Fietsvakantie Duitse Donau

9 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 766,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 03-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels

route: over de Donauradweg, een overwegend vlak en vrijliggend geasfalteerd fietspad waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per dag wordt ca. 42-63 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag van 14 mei t/m 17 september

Fietsvakantie van het Zwarte Woud naar het Beierse Woud
Het fraaie en inmiddels overbekende fietspad langs Europa’s langste rivier heet de Donau Radweg en loopt van Donaueschingen in het Zwarte Woud tot in Servië op de Balkan! Het Duitse traject van deze fietsreis, van de bron van de Donau naar Regensburg, is het rustigste deel. Fietsend door het lieflijke dal van de hier nog zo jonge en smalle Donau fietst u van het zuidwesten van het Schwarzwald naar het Bayerische Wald in het oosten. De Donaubron, in de kasteeltuinen van Schloß Fürstenberg in Donaueschingen, is de eerste blikvanger in het park. Vlakbij ligt Schaffhausen met haar beroemde watervallen in de Rijn.

Bijna de hele route gaat direct langs de Donau over een vlak en vrijliggend fietspad. Dat pad loopt door beschermde natuurgebieden zoals de 'Obere Donau' en de 'Donaudurchbruch' met een zeldzame flora en fauna. U komt ook door schitterende historische steden zoals Ulm, met de Münster met de hoogste kerktoren ter wereld, en plaatsen als Sigmaringen, Ehingen, Ingolstadt en natuurlijk Regensburg, met de Dom Sankt Peter, de oudste brug over de Donau en Schloß Emmeram. Onderweg kunt u de kloosters van Blaubeuren, Beuron en Weltenburg en het slot van Donauwörth bezoeken waarin een archeologisch museum is gehuisvest. In Gundelfingen bevindt zich een groot automuseum. Dus alle gelegenheid om zowel heerlijk te fietsen als ook om regelmatig af te stappen en de omgeving met bezienswaardigheden te ontdekken.

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

 title=

Dag 1
heenreis
U reist per eigen vervoer naar Donaueschingen/Aufen. De afstand van Utrecht naar Donaueschingen bedraagt ca. 730 km. Reizigers die arriveren met de eigen auto kunnen deze gratis parkeren in de buurt van het station. Indien u op tijd aankomt, kunt u de bron van de Donau in het kasteelpark Fürstenberg bekijken.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Donaueschingen. Vanaf het station van Donaueschingen reist u op eigen gelegenheid naar uw starthotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).

Dag 2
Donaueschingen - Fridingen/Mühlheim (ca. 50 km/4,5 uur)
Door het brede Donaudal fietst u naar Möhringen en vervolgens door het natuurreservaat ‘Obere Donau’ langs de hellingen van het Zwarte Woud. Via het smaller wordende dal verder naar Mühlheim, een oud vesting- en vakwerkstadje aan de Donau.

Dag 3
Mühlheim - Sigmaringen/Scheer-Mengen (ca. 46 of 59 km/5 uur)
Een van de mooiste trajecten door het voormalige Vorder-Oostenrijk (tot 1803 Oostenrijks grondgebied) langs diverse burchten door het natuurgebied ‘Donaudurchbruch’ naar het romantische kloosterstadje Beuron. Hier vindt u een goed onderhouden eeuwenoude abdij, waarvan slechts de kerk te bezoeken is. Door het voorland van de Alpen, over mooie lanen, door uitgestrekte weiden, langs de Donau naar Scheer-Mengen met zijn kasteel en herenhuizen uit de middeleeuwen.

Dag 4
Sigmaringen/Scheer-Mengen - Obermarchtal/Ehingen (ca. 63 km/5,5 uur)
Via schilderachtige rivierbochten door overwegend agrarisch gebied naar Riedlingen met zijn markante Rathaus. Het is zeker de moeite waard om hier even van de fiets te stappen om de oude binnenstad te bekijken. Verder over de Donauradweg via Zwiefaltendorf en Rechtenstein naar Marchtal. Marchtal bezit een prachtig kloostercomplex met een juweel van een barokke kloosterkerk.

Dag 5
Obermarchtal/Ehingen - Ulm (ca. 42 km/4 uur)
Na het ontbijt springt u weer op de fiets voor een tocht richting Blaubeuren, een charmant oud stadje met een Benedictijner Abdij. Verder door het Blautal (het dal van het blauwe water) naar de Blautopf, de 100 meter diepe bron met zijn helderblauwe water die vaak beschreven wordt als de mooiste waterbron van Duitsland. U fietst verder langs hellingen en bosranden met prachtig uitzicht naar Ulm, de historische stad aan de Donau met de Münster, met de hoogste kerktoren ter wereld. Indien u tijd over heeft zeker de moeite waard om even te bekijken!

Dag 6
Ulm - Lauingen (ca. 50 km/5 uur)
Tussen Ulm en Dillingen fietst u door verschillende stadjes die stuk voor stuk goed bewaard zijn gebleven. Door het bos en het licht heuvelachtige voorland van de Alpen zet u koers naar Elchingen met zijn bedevaarts kerk en het middeleeuwse dorp Günzburg met de Liebfrauenkirche in Rococostijl. Eindpunt van vandaag is Lauingen.

Dag 7
Lauingen - Bad Gögging (ca. 56 km/5 uur + 60 minuten per trein)
Per trein (incl. fiets) reist u naar Neuburg aan de Donau. Hier kan Schloss Neuburg, één van de mooiste Renaissance kastelen, bezocht worden. Langs de Donau verder naar Ingolstadt, vermaard om het Beierse bier en de prachtige binnenstad met de Maria de Victoria-kerk in rococostijl. Door uitgestrekte hopvelden rijdt u verder naar het middeleeuwse Voburg waarvan de complete stadsmuur nog intact is. U overnacht in Bad Gögging.

Dag 8
Bad Gögging - Regensburg (ca. 50 km/4,5 uur + 20 minuten per boot)
Op de route van vandaag fietst u via het Klooster Weltenburg. Wist u dat in deze kloostertuin de oudste bierbrouwerij ter wereld staat? Per schip (incl. fiets) vaart u van Weltenburg over een prachtig traject naar Kelheim. Vervolgens via Bad Abbach naar het zeer bezienswaardige Regensburg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de binnenstad nooit gebombardeerd, waardoor het de best bewaarde middeleeuwse stad van Duitsland is. Daarom is de stad door UNESCO tot werelderfgoed benoemd. 

Dag 9
terugreis
Vanuit Regensburg reist u per trein naar Donaueschingen en per eigen vervoer naar Nederland.

Transfer van Regensburg naar Donaueschingen
Op de laatste dag reist u per trein terug van Regensburg naar Donaueschingen. Het treinkaartje is inbegrepen in uw reissom. Het meenemen van de fiets is niet inbegrepen en wordt ook niet aangeraden, omdat u dan zowel uw bagage als de fiets mee moet nemen. Indien u dit wel wilt, kunt u op het station gemakkelijk kaartjes voor de fiets kopen. We raden aan om bij deze reis fietsen te huren. Deze kunt u dan achterlaten bij het hotel in Regensburg.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf het station van Regensburg terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie Duitse Donau

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt. Tegen een toeslag kunt u ook de diners bijboeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Donaueschingen, Ulm en Regensburg. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Donaueschingen * Flair Hotel Grüner Baum *** 2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 23,-
dag 2 Mühlheim/Fridingen * Hotel Sonne Fridingen ***  
dag 3 Sigmaringen/Scheer-Mengen * Hotel Jagerhof ***  
dag 4 Obermarchtal/Ehingen * Hotel Ochsen ***  
dag 5 Ulm * Hotel Intercity *** 2-persoonskamer € 50,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 6 Lauingen * Hotel Kannenkeller ***  
dag 7 Bad Gögging * The Monarch Hotel ****  
dag 8 Regensburg * Hansa Apart Hotel ****
* Ibis Styles ***+
2-persoonskamer € 58,- inclusief boottocht Regensburg
toeslag 1-persoonskamer € 22,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 8 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
* 8 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* Lauingen-Neuburg per trein inclusief fiets
* Kloster Weltenburg - Kelheim per boot inclusief fiets
* gebruik dubbele fietstas, ook bij eigen fietsen
* terugreis Regensburg-Donaueschingen per trein (meenemen eigen fiets niet inbegrepen)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Donaueschingen en Regensburg-elk Nederlands of Belgisch station € 258,-
* toeslag halfpension € 184,-
* toeslag 1-persoonskamer € 178,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen (naar keuze) € 77,-
* huur e-bike € 173,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige entreegelden, maaltijden en dranken
* meenemen eigen fiets in de trein op de terugreis
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds 
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook