Fietsvakantie Frans-Vlaanderen

5 dagen
niveau 1.5
eigen vervoer
vanaf
€ 345 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 4-sterrenhotel
ontbijt en diner inbegrepen
inclusief Nederlandse routebeschrijving

route: de vlakke tot lichtglooiende route voert over landelijke routes en fietspaden. Per fietsdag wordt er ca. 40 en 68 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag en zondag van 1 april t/m 31 oktober

Fietsreis Frans-Vlaanderen met verblijf in 4-sterren Château
Het plaatsje Aire-sur-la-Lys is een goede uitvalsbasis om heerlijk te toeren door Frans-Vlaanderen. Heel aantrekkelijk voor een vakantie dichtbij huis. U logeert in een kasteel uit de negentiende eeuw met een modern comfort, vriendelijk onthaal én waar ook Nederlands wordt gesproken. Het wordt een onvergetelijke reis, want het gebied rond Hazebrock, Bailleul, Cassel en Saint-Omer brengt u heel wat moois.

De steden die u tijdens deze fietsvakantie zult ontdekken zijn al even boeiend als de verspreid liggende dorpen. Saint-Omer of Sint-Omaars, op de oever van de lieflijke rivier Aa, heeft de mooiste kathedraal van het Franse noorden. Er is ook Cassel dat u bereikt na een klimpartijtje van twee kilometer. Die klim loont de moeite want het is in Cassel gezellig en er zijn veel winkeltjes met regionale producten. Dichtbij Cassel ligt Bergues, helemaal met vestigingen omringd. In kronkels fietsend door de velden komt u ook in Hazebroek waar u Frankrijk à la flamande zal leren kennen, zeker in de gezellige estaminets waar de sfeer eerder Vlaams is dan Frans en waar de streekbieren rijkelijk vloeien.

dag 1
U reist op eigen gelegeheid naar het 4-sterren Château de Moulin le Comte in Aire-sur-la-Lys. U kunt daarna al een eerste fietstocht maken. Er is een keuze uit 4 verschillende rondritten, grotendeels over het fietsknooppuntennetwerk.dag 2 t/m 4
Vanuit het 19e eeuwse kasteel beginnen uw fietsroutes (variërend tussen ca. 40 en 68 km per dag) door het vlakke en soms lichtgolvende Frans-Vlaanderen over landelijke routes en fietspaden, die schilderachtige dorpen met elkaar verbinden. ‘Villages Patrimoine’ zoals de charmante dorpskernen ook wel eens worden genoemd, met een eigen karakter en zorgvuldig bewaarde lokale tradities. Maar ook grote plaatsen als Saint-Omer, aan de oever van de lieflijke rivier Aa, met de mooiste kathedraal van het Franse noorden, zijn de moeite waard om even te stoppen. En niet te vergeten het gezellige Cassel, met haar vele winkeltjes met regionale producten. En in één van de vele kroegjes, waar de sfeer eerder Vlaams dan Frans lijkt te zijn en streekbieren rijkelijk vloeien, wordt een fietsreis dichtbij huis niet alleen interessant, maar ook super gezellig.

dag 5
U reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

Chateau de Moulin le Comte ****

ligging: het 4-sterrenhotel is gevestigd in een 19e-eeuws kasteel met een tuin van 25 hectare. Het centrum van Aire-sur-la-Lys ligt op ca. 2 kilometer van het hotel.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, gratis parkeerplaatsen, restaurant en bar.
kamer: de kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet.

okt 2021 |inclusief:
* 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van halfpension
* parkeerplaats
* toeristenbelasting
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* routeboekhouder

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* huurfiets e-bike gratis (wel vooraf reserveren, accu beperkt tot 45 km)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook