Fietsvakantie Drauradweg van Lienz naar Klagenfurt

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 399 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 18-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
het mooiste deel van de Drauradweg
met Lienz, Villach, de Klopeinersee en méér!

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 40-60 km afgelegd. De route (aanduiding R1) voert grotendeels over geasfalteerde fietspaden. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst:  elke zaterdag en zondag van 8 mei t/m 19 september

Fietsen langs de oevers van de Drau van Lienz naar de Wörthersee
In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de provincie Karinthië met haar bergen en meren. Karinthië is een stukje Oostenrijk met mediterrane flair. En dat komt omdat de zon schijnt hier beduidend vaker schijnt dan in de rest van het Alpenland. Ook de temperatuur van de vele meren is hier aangenaam. Tip; stap eens van de fiets af voor een verfrissende duik! Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van de hoofdstad van Ost Tirol: Lienz tot de Klopeinersee in Karinthië. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een lieflijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panorama’s. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.

  

Dag 1
Lienz, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Lienz ca. 950 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het Dolomitenstadion.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Lienz. Vanaf het station van Lienz reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).

Dag 2
Lienz-Sachsenburg (ca. 60 km/5,5 uur)
Na het ontbijt gaat u op de pedalen. Via Schloss Bruck met een kunstexpositie, de grotten van Aguntum en Maria Lavant. Verder over rustige weggetjes naar Feistritz en Greifenburg via Schloss Neustein en Schloss Raggnitz. U overnacht in Sachsenburg, een oud vestingstadje rondom een mooi historisch plein. 
 

Dag 3
Sachsenburg-Villach (ca. 50 km/4,5 uur)
U passeert vandaag weer een aantal karakteristieke dorpjes die fraai gelegen zijn tegen de achtergrond van de machtige bergwereld. Via Spittal en Schloss Rothenthurn fiets u naar het einddoel van deze dag, Villach. Een fietsvriendelijke stad met tal van bezienswaardigheden. U overnacht in een 4-sterrenhotel. 

Dag 4
rondje Ossiacher See (ca. 50 km/4,5 uur)
Vandaag kunt u Villach bekijken of u maakt een mooie rondrit in de omgeving van Villach. Langs de vesting Landskron komt u bij St. Andrä bij de Ossicher See. Langs het meer fietst u via Ostriach naar Ossiach.  Verder over het fietspad naar Steindorf, Sattendorf en Annenheim en verder door naar de Altstadt van Villach. 

Dag 5
Villach-Krumpendorf/Klagenfurt (ca. 40 km/4 uur)
Van Villach gaat u langs de Drau naar St. Magdalen. Vervolgens fietst u verder langs de Silbersee en langs het Schloss Rosegg. U fietst verder via Pörtschach naar Krumpendorf/Klagenfurt. 

Dag 6
Krumpendorf/Klagenfurt, terugreis per trein naar Lienz. Aansluiend vertrek per eigen vervoer.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf het station van Klagenfurt terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie Drauradweg van Lienz naar Klagenfurt

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterrenhotels. In Villach verblijft u in een 4-sterrenhotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen (logies met ontbijt) is mogelijk in elke plaats. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Lienz * Hotel Sonne
* Dolomitenhotel
Sachsenburg * Zum Goldenen Rössl
Villach * Hotel Globo Plaza
* Hotel City
Krumpendorf of Klagenfurt * Hotel Kärnten in Krumpendorf
* Hotel Sandwirth in Klagenfurt


inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek met kaarten en routebeschrijving
* transfer Krumpendorf/Klagenfurt-Lienz per trein (excl. de kosten voor het meenemen van de eigen fiets)
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Lienz / Klagenfurt - elk Nederlands of Belgisch station incl. zitplaatsreservering € 235,-
* toeslag halfpension € 108,-
* toeslag 1-persoonskamer € 100,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 72,- incl. dubbele fietstas
* huur e-bike € 140,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* transport eigen fiets in trein naar Lienz ca.€ 5,- (ter plaatse betalen)
* plaatselijke toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook