Fietsvakantie Drauradweg van Sillian naar de Klopeinersee

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 562,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in goede 3-sterren hotels en gasthofen
transfer terug per bus inbegrepen (op vrijdag, zaterdag en zondag)
route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 39-50 km afgelegd. De route (aanduiding R1) voert grotendeels over geasfalteerde fietspaden. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 7 mei t/m 25 september

Fietsen langs de oevers van de Drau
In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren.

Van Sillian tot de Klopeinersee
Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot de Klopeinersee.

Het parcours is meestal vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panorama's.

Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.
 title=

Dag 1
Heenreis
Sillian/Strassen, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Sillian ca. 1040 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel (onbewaakt). De huurfiets (indien geboekt) staat voor u klaar bij het hotel.

Dag 2
Sillian/Strassen-Oberdrauburg/Berg (ca. 46 of 55 km/4 of 5 uur)
Route langs de Drau, met indrukwekkend zicht op de Dolomieten, naar Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol met het bekende slot Bruck. Na een kort stadsbezoek verder door het dal van de Drau naar Oberdrauburg of Berg.

Dag 3
Oberdrauburg/Berg-Sachsenburg (ca. 49 of 40 km/4 of 3 uur)
Via Greifenburg naar Sachsenburg eventueel met een kleine omweg naar Steinfeld (ca. 8 km langer), waar u de beroemde kerk in Gerlamoos met haar fresco's kunt bezoeken.

Dag 4
Sachsenburg-Millstättersee-Sachsenburg (ca. 39 km/4 uur)
Een rondje Millstättersee over de Millstättersee-Radweg via Laggerhof, Dellach en Millstatt terug naar het hotel in Sachsenburg.

Dag 5
Sachsenburg-Villach (ca. 50 km/4,5 uur)
Via kasteel Rothenthurn en Paternion naar Villach. Gelegenheid voor een bezoek aan Slot Porcia in Spittal an der Drau, het mooiste Renaissancebouwwerk van Oostenrijk. Villach is de tweede stad van Karinthië met al een Zuid-Europese sfeer. 

Dag 6
Villach-Unterbergen/Ferlach (ca.50 km/ 4,5 uur)
Langs de Drau fietst u naar kasteel Rosegg met zijn dierenpark. In Ferlach bevindt zich het Buchensenmacher ('geweermaker') Museum en het Carnica-Bijenmuseum. Vanuit Ferlach kunt u een bezoek brengen aan de watervallen van de Tscheppaschlucht, die zich op ca. 6 km fietsen van het centrum van Ferlach bevinden.

Dag 7
Unterbergen/Ferlach-Klopeinersee (ca. 44 km/ 4 uur)
Door het Rosental langs Gallizien, Kleindorf en Seidendorf naar Volkermarkt en verder naar het hotel aan het Klopeinersee.

Dag 8
Terugreis of verlening
Verlenging aan de Klopeinersee of terugreis per bus naar de geparkeerde auto in Sillian.

Drauradweg van Sillian naar de Klopeinersee

U verblijft in goede 3-sterrenhotels. Het ontbijt is inclusief, de diners kunnen tegen een toeslag bijgeboekt worden. Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Sillian/Strassen Hotel Gesser
Hotel Strasserwirt
2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 11,-
Oberdrauburg/Berg Gasthof Post
Hotel Sunshine
 
Sachsenburg Gasthof zum Goldenen Rössl  
Villach Hotel Globo Plaza
Hotel City
 
Ferlach Gasthof Plasch  
St. Kanzian-Klopeiner See Hotel Marko
Hotelresort Klopeiner See
2-persoonskamer € 67 - 77,- (afhankelijk van het seizoen)
toeslag 1-persoonskamer € 24,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


 

sep 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek met kaarten en routebeschrijving
* transfer Klopeinersee-Sillian per bus (op vrijdag, zaterdag en zondag)
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* parkeerplaats bij het starthotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 131,- (3-gangen keuzemenu)
* toeslag 1-persoonskamer € 133,-
* huur toerfiets met 7 of 24 versnellingen € 80,- 
* huur e-bike € 180,- 
* transport eigen fiets naar Sillian € 26,- (direct bij boeking reserveren, mogelijk op vrijdag t/m zondag)

exclusief
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Wij hadden prachtig weer in de bergen en dalen. Dat maakt natuurlijk al heel veel voor een geslaagde fietsvakantie. De hotels en gasthoven waren heel goed. Het ene al wat beter dan het andere. We raden aan om half pension te nemen. Na een mooie fietsdag is dit heel fijn om niet meer te moeten zoeken. De terugreis met de bus en eigen fiets was heel goed geregeld. Wat een hele mooie verrassing was is dat op de laatste dag hotel Marko een topverblijf was met geen 3 gangen maar een 6 gangenmenu voor de prijs van 3. We kregen een voorgerecht, dan konden we kiezen soep en saladebuffet, hoofgerecht en dessert daarna nog mogelijkheid om kaasplankje samen te stellen. Naar de Millstattersee was voor ons de minste fietstocht. Deze hoeft niet echt. Vermits wij maar een stukje Millstattersee gedaan hebben kan je in Mollbrucke bij Sachsenburg een stukje van de Glockner radweg fietsen. Dat is een aanrader. Overal bronnetjes met drinkbaar water en op sommige plaatsen kon je zelf koffiezetten en andere versnapperingen kopen en even uitblazen om van de prachtige uitzichten te genieten. Wij hebben genoten. Het is een aanrader. Topfietsvakantie!
Raf Swinnen
Reis is prima verzorgd. Hotels goed, fietsen ok? en route indeling prima. Vervelend was het dat de koffers ??n keer niet op tijd bij het volgende hotel werden afgeleverd.
Louis Reuzenaar
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook