Fietsvakantie Elbe Radweg van Bad Schandau naar Wittenberg

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 653,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 03-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Dresden, Meißen, Wittenberg en Torgau
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen. U fietst over een geasfalteerd en vrij liggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 24-64 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag en zaterdag van 14 mei t/m 3 september. Geen aankomst mogelijk van 15 juli t/m 4 augustus

Fietsvakantie door het Toscane van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg
Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat ook bekend als het Toscane van Duitsland: de ideale omgeving voor een mooie fietsreis. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar zeldzame dier- en plantensoorten voorkomen. Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen met de Albrechtsburg, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, en natuurlijk Dresden: het 'Florence aan de Elbe'.

 title=

Dag 1
heenreis
Op naar het middeleeuwse kuuroord Bad Schandau, waar u op eigen gelegenheid naartoe reist. 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Bad Schandau. Vanaf het station van Bad Schandau reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.
 

Dag 2
Bad Schandau - Dresden (ca. 52 km/4 uur)
Per fiets naar Halbestadt en per veerpont naar Königstein, langs Pillnitz, met zijn mooie slot in barokstijl. Langs de Elbe naar Dresden, ooit één van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met 'Florence aan de Elbe'. Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd en heeft daarom jarenlang in de steigers gestaan. Vele schitterende barokgebouwen zijn in oude stijl herbouwd of gerestaureerd waardoor Dresden zijn oude glans weer terug heeft gekregen. 

Dag 3
Vrije dag Dresden of fietstocht Moritzburg - Dresden (ca. 35 km/3 uur + 28 min. per trein)
Vandaag heeft u genoeg tijd om de stad Dresden te verkennen. Bezienswaardig is ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel 'Het terras van Europa’'genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Een van de hoogtepunten is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren! Toch liever een fietstocht buiten de stad maken? In uw routeinformatie vindt u een mooie route van ca. 35 km. U neemt dan eerst de Lösnitzdackel, de mooiste smalspoorbaan van Duitsland, die u naar Moritzburg brengt (niet inbegrepen) en fietst vanuit Moritzburg terug naar Dresden.

Dag 4
Dresden - Meißen (ca. 24 km/2,5 uur)
Mooie route langs wijngaarden, de kasteelruïne van Gauernitz en het kasteel Scharfenberg naar eindpunt Meißen. U kunt hier een bezoekje brengen aan de Frauenkirche, de Dom, de Albrechtsburg en natuurlijk de wereldberoemde porseleinfabrieken.

Dag 5
Meißen - Riesa (ca. 27 km/3 uur)
Nog eventjes rondkijken in Meißen of stapt u meteen op de fiets? De keus is aan u. De route brengt u een stukje door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar Seußlitz met zijn prachtige park is een bezichtiging meer dan waard.

Dag 6
Riesa - Torgau (ca. 50 km/4 uur)
Via Kreinitz, het voormalige Cisterciënserklooster en het Treblitzscher Park met een variatie aan bomen en struiken uit 5 continenten, fietst u naar Torgau. Wist u dat dit een van de mooiste renaissancesteden van Duitsland is? 

Dag 7
Torgau - Wittenberg (ca. 64 km/5,5 uur)
U verlaat de deelstaat Sachsen en fietst Bundesland Sachsen Anhalt binnen. Via Dommitzsch en Elster naar het eindpunt van vandaag, de Lutherstad Wittenberg. Bekijk in Wittenberg zeker de slotkerk 'Allerheiligen' (met de beroemde deur, waaraan Luther zijn stellingen ophing en het graf van Luther), de Stadskerk 'St. Marien' (de kerk waar Luther preekte) en het Lutherhuis (het woonhuis van Martin Luther, het grootste historische Reformatiemuseum ter wereld met de originele Lutherkamer).
 

Dag 8
terugreis
Vanuit Wittenberg volgt de transfer per trein naar Bad Schandau (dagelijks). Aansluitend terug naar Nederland.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wittenberg terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.
 

Fietsvakantie Elbe Radweg van Bad Schandau naar Wittenberg

Tijdens deze reis verblijft u in 3- of 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Het is mogelijk om tegen een toeslag diners bij te boeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen, u ontvangt de definitieve hotellijst bij uw reispapieren).

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Bad Schandau, Dresden en Wittenberg. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Bad Schandau Pura Park Hotel / Elberesidenz / Lindenhof 2-persoonskamer € 72,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 2 en 3 Dresden NH Neustadt 2-persoonskamer € 49,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
dag 4 Meißen   -
dag 5 Riesa   -
dag 6 Torgau   -
dag 7 Wittenberg Ringhotel Schwarzer Bär 2-persoonskamer € 53,-
toeslag 1-persoonskamer € 28,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
* 7 x ontbijt
* onbewaakte parkeerplaats bij het hotel in Bad Schandau
* terugtransfer Wittenberg-Bad Schandau per trein
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot van Halbestadt (Bad Schandau) naar Köningstein incl. fiets.
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)

** De terugreis naar Bad Schandau per trein is inbegrepen in de reis. Eigen fietsen kunnen voor een bedrag van € 26,- terug naar Bad Schandau vervoerd worden (direct bij boeking doorgeven, alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag). 
** Wanneer u per trein terugreist van Wittenberg naar Bad Schandau moet u de eigen fiets op de dag voorafgaand aan uw vertrek om uiterlijk 16.30 uur inleveren bij het hotel in Wittenberg. De fiets staat dan om 10:00 uur voor u klaar bij het starthotel in Bad Schandau. Deze service is niet inbegrepen in de reissom. 


optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of België - Bad Schandau en Wittenberg - elk station Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 230,-
* toeslag halfpension € 180,-
* toeslag 1-persoonskamer € 209,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 80,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service) € 180,-
* transfer eigen fiets van Wittenberg naar Bad Schandau (alleen op donderdag en vrijdag) € 26,-**
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* treinkaartje Lößnitzdackel Radebeul-Moritzburg incl. fiets (ca. € 10,50 per persoon)
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook