Fietsvakantie Eem en het Hogeland

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 615,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met o.a. Groningen, Termunterzijl en het Lauwersmeer
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
verblijf inclusief ontbijt
route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 43-62 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 29 maart t/m 24 september

Groningen, het hoge Noorden met oneindige vergezichten over wuivende graanvelden en vette klei in strakke aardappelrijen gedwongen, her en der onderbroken door een met bomen omzoomde herenboerderij. De zeedijk ziet u al van verre als een strakke streep aan de horizon. Statige borgen en piepkleine arbeidershuisjes geven een kijkje in het nabije verleden. Natuurlijk mogen Pieterburen en de zeehonden ook niet ontbreken. Daarna volgt nog de enorme diversiteit aan vogels en natuur in het Lauwersmeer, een wijds zoetwatergebied met rietvelden, bossen en veel water. Niet voor niets werd het gebied rond het Lauwersmeer uitgeroepen tot Nationaal Park. Aan de overkant bent u even in Friesland. Mocht u een dagje willen fietsen op Schiermonnikoog, boek dan een extra nacht in Anjum, op slechts 7 km van de haven. In de ochtend de boot heen, in de avond de boot terug en u bent een dag in een hele andere wereld. Dit alles is te ontdekken op deze heerlijke fietsreis. Sluit af in de levendige studentenstad Groningen en aanschouw de gezelligheid vanaf één van de vele terrasjes. Historie en cultuur gaan hier hand in hand, van de oude Prinsenhof en de fraaie stationshal tot het hypermoderne Gronings Museum aan de gracht of het Forum aan de Grote Markt waar alleen de A-Kerk en de Martinitoren nog bovenuit torenen.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Op eigen gelegenheid reist u af naar Groningen. De middag en avond zijn er om de fietsstad te ontdekken, een terras te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht.

Dag 2
Groningen – Termunterzijl (ca. 62 km/5 uur)
Vanuit de stad fietst u langs de randen van het Hoornse- en Paterswoldesemeer richting Haren. Daarna oostwaarts richting Slochteren en de fraaie Fraelemaborg met café-restaurant, park en museumwinkel. Het landschap doet eerder Drents aan dan Gronings met kleine percelen, houtwallen en veel bomen. Na Scheve klap fietst u langs het Termunterzijldiep en het Hondshalstermeer met weidse uitzichten over groen polderland, waar u de rust voelt neerdalen. Nog een klein stukje door en dan vindt u aan de Eemsmonding ‘Termunterziel’ zoals de Groningers zeggen. Omgeven door prachtige natuurgebieden, polderlandschappen en de zee. Boven het oude zijl staat de Boog van Ziel: de brug uit 1725 boven de oude sluis, waar het comfortabele hotel op u wacht.

Dag 3
Termunterzijl – Pieterburen (ca. 62 km/5 uur)
Langs de Eems zet u verder koers noordwaarts naar de zeehaven van Delfzijl. U volgt de LF Kustroute, eerst nog wat landinwaarts maar dan richting zeedijk. De fraaie blauw-witte toren van de Mariakerk in Uithuizermeeden ziet u al van ver. Dit is het Hogeland! Onderweg passeert u nog twee fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met fijn terras. Daarna volgen nog de twee Wierden dorpen Usquert en Warffum, voordat u bij Noordpolderzijl op de zeedijk over het Wad uit kunt staren. Vanaf hier is eindpunt Pieterburen niet heel ver meer.

Dag 4
Pieterburen – Anjum (ca. 43 km/3 uur)
Na het ontbijt weer fris op de fiets voor een bezoek aan de Borg Verhildersum in Leens of de Theefabriek in Houwerzijl. Neem daarnaast ook zeker even een kijkje in de voormalige zeehaven Zoutkamp. Bekijk de kleurrijke vissershuisjes of pak een terrasje aan het Reitdiep, waar het lekker bootjes kijken is. Vervolgens fietst u langs het Reitdiep en door het Nationaal Park Lauwersmeer. In de verte doemt de visafslag al op, perfect voor een welverdiende lunch met verse vis. Tot slot verlaat u bij de Cleveringsluizen Groningen en gaat u de buurprovincie Friesland in, voor een warm onthaal in Anjum.

Een dagje fietsen op Schiermonnikoog? Boek hier dan een extra nacht in Anjum, op 7 km van de haven!

Dag 5
Anjum – Zuidhorn (ca. 44 km/3 uur)
Tijdens de fietsorute van vandaag vindt u links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen: nu weet u zeker dat u in Friesland bent! Na bijna een hele ronde om het Nationale Park Lauwersmeer, buigt u in de haven van het Groningse Zoutkamp af naar het monumentale wierdendorp Niehove. Dit dorp is door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een aanbeveling voordat u in Zuidhorn bent voor de avond is B&B de Piloersemaborg, een ware gastronomische parel!

Dag 6
Zuidhorn – Groningen (ca. 54 km/4 uur)
De laatste rit voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt u door de Kop van Drenthe, langs het hunebed van Steenbergen en langs het Paterswoldse meer weer terug naar de stad.

Dag 7
Terugreis
Na het ontbijt komt deze fietsvakantie Nederland ten einde en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Jammer dat de reis al over is? Boek dan een extra nacht en verken Groningen nog een dag! 

Fietsvakantie Eem en het Hoge Land

Tijdens deze reis verblijft u in onderstaande accommodaties inclusief ontbijt. Het Flonk Hotel Groningen Zuid ligt buiten het centrum en heeft een gratis parkeerplaats. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht*
Dag 1 Groningen Flonk Hotel Groningen Zuid 2-persoonskamer € 85,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
Dag 2 Termunterzijl Hotel Termunterzijl 2-persoonskamer € 85,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
Dag 3 Pieterburen Gastenverblijf Waddenhoes 2-persoonskamer € 85,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
Dag 4 Anjum Hotel Toxopeus 2-persoonskamer € 85,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
Dag 5 Zuidhorn Hotel In 't Holt 1654 2-persoonskamer € 85,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
Dag 6 Groningen Flonk Hotel Groningen Zuid 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 nachten verblijf een 2-persoonskamer 
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de accommodaties
* routebeschrijving en kaartmateriaal
* toeristenbelasting 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 290,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (excl. diefstalverzekering) € 79,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (incl. diefstalverzekering) € 99,-
* huur e-bike (excl. diefstalverzekering) € 172,-
* huur e-bike (incl. diefstalverzekering) € 211,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* eventuele overtochten met een veerboot
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 6 nachten verblijf een 2-persoonskamer 
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de accommodaties
* routebeschrijving en kaartmateriaal
* toeristenbelasting 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 290,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (excl. diefstalverzekering) € 79,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (incl. diefstalverzekering) € 99,-
* huur e-bike (excl. diefstalverzekering) € 172,-
* huur e-bike (incl. diefstalverzekering) € 211,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* eventuele overtochten met een veerboot
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook