Fietsvakantie Drenthe, Vechtdal en Twente - 4 dagen

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 259 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
met fietsroutes door het Vechtdal nabij Ommen
inclusief bagagetransport tussen de hotels

minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke dinsdag van 2 maart t/m 30 november

Fietsvakantie door het prachtige Drenthe, Overijssel en Twente
Tijdens deze 4-daagse fietsreis komt u door diverse prachtige landschappen in Zuid-Drenthe, het Overijsselse Vechtdal nabij Ommen en Twente. Een ideale combinatie! Langs de routes is er bijzonder veel natuur, kunst en cultuur te zien en te beleven. Bezoek onder andere: Ommen, Ootmarsum en Coevorden. 

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Hotel & Spa - Paping in Ommen. Ontspan o.a. in het verwarmde binnenzwembad met zoutwaterbad en de Finse sauna. Dit hotel ligt op 200 meter van het station dus ook ideaal als u hier met de trein naar toe wilt komen.

Dag 2
van Ommen naar Ootmarsum (ca. 51 km)
Door het Vechtdal en het decor van het prachtige landschap van Twente fietst u naar het museumdorp Ootmarsum. Onderweg komt u naast natuur, ook nog langs de prachtige Sint-Pancratiusbasiliek in Tubbergen. In de loop van de middag komt u aan in Ootmarsum voor de overnachting.

Dag 3
van Ootmarsum naar Coevorden (ca. 57 km)
U kunt nog even genieten van het Twentse landschap. De cirkels van Janink en de watermolens zijn uw bezoek zeker waard. Daarna fietst u door een prachtig natuurgebied in Duitsland naar Coevorden. Coevorden was vroeger een van de belangrijkste vestingsteden van het land en is de oudste stad van Drenthe. De eerste vermelding van de plaatsnaam komt uit 1036, in de naam van Fredericus van Coevorden. De eerste schriftelijke vermelding van Coevorden dateert van 1148. Op een oorkonde wordt gesproken over Coevoorde, een plaats waar boeren hun koeien door een doorwaadbare plek (voorde) in een rivier dreven. Aan het einde van de fietstocht komt u aan in uw hotel in Coevorden voor de overnachting.

Dag 4
van Coevorden naar Ommen (ca. 48 km)
’s Morgens verlaat u Coevorden. De fietstocht van vandaag gaat voornamelijk langs de Vecht en de prachtige bossen rondom Hardenberg en Ommen. In Ommen aangekomen is uw vakantie helaas ten einde keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Drenthe, Vechtdal en Twente ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1 t/m 2 Hotel & Spa Paping in Ommen
dag 2 t/m 3 Hotel Wyllandrie in Ootmarsum
dag 3 t/m 4 Hotel Talens in Coevorden


sep 2021 | okt 2021 | nov 2021 |inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 75,-
* huur toerfiets € 30,- **
* huur e-bike € 78,- **
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook