Fietsvakantie de Acht Zaligheden

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 235 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief entree van 2 plaatselijke musea
ontbijt en diner inbegrepen
recent gerenoveerde kamers

route: de fietstochten gaan door vlak landschap; afwisselend door bos, over heide en door agrarisch terrein, de routes gaan regelmatig door kleine dorpjes.
minimaal aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 

Op de fiets door de Kempen van Noord-Brabant
In Noord-Brabant linksonder Eindhoven, niet ver van de grens met België, liggen achter elkaar op een rij acht dorpjes allemaal eindigen op “sel”. Ze werden en worden daarom de Acht Zaligheden genoemd: afgeleid van “selligheden”. Een wat spottende benaming voor een aantal nederzettingen, die in de 19e en begin 20e eeuw ronduit arm en achterlijk waren. Van west naar oost: Reusel, Hulsel, Netersel, Duizel, Eersel, Steensel, Kngelsel en Wintrelre…. Maar Wintelre werd vroeger in de volksmond Wijntersel genoemd, vandaar!

Wintelre is een kerkdorp van de gemeente Eersel met een overzichtelijk bevolkingsaantal van 2000 mensen. Met een wijde omgeving die zo typisch voor de Brabantse Kempen is: afwisselend loof- en dennenbossen, kleine en grotere heidevelden met vennetjes en kleinschalige landbouw met akkers en vee. Een landschap dat het plezierig maakt doorheen te fietsen: over rustige binnenweggetjes maar nog meer over vrijliggende fietspaden, liefst van knooppunt naar knooppunt.

De Kempische geschiedenis en folklore is er een van vele lokale gewoonten en gebruiken. In twee mooie plaatsen daar liggen kleine plaatselijke museumpjes die u daar meer over vertellen: in Eersel, met haar historische Brink, het streekmuseum De Acht Zaligheden. En in Oirschot, vlak achter de monumentale Markt met de hoge Sint Petrusbasiliek, Museum De Vier Quartieren. In beide museumpjes maakt u in pakweg een uur kennis met het leven van alledag van vroeger. Toegang tot deze plaatselijke tentoonstellingen hebben we inbegrepen in dit arrangement en in de reissom.

Laat u in Wintelre verwend worden in Hotel 46, dat zo heet omdat het aan de Willibrordusstraat nummer 46 ligt. Een voor de omgeving traditioneel ogend pand, met gastenkamers kamers die recent gerenoveerd zijn en een restaurant dat Brabantse gezelligheid en gemoedelijkheid uitstraalt. In combinatie met het gastvrije en sympathieke personeel is het in deze Zaligheid prettig vertoeven!

Dag 1
Aankomst in Winteltre op eigen gelegenheid. U kunt uw auto gratis bij het hotel parkeren. Inchecken. Gelegenheid voor een eventuele oriënterende fietstocht in de omgeving.

Dag 2
Fietstocht (ca. 45 km/3 uur) door het hart van de Kempen van Wintelre naar Oirschot via het Grootmeer en het Kleinmeer, Vessem met de Jacobushoeve, het Westelbeerse Broek en Landgoed Baest met Huis De Baest (een van de mooiste landgoederen van Noord-Brabant), terug over het fietspad langs het Beatrixkanaal. In Oirschot zijn interessant om te zien en te bezoeken: de monumentale Markt met een middeleeuws aangezicht, de Sint-Petrusbasiliek met de hoge stompe toren, het 12e-eeuwse Boterkerkje, het Oude Raadhuis, Museum De Vier Quartieren (heemkunde en volkenkunde). 

Dag 3
Fietstocht (ca. 45 km/3 uur) naar het grensgebied met België van Wintelre naar Eersel via Zandoerle met de markante brink en een Mariakapel, Knegsel en Steensel. Terug over de Cartierheide en Boswachterij Hapert, het dal van de Kleine Beerze en de Germaanse grafheuvels van Halfmijl en Toterfout. In Eersel (bijnaam: Parel van de Kempen) zijn interessant om te zien en te bezoeken: de langgerekte Markt met vele historische panden o.a. een 15e eeuwse kapel, een kiosk en een dorpspomp uit de 19e eeuw, Streekmuseum De acht Zaligheden (historische agrarische producten en gebruiken).

Dag 4
Uitchecken. Gelegenheid voor een eventuele laatste fietstocht in de omgeving.

Hotel 46

ligging: het comfortabele Hotel 46 ligt in het midden van het kleine en rustige dorpje Wintelre, ca. 10 kilometer van Eindhoven.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, een sfeervol restaurant (Restaurant Craft) waar het ontbijt en het diner gebruikt worden, een ruim terras aan de voorzijde, een luxe fitnessruimte, een gratis ruime parkeerplaats met slagboom, een overdekte fietsenstalling met een oplaadpunt voor ebikes, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt in buffetvorm. Diner: 3-gangen keuzemenu, bijvoorbeeld voorgerecht: soep of salade of visbordje, hoofdgerecht: schnitzel of tournedos of zalmfilet alle met salade en frietjes of gebakken aardappeltjes, dessert: ijs of chocolademousse of nougatine ijsbombe.
kamer: de kamer (Classic Room) beschikt over een Swiss Sense 2-persoonsbed, minibar en koffie- en theevoorziening, bureau, apart zitje, moderne en luxe badkamer met inloopdouche en toilet, terras (benedenverdieping) of balkon (bovenverdieping) 

okt 2021 |inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies, ontbijtbuffet en 3-gangen keuzemenu
* fietsknooppuntenkaart
* entree plaatselijke musea Eersel en Oirschot
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 165,-
* huur tracking fiets € 48,- (4 dagen)
* huur e-bike € 88,- (4 dagen)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook