Fietsvakantie door het landschap van Van Gogh

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 379,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-10-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
bagagetransport tussen de hotels
met o.a. Nuenen, Eindhoven en Den Bosch
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke dinsdag en zondag van 1 maart t/m 26 oktober

Fietsen door het Brabant van van Gogh
Ontdek tijdens deze vakantie de rijke natuur en cultuur van Brabant. De prachtige fietsroutes leiden u door weidse heidevelden, uitgestrekte bossen en langs mooie stuifzandgebieden. U verblijft in uitstekende 4-sterrenhotels in Den Bosch en Eindhoven. Twee bruisende steden waar u kunt genieten van de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Daarnaast zijn er in Brabant veel plekken te vinden die aan Vincent van Gogh herinneren. Hij groeide hier op en vond zijn inspiratie in het Brabantse landschap. Geniet zelf ook van deze schilderachtig mooie omgeving!

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Mövenpick in Den Bosch, waar u de komende twee nachten te gast bent. In deze historische binnenstad vindt u prachtige eeuwenoude monumenten en leuke winkels. Daarnaast is het zeker aan te raden om een vaartocht over de Binnendieze te maken. Door het eeuwenoude stelsel van waterlopen van de stad vaart u afwisselend door open lucht en onder de bebouwing van de stad door. Het Noord-Brabants Museum is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. 

Dag 2
Rondje Den Bosch (ca. 58 km/6 uur)
Via de Emmamolen in Nieuwkuijk fietst u naar Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Hier vindt u bos, heide en vooral veel zand. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Daarna fietst u naar Heusden. Dit is een sfeervolle vestingstad, welke door een grondige renovatie de hoogste Europese onderscheiding hiervoor heeft ontvangen: de Europa Nostra. In deze stad met schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdekt u tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met mooie gevelstenen. Boven op de vestingwallen heeft een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. Langs de Maas fietst u weer terug het centrum van Den Bosch in.

Dag 3
Den Bosch - Eindhoven (ca. 59 km/6 uur)
Wanneer u Den Bosch achter u heeft gelaten, fietst u tussen de Lunettenkazerne en Van Brederodekazerne door en langs de rand van de Vughtse Heide. In het landschapspark van Sparrendaal bevindt zich een neogotische folly in de vorm van een kunstmatige ruïne. Een folly is een architectonisch grapje, een bouwwerk (meestal) zonder functie, dat positief bijdraagt aan het landschap. De uitzonderlijk zeldzame ruïne is goed bewaard gebleven en in 2005 aangewezen als rijksmonument. Vervolgens fietst u door de natuurgebieden Kampina en de Oirschotse Heide. Kampina is een uitgestrekt heidegebied met een zeer afwisselend landschap met tal van dieren en planten. De Oirschotse Heide is een groot heide- en stuifzandgebied en wordt gebruikt als militair oefenterrein. Het kan zijn dat u hier op een patrouille stuit. U komt eerst nog langs Eindhoven Airport voordat u de stad Eindhoven bereikt.

Dag 4
Rondje Eindhoven (ca. 50 km/5 uur)
Vandaag fietst u een mooie route ten oosten van Eindhoven, maar u gaat eerst zuidelijk naar Aalst. Dit dorp telt zeven rijksmonumenten, waaronder de Aalstermolen en diverse woningen. Net buiten Aalst ligt een bosrijk gebied met daarin als blikvanger het Meeuwven. Vroeger heette dit ven Nieuwven, maar door een verschrijving van een kaartenmaker is het Meeuwven geworden. Een bekende pauzeplaats voor wandelaars en fietsers hier is de Aalsterhut of de Hut van Mie Peels. Via het prachtige natuurgebied de Groote Heide (Leenderheide) fietst u naar de Strabrechtse Heide & Beuven. Dit natura 2000 gebied is het grootste aaneengesloten open heidegebied van Brabant. In Mierlo vindt u een aantal cafés en restaurants om even te pauzeren. Mierlo staat bekend om de zwarte kers, welke bekend is vanwege de bijzondere smaak. Langs het Eindhovens kanaal fietst u vervolgens terug naar Eindhoven.

Dag 5
Eindhoven - Den Bosch (ca. 58 km/6 uur)
Vandaag komt uw fietsvakantie Nederland ten einde, maar vanochtend staat er eerst nog een mooie route voor u op het programma. In Brabant zijn veel plekken te vinden die aan Vincent van Gogh herinneren en vandaag treedt u in zijn voetsporen. Allereerst fietst u over het beroemde Van Gogh-Roosegaarde fietspad richting Nuenen. Onderweg komt u langs de Watermolen van Opwetten. In de tijd dat Van Gogh in Nuenen verbleef, heeft hij deze molen meerdere keren geschilderd. Nuenen wordt ook wel 'Van Gogh Village' genoemd. Nergens anders bevinden zich zoveel gebouwen, beelden en landschappen die een directe relatie hebben met Van Gogh. In Museum Vincentre leert u meer over de bekende schilder en zijn familie. Via de natuurgebieden Sonse Heide, De Scheeken en Landgoed Venrode komt u aan bij uw hotel in Den Bosch. In deze historische binnenstad vindt u prachtige eeuwenoude monumenten en leuke winkels. Daarnaast is het zeker aan te raden om een vaartocht over de Binnendieze te maken. Door het eeuwenoude stelsel van waterlopen van de stad vaart u afwisselend door open lucht en onder de bebouwing van de stad door. Het NoordBrabants Museum is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Ook kunt u hier originele werken van Van Gogh bewonderen. Met de aankomst bij uw auto komt er een einde aan uw vakantie.

Fietsvakantie door het landschap van Van Gogh

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 4-sterrenhotels. Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 
Dag(en) Plaats Hotel
Dag 1 & 2 's-Hertogenbosch Mövenpick Hotel ‘s-Hertogenbosch ****
Dag 3 & 4 Eindhoven Crown Hotel Eindhoven ****

 


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 200,-
* huur toerfiets € 60,- **
* huur e-bike € 135,- **

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10.00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17.00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele parkeerkosten (ca. € 12,50 per dag)
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n.)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

 
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 200,-
* huur toerfiets € 60,- **
* huur e-bike € 135,- **

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10.00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17.00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele parkeerkosten (ca. € 12,50 per dag)
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n.)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook