Fietsvakantie Dordogne en Périgord

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
vanaf € 889,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

Nederlandstalige routebeschrijving
Bagagevervoer inclusief
Indrukwekkende natuur en mooie dorpjes
route: de fietstochten zijn geschikt voor iedereen met een normale conditie. Afstand ca. 34 tot 56 kilometer, op dag 2, 3, 4 en 7 uit te breiden. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober

Indrukwekkende kastelen en prachtige natuur
Deze reis combineert de 3 Franse departementen Dordogne, Lot en Corrèze en is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. We hadden het net zo goed 'de route met de mooiste dorpen van Frankrijk' kunnen noemen - de route doorkruist maar liefst 11 geklasseerde Franse dorpen! Diepe kloven, ondergrondse grotten en duizelingwekkende kliffen zijn onderdeel van het landschap, evenals de weelderige valleien van de Périgord, de kalkstenen plateaus van de Lot en de groene weiden van de Limousin. Natuurlijk worden de rotsschilderingen van de grotten van Lascaux niet overgeslagen. Tot slot zullen fijnproevers zeker ook watertanden. Naast de iconische zwarte truffels en foie gras zijn de verleidingen talloos : omeletten met eekhoorntjesbrood, gekonfijte eendenborst, foie gras terrines, kaviaar, geitenkazen, notentaarten, aardbeien, Sarlat-aardappelen... het is allemaal even lekker. Bezoek zeker een van de pittoreske traditionele markten om dit alles te proeven.

Dag 1
Aankomst in Sarlat
Vandaag begint uw fietsvakantie Frankrijk. U komt aan in Sarlat-la-Canéda, de hoofdstad van de Périgord Noir, waarvan het oude middeleeuwse centrum een ware architectonische schat is. Probeer vroeg aan te komen om volop van de stad te genieten!
 

Dag 2
Sarlat - Souillac - Rocamadour (56/63 km - Hoogteverschil: 550/710 m)
Vandaag verlaat u Sarlat. Via een mooie route komt u uit bij de Dordogne-rivier. U vervolgt uw weg naar het schattige, kleine stadje Souillac, waarvan de indrukwekkende Romaanse abdij zeker bezienswaardig is. Later op de route, net voordat u de vallei van de Dordogne verlaat, heeft u de mogelijkheid om de grotten van Lacave te verkennen. Daarna klimt u via een mooi grindpad geleidelijk de wilde vallei van de Ouysse in, tot u oog in oog staat met de oude versterkte molen van Cougnaguet, waarvan de authentieke en kolossale molensteen vandaag de dag nog steeds beweegt door de kracht van het water! Een paar kilometer verderop ziet u de contouren van de eindbestemming van vandaag, Rocamadour! Eenmaal geïnstalleerd in uw hotel, kunt u de middeleeuwse stad op uw gemak verkennen. In de Notre-Dame kapel ontmoet u de mysterieuze Zwarte Madonna, waarvan de veronderstelde wonderen nog steeds duizenden pelgrims trekken.
 

Dag 3
Rocamadour - Causse de Gramat - Gouffre de Padirac - Autoire - Loubressac (34/41 km - Hoogteverschil: 530/690 m)
U brengt het eerste deel van de dag door in de woestijnachtige omgeving van de Causse de Gramat. De vegetatie van dit rotsachtige plateau is meer verspreid, wat een uniek landschap biedt. Verderop opent een immense holte van meer dan 100 meter diepte in de rots: u bent bij de beroemde Gouffre de Padirac. Een prachtige ondergrondse rivier maakt het mogelijk om met een kleine boot veilig de grotten in te gaan. In het dorp Autoire, prachtig genesteld op de bodem van een rotsachtig keteldal, leidt een wandeling door het bos naar de prachtige waterval. Vervolgens kunt u kiezen tussen een directe klim naar het hooggelegen dorp Loubressac of een kleine omweg maken via het kasteel van Castelnau-Bretenoux.
 

Dag 4
Loubressac - Carennac - Curemonte / Martel - Collonges-la-Rouge (39/44 km - Hoogteverschil: 480/540 m)
Na enkele kilometers op een relatief vlakke landweg, leidt een kleine omweg naar de ruïnes van Taillefer, waar u kunt genieten van een prachtig panorama over de omliggende valleien. Vervolgens daalt de weg af naar het charmante rivierdorp Carennac, gelegen langs de Dordogne rivier. Vervolgens heeft u twee mogelijkheden: door het mooie dorp Curemonte te gaan, of een kleine omweg maken via de even mooie stad Martel (met op woensdag een beroemde markt). Naarmate u noordwaarts fietst, wordt het landschap geleidelijk aan meer open dankzij de vele weilanden die de regio sieren: u nadert het departement Corrèze! Aan het einde van de dag bereikt u uiteindelijk een van de mooiste dorpen van Frankrijk: Collonges-la-Rouge, net zijn huizen van rode zandsteen en leistenen daken.

Vanwege het beperkte aanbod aan accommodaties in Collonges, is het mogelijk dat u overnacht in het naburige dorp Meyssac - ook in rode zandsteen - 2 kilometer verderop.
 

Dag 5
Collonges-la-Rouge - Turenne - Saint-Amand-de-Coly - Montignac (55 km - Hoogteverschil: 630 m)
Na enkele kilometers en een goede klim, bereikt u het dorp Turenne, bovenop een heuvel gelegen. De witstenen huizen, smalle straatjes op de heuvel en het kasteel op de top, geven het dorp veel karakter. De rest van de dag fietst u over kleine schilderachtige wegen met typisch Corrézische landschappen, voordat u opnieuw de Périgord binnenkomt. U bereikt dan het dorp Saint-Amand-de-Coly, met de monumentale klokkentoren van de versterkte abdijkerk uit de 12e eeuw. Ten slotte bereikt u de Vézère-vallei bij het middeleeuwse stadje Montignac, waar u ook zult overnachten.
 

Dag 6
Montignac - St-Léon-sur-Vézère - La-Roque-St-Christophe - Les Eyzies (26 km - Hoogteverschil: 300 m)
Montignac is vooral bekend als de naburige stad van de beroemde grotten van Lascaux, waarvan een exacte replica bezocht kan worden om het origineel te beschermen. De bezichtiging blijft echter net zo ontroerend en fascinerend, het blijft bijzonder om de replica van de rotsschilderingen, die meer dan 15.000 jaar oud zijn en dieren uit die tijd voorstellen, te bewonderen! Daarna volgt een zeer ontspannen fietsdag langs de vallei van de Vézère, wat u de tijd geeft om onderweg andere bezienswaardigheden te bezoeken - er zijn talrijke mogelijkheden - en om een duik in de rivier te nemen, of een dutje op de oever, afhankelijk van uw wensen.
Eindpunt van vandaag is Les Eyzies, een dorp dat ondanks zijn bescheiden grootte toch de wereldhoofdstad van de prehistorie is. In de omgeving liggen tal van prehistorische sites en grotten. Het dorp ligt bovendien in een verbazingwekkende natuurlijke omgeving en wordt bekroond door een klif waarin troglodietenwoningen zijn gebouwd. Trouw aan zijn reputatie, herbergt Les Eyzies ook het interessante Nationaal Museum van Prehistorie. Er zijn dus genoeg redenen om te proberen niet te laat op de plek te arriveren!
 

Dag 7
Les Eyzies - Saint-Cyprien - Milandes - Castelnaud - La-Roque-Gageac - Sarlat (44/58 km - Hoogteverschil: 620/730 m)
U verlaat de vallei van de Vézère om die van de Dordogne te bereiken, ongeveer tien kilometer verderop. Op het plateau dat beide scheidt, slingert de weg zich door prachtige eikenbossen en open plekken en daalt dan af naar het sfeervolle dorp Saint-Cyprien, te herkennen aan de indrukwekkende middeleeuwse abdijkerk. Vervolgens fietst u door de beroemde vallei van de Dordogne met het kasteel van Milandes, het kasteel van Beynac en dat van Castelnaud. Mis ook niet de fotogenieke hangende tuinen van het kasteel van Marqueyssac, met meer dan 150.000 met de hand gesnoeide buxussen! Alsof dat nog niet genoeg is, komt u vandaag door maar liefst 4 dorpen die zijn uitgeroepen tot mooiste dorpen van Frankrijk: Castelnaud, Beynac, La-Roque-Gageac en Domme! Met hun gevels van gele steen en vaak leistenen daken, hebben ze veel karakter. Aan het einde van de dag bereikt u uiteindelijk weer Sarlat-la-Canéda... de lus is voltooid!

 

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt zit deze fietsvakantie Frankrijk er op en kunt u hopelijk op een fantastische week terug kijken. U keert op eigen gelegenheid weer huiswaarts. Einde van het verblijf na het ontbijt.

Mogelijkheid om uw verblijf in Sarlat te verlengen.
 

Fietsreis Dordogne en Périgord

Tijdens deze reis verblijft u in goede 2- en 3-sterrenhotels inclusief ontbijt, 2 hotels hebben een zwembad. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Sarlat en Les Eyzies. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Sarlat-la-Canéda La Maison du Notaire Royal B&B 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 60,-
dag 2 Rocamadour Logis Hotel Bellaroc**  
dag 3 Loubressac Hotel Le Cantou 354**  
dag 4  Collonges-la-Rouge/Meyssac Hôtel Le Relais St Jacques  
dag 5 Montignac Le Petit Monde**  
dag 6 Les Eyzies Chambres d'hôtes Pouget B&B 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 60,-
dag 7 Sarlat-la-Canéda La Maison du Notaire Royal B&B 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 60,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in 2- en 3-sterrenhotels
* 7 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toegang tot de app met alle GPS data
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer van 1 juni t/m 30 september € 420,-*
* toeslag 1-persoonskamer overige periodes € 372,-*
* huur toerfiets € 190,-
* huur e-bike € 280,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

* Noot: het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra bagagetoeslag van toepassing van € 190,-. 
inclusief:
* 7 overnachtingen in 2- en 3-sterrenhotels
* 7 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toegang tot de app met alle GPS data
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer van 1 juni t/m 30 september € 420,-*
* toeslag 1-persoonskamer overige periodes € 372,-*
* huur toerfiets € 190,-
* huur e-bike € 280,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

* Noot: het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra bagagetoeslag van toepassing van € 190,-. 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook