Fietsvakantie Elbe Radweg van Bad Schandau naar Wittenberg

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 639 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-08-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Dresden, Meißen, Wittenberg en Torgau
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen over een geasfalteerd en vrij liggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt tussen 25-69 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag en zaterdag van 1 mei t/m 19 september

Fietsvakantie door het Toscana van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg
Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat ook bekend als het Toscana van Duitsland: de ideale omgeving voor een mooie fietsreis. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt.

Het Florence aan de Elbe
Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen met de Albrechtsburg, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, en natuurlijk Dresden: het "Florence aan de Elbe".

U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland: Saale- Unstrut. U volgt een route van ca. 200 kilometer langs imposante barokke paleizen. Etappeplaatsen zijn ondermeer het charmante Renaissance- stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten.


 Elbe Bad Schandau - Wittenberg

Dag 1
Bad Schandau, aankomst per eigen vervoer. Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel. 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Bad Schandau. Vanaf het station van Bad Schandau reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.
 

Dag 2
Bad Schandau-Dresden (ca. 52 km/4 uur). Per fiets naar Halbestadt en per veerpont naar Königstein, langs Pillnitz, met zijn mooie slot in barokstijl. Langs de Elbe naar Dresden, ooit één van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met ‘Florence aan de Elbe’. Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd, heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd; Dresden heeft zijn oude glans teruggekregen. Overnachting in 4-sterrenhotel in Dresden.

Dag 3
Dresden-Moritzburg-Dresden (ca. 30-50 km/2-4 uur). Genoeg tijd om de stad Dresden te verkennen en een korte tocht in de omgeving te maken langs de Elbe en de mooiste smalspoorweg van Duitsland: de Lösnitzdackel. Bezienswaardig is ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel ‘Het terras van Europa’ genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren! 

Dag 4
Dresden-Meißen (ca. 25 km/2,5 uur). Mooie route langs wijngaarden, de kasteelruine van Gauernitz en het kasteel Scharfenberg naar Meißen. U kunt hier een bezoekje brengen aan de Frauenkirche, de Dom, de Albrechtsburg en natuurlijk de wereldberoemde porseleinfabrieken.

Dag 5
Meißen-Riesa (ca. 27 km/3 uur). Nog een stukje door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar Seußlitz met zijn prachtige park is een bezichtiging meer dan waard.

Dag 6
Riesa-Torgau (ca. 47 km/4 uur) via het voormalige Cisterciënserklooster en het Treblitzscher Park met een variatie aan bomen en struiken uit 5 continenten.

Dag 7
Torgau-Wittenberg (ca. 69 km /5,5 uur). U verlaat de deelstaat Sachsen en gaat in de voetsporen van Luther naar  Bundesland Sachsen Anhalt en verder via Schloß Lichtenberg en Pretsch naar Wittenberg.

Dag 8
Wittenberg, transfer per trein naar Bad Schandau (op zondag t/m vrijdag, Wittenberg vertrek om 10.46 uur, aankomst Bad Schandau om 14.43 uur). Eindigt de reis op zaterdag dan reist u op eigen gelegenheid terug naar Bad Schandau. Het is mogelijk om een transfer per bus bij boeking te reserveren (€ 27,- per persoon, direct bij boeking op te geven). Aansluitend terug naar Nederland.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wittenberg terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.
 

Fietsvakantie Elbe Radweg van Bad Schandau naar Wittenberg ***

Tijdens deze reis verlbijft u een 4-sterrenhotel in Dresden, Bad Schandau en Riesa en goede 3-sterrenhotels in de overige plaatsen, alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (3-gangen keuze menu). Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Bad Schandau en Wittenberg. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Bad Schandau Hotel PURA Garni Sigl's 2-persoonskamer € 88,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 2 en 3 Dresden NH Hotel -
dag 4 Meißen Hotel Residenz am Markt -
dag 5 Riesa Mercure Hotel Riesa Dresden -
dag 6 Torgau Hotel Penson Zum Markt -
dag 7 Wittenberg Hotel Schwarzer Bär 2-persoonskamer € 56,-
toeslag 1-persoonskamer € 31,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* terugtransfer Wittenberg-Bad Schandau per trein (op zondag t/m vrijdag)** 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot van Halbestadt (Bad Schandau) naar Köningstein incl. fiets.
* treinkaartje Lößnitzdackel Radebeul-Moritzburg
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* gratis parkeerplaats in Bad Schandau

** op zaterdag is de transfter per trein niet inbegrepen. Het is mogelijk om de transfer Wittenberg-Bad Schandau comfortabel per bus te reseveren (€ 27,- per persoon, direct bij boeking te reseveren). Meenemen eigen fiets € 24,- (direct bij boeking doorgeven). Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid terug naar Bad Schandau te reizen.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Bad Schandau en Wittenberg - elk station Nederland of Belgie (incl. zitplaatsreservering) € 197,-
* toeslag halfpension € 195,-
* toeslag 1-persoonskamer € 200,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 80,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service) € 160,-
* transfer per bus van Wittenberg naar Bad Schandau (alleen op zaterdag) € 27,-
* transfer eigen fiets van Wittenberg naar Bad Schandau (alleen op zaterdag) € 24,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook