Fietsvakantie Elbe Radweg van Dresden tot Magdeburg

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
beoordeling: 8
vanaf € 609,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-08-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Dresden, Meißen, Wittenberg en Torgau
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen en dalingen over een geasfalteerd en vrij liggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 35-79 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag en zondag van 13 mei t/m 3 september. Geen aankomst mogelijk van 15 juli t/m 4 augustus. 

Over de Elbe Radweg van Dresden naar Magdeburg
Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat bekend als het Toscane van Duitsland; de ideale omgeving voor een fietstocht. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. De reis start in Dresden, ooit een van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met 'Florence aan de Elbe'. Dresden heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad en heeft daarom jarenlang in de steigers gestaan. Zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. en heeft Dresden de glans van oude tijden teruggekregen. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomen. U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland en volgt een route van ca. 200 km langs imposante barokke paleizen en kastelen naar het charmante Renaissance-stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. De reis eindigt in Magdeburg met zijn prachtige domkerk en klooster.

Reist u liever per trein naar uw bestemming? Het is ook mogelijk om de treintickets vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Rothenburg bij ons te boeken. Vanuit Regensburg reist u aan het einde van uw reis weer comfortabel terug naar het door u opgegeven station.

 title=

Dag 1
heenreis
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Dresden. U kunt uw auto gratis parkeren op het parkeerterrein van het starthotel. Dresden was ooit één van de mooiste steden van Europa en werd ook wel aangeduid met ‘Florence aan de Elbe’. In de nacht van 13 op 14 februari 1945 vond in Dresden de grootste luchtaanval van de Tweede Wereldoorlog plaats. Hierbij werd 60% van de stad verwoest. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen langzaamaan in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Dresden heeft inmiddels de glans van oude tijden teruggekregen. Neem dus zeker de tijd om deze prachtige stad te bewonderen. Bezienswaardig zijn onder meer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel 'Het terras van Europa' genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland en de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indrukwekkende passage met witte marmeren pilaren!

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Dresden. Vanaf het station van Dresden reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.

Dag 2
Dresden-Riesa (ca. 55 km/5 uur)
De eerste fietstocht van deze reis voert via Radebeul naar Meißen. Meißen is een leuk en eeuwenoud stadje dat bekendheid verwierf door z’n indrukwekkende porselein. Met wat geluk heet het carillon met de porseleinen klokken u welkom. Bewonder hier de Frauenkirche, de Dom, de Albrechtsburg en natuurlijk de wereldberoemde porseleinfabrieken. Na een bezoek aan deze stad vervolgt u de route naar Riesa, door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar Seußlitz, met zijn prachtige park, is een bezichtiging meer dan waard.

Dag 3
Riesa-Torgau (ca. 55 km/5 uur)
Vanuit Riesa fietst u verder langs de oever van de Elbe. De route voert door een afwisselend landschap met plassen, groene weiden en uitgestrekte velden. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om gezellig te picknicken aan een van de vele meertjes. Via de middeleeuwse dorpjes Mühlberg en Kreinitz komt u aan in Torgau. Deze kleine stad aan de Elbe was vroeger een geliefde verblijfplaats van de Saksische keurvorsten.

Dag 4
Torgau-Wittenberg (ca. 65 km /5,5 uur)
De langste route van deze reis leidt u door Dommitzsch en Pretzsch naar de fraaie Lutherstad Wittenberg. De stad herbergt een veelzijdige en rijke historie. Een belangrijk speerpunt in deze historie is de Universiteit van Wittenberg, waar Martin Luther in 1508 theologisch professor werd. Overige bezienswaardigheden zijn de Stadtkirche St. Marien, het Raadhuis en de Slotkerk. Aan de noordkant van de kerk spijkerde Martin Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op een houten deur. Deze deur is dan ook de meest gefotografeerde deur van Europa, alhoewel het niet de originele deur is.

Dag 5
Wittenberg-Dessau (ca. 35 km/3 uur)
Op de pedalen naar Dessau. Onderweg doorkruist u het parklandschap Wörlitz. De route van vandaag is wat korter zodat u voldoende tijd heeft om het prachtige landschapspark te bezoeken. Dit ensemble van steden, dorpen, parken, paleizen en monumenten is in het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst en is een van de eerste en grootste Engelse landschapsparken in Duitsland. Het park vindt zijn oorsprong in de zeventiende eeuw. De overnachting is in Dessau. Maakt u hier nog een extra fietstocht van ca. 25 km door het bekende natuurreservaat Untere Mulde? Hier vindt u prachtig natuurschoon met een diversiteit aan dieren en planten. 

Dag 6
Dessau-Magdeburg (ca. 58 of 79 km/5 of 6,5 uur)
De laatste fietstocht van deze reis brengt u van Dessau naar Magdeburg met zijn indrukwekkende Dom en mooie kloosters. Onderweg zijn de stad Barby met zijn middeleeuwse stadsmuren en de voormalige zoutsteden Schönebeck en Bad Salzemen, met het oudste zoutwaterbad van Duitsland met heilzame werking, een bezoek waard. Indien gewenst kunt u deze fietsroute inkorten tot 58 km door een gedeelte per trein (niet inbegrepen, duur treinreis ca. 20 minuten) af te leggen.

Dag 7
terugreis
Na het ontbijt reis u per trein terug naar Dresden. Bij deze reis is een treinticket inbegrepen. 

Let op: De treinreis van Magdeburg naar Dresden is exclusief het meenemen van een fiets. Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten. 

U kunt  de transfer van de eigen fietsen bijboeken tegen een toeslag van € 26,- per fiets. De fietsen moeten dan op dag 6 van het programma vóór 16.30 uur afgegeven worden bij het hotel in Mageburg. De fietsen kunt u dan de volgende dag vanaf 10.00 uur ophalen in Dresden. Het is uiteraard ook mogelijk om de fietsen bij het laatste hotel in Magdeburg te laten staan, de auto op de halen in Dresden, en op de reis terug naar Nederland de fietsen weer op te halen in Magdeburg.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Magdeburg terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie Elbe Radweg van Dresden tot Magdeburg

Tijdens deze reis verblijft u in luxe 3- en 4-sterrenhotels. Het ontbijt is inbegrepen en tegen een toeslag kunt u het diner bijboeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Dresden NH Hotel Dresden 2-persoonskamer € 49,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
dag 2 Riesa Mercure Hotel   
dag 3 Torgau Hotel Pension zum Markt  
dag 4  Wittenberg Ringhotel Schwarzer Bär 2-persoonskamer € 53,-
toeslag 1-persoonskamer € 28,-
dag 5 Dessau-Rosslau NH Hotel Dessau-Rosslau  
dag 6 Magdeburg Intercity hotel 2-persoonskamer € 51,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt

 Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* terugtransfer Magdeburg-Dresden per trein
* bagagevervoer
* gebruik fietstas (ook bij eigen fietsen)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* onbewaakte parkeerplaats bij het eerste hotel

** De terugreis naar Dresden per trein is inbegrepen in de reis. Eigen fietsen kunnen voor een bedrag van € 26,- terug naar Bad Schandau vervoerd worden (direct bij boeking doorgeven, alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag). 
** Wanneer u de transfer terug van uw eigen fietsen heeft bijgeboekt moet u de eigen fiets op donderdag of vrijdag om uiterlijk 16.30 uur inleveren bij het hotel in Wittenberg. De fiets staat dan om 10:00 uur voor u klaar bij het starthotel in Dresden.


optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of België - Dresden en Magdeburg - elk station Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 230,-
* toeslag halfpension € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer € 190,-
* huur toerfiets met naar keuze 7 of 21 versnellingen € 80,-
* huur e-bike € 180,-
* terugtransfer eigen fiets € 26,- (alleen mogelijk op donderdag en vrijdag)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

anoniem, reisperiode augustus 2021
Het was een leuke fietstocht, hoewel het landschap over de gehele route niet heel erg veel verandert. De eerste dag hadden we van Dresden naar Riesa, 60 km regen! Hotel was heel gastvrij en bood ons gelijk handdoeken aan! Hotels waren op een na allemaal goed. Torgau, Hotel Pension Zum Markt, was minder. Ook niet leuk om als ouderen helemaal in de nok de kamers te krijgen (45 treden) waar geen lift is. Kamers waren zeer eenvoudig en ongezellig en geen mogelijkheid ergens in het hotel te zitten. De ingang van Hotel Pension Zum Markt ligt eigenlijk om de hoek en niet in de B?ckerstrasse. Afstand van Magdenburg naar Dresden was erg lang om te fietsen (eigen keus), 92 km. Het is raadzaam erop te wijzen dat er onderweg niet veel te krijgen is, dus broodje mee is geen luxe. Na de ene regendag verder goed weer en hebben een fijne vakantie gehad.
Thea Ackema
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook