Fietsvakantie Drenthe, Vechtdal en Twente - 8 dagen

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 539 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
fietsroutes door het Vechtdal nabij Ommen
inclusief bagagetransport tussen de hotels

minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke woensdag van 3 maart t/m 24 november

Fietsvakantie door het prachtige Drenthe, Overijssel en Twente
Tijdens deze 8-daagse fietsreis komt u door diverse prachtige landschappen in Zuid-Drenthe, het Overijsselse Vechtdal nabij Ommen en Twente. Een ideale combinatie! Langs de routes is er bijzonder veel natuur, kunst en cultuur te zien en te beleven. Bezoek onder andere: Ommen, Ootmarsum en Coevorden. 

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Hotel & Spa - Paping in Ommen. Ontspan o.a. in het verwarmde binnenzwembad met zoutwaterbad en de Finse sauna. Dit hotel ligt op 200 meter van het station dus ook ideaal als u hier met de trein naar toe wilt komen. Vanavond is het diner inclusief.

Dag 2
rondje Ommen (ca. 44 km)
Heerlijk op verkenning door Ommen en omstreken op de fiets. Ommen is een gezellige stadje aan de oevers van de rivier de Vecht tussen uitgestrekte naald- en loofbossen. Historische molens en fraaie landgoederen liggen verspreid tussen de heidevelden, boswachterijen en zandverstuivingen. Tip: bezoek aan de Beeldentuin van Witharen of het Nationaal tinnen figuren museum. Het diner is vanavond niet inclusief dus u kunt zelf bepalen waar en wanneer u dineert.

Dag 3
van Ommen naar Ootmarsum (ca. 51 km)
Door het Vechtdal en het decor van het prachtige landschap van Twente fietst u naar het museumdorp Ootmarsum. Onderweg komt u naast natuur, ook nog langs de prachtige Sint-Pancratiusbasiliek in Tubbergen. In de loop van de middag komt u aan in Ootmarsum voor het diner (bij de reissom inbegrepen) en de overnachting.

Dag 4
rondje Ootmarsum (ca. 50 km)
Vandaag gaat de fietstocht door het landelijke noordoosten van Twente. Deze prachtige route voert u onder andere door het beschermede stadscentrum van het historische dorp Ootmarsum, door het groene en ongerepte landschap in de Beneden-Dinkeldal en langs de moerasachtige gebieden van het vogelparadijs Ottershagen. Verder fiets u door het fraaie natuurlandschap de Bergvennen langs de Duitse grens en langs prachtige eeuwenoude havezathes zoals Het Huis te Brecklenkamp en Noord-Deurningen.

Dag 5
rondje Ootmarsum (ca. 50 km)
Na het ontbijt stapt u op de fiets richting Denekamp en fietst u langs de rivier de Dinkel. U maakt vandaag kennis met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Het Huis is te bezichtigen tijdens een rondleiding. In de loop van de middag komt u aan in het dorp Weerselo, iets ten noorden van Weerselo ligt Het Stift. Dit dorpje is na de 12e eeuw ontstaan rond een Benedictijnerklooster, waar zowel paters als zusters leefden. Na verloop van tijd verlieten de paters het klooster, waarna het een vrouwenklooster werd. Het Stift ontstond toen de Twentse landadel toestemming kreeg om dochters en nichten hier te huisvesten. Eenmaal weer aangekomen in Ootmarsum kunt u nog een kijkje nemen bij het Opluchtmuseum. U maakt hier kennis met oude ambachten in de stad en streekgebonden vakwerkgebouwen.

Dag 6
van Ootmarsum naar Coevorden (ca. 57 km)
U kunt nog even genieten van het Twentse landschap. De cirkels van Janink en de watermolens zijn uw bezoek zeker waard. Daarna fietst u door een prachtig natuurgebied in Duitsland naar Coevorden. Coevorden was vroeger een van de belangrijkste vestingsteden van het land en is de oudste stad van Drenthe. De eerste vermelding van de plaatsnaam komt uit 1036, in de naam van Fredericus van Coevorden. De eerste schriftelijke vermelding van Coevorden dateert van 1148. Op een oorkonde wordt gesproken over Coevoorde, een plaats waar boeren hun koeien door een doorwaadbare plek (voorde) in een rivier dreven. Aan het einde van de fietstocht komt u aan in uw hotel in Coevorden voor het diner (bij de reissom inbegrepen) en de overnachting.

Dag 7
rondje Coevorden (ca. 57 km)
In de omgeving van Coevorden fiets u door rustige natuurgebieden en landbouwgebieden. Deze route neemt u mee door eeuwenoude Drentse dorpjes vol historische gebouwen en door het boerenland van Drenthe. U fietst onder andere door het kunstenaarsdorp Zweeloo waar Vincent van Gogh in 1883 zijn schildersezel heeft neergezet. Vanuit hier fietst u naar het schilderachtige dorpje Gees. Proef het verleden van dit middeleeuwse esdorp in de oude straatjes van het dorp en bekijk de oude Saksische boerderijen. Deze beleving kunt u compleet maken met een ouderwetse rit met een huifkar. Rondom de karakteristieke dorpjes op deze route vindt u gebieden waar allerlei soorten graan worden verbouwd. De natuurgebieden met heidevelden, vennen, weilanden en bossen in deze regio zijn vaak ontstaan uit oude landbouwgebieden. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan in Coevorden. In Coevorden kunt u nog naar het kasteel of het stedelijk museum.

Dag 8
van Coevorden naar Ommen (ca. 48 km)
’s Morgens verlaat u Coevorden. De fietstocht van vandaag gaat voornamelijk langs de Vecht en de prachtige bossen rondom Hardenberg en Ommen. In Ommen aangekomen is uw vakantie helaas ten einde keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Drenthe, Vechtdal en Twente - 8 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1 t/m 3 Hotel & Spa Paping in Ommen
dag 3 t/m 6 Hotel Wyllandrie in Ootmarsum
dag 6 t/m 8 Hotel Talens in Coevorden


sep 2021 | okt 2021 | nov 2021 |inclusief:
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt en 3 x diner (op dag 1, 3 en 6)
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 175,-
* huur toerfiets € 45,- **
* huur e-bike € 100,- **
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook