twee Friese Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Onderweg komt u o.a. door Makkum, bekend van zijn aardewerk en het stadje Workum. Bij het Skipshotel aangekomen eindigt helaas uw fietsvakantie Nederland en vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Friese Hanzesteden

Hieronder vindt u een selectie van de hotels waar u overnacht tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 
Dag 1 & 2 Skipshotel in Hindeloopen
www.skipshotel.nl
Dag 3 & 4 Vakantieboerderij Broeresloot in Sneek
www.vakantieboerderijsneek.nl


apr 2023 | mei 2023 | jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 215,-
* toerfiets** € 58,- 
* e-bike** € 135,-
* reis- en annuleringsverzekering

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook