Fietsvakantie Chiemsee vanuit Hotel Bayerischer Hof

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 492 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

3-sterrenhotel in het centrum van Prien am Chiemsee
overwegend vlakke, geasfalteerde fietspaden
inclusief diner op dag van aankomst

route: overwegend vlakke, geasfalteerde en deels vrijliggende fietspaden en soms kleine weggetjes, waar u fietst met weinig hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 40 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: op zondag van 18 april t/m 17 oktober

Rond de Chiemsee, door de Chiemgau
In het zuiden van Beieren is het "Chiem" wat de klok slaat! Tegen het Alpenmassief van Tirol aangeschurkt, ligt daar het voorgebergte de Chiemgauer Alpen. En daar weer noordelijk van het heuvelachtige Chiemgau. Met in die streek de Chiemsee, met aan haar oevers de plaatsen Prien am Chiemsee en Chieming.
De Chiemsee is in oppervlakte het grootste meer van Beieren. Zó fors in afmeting, dat de overkant maar nauwelijks waarneembaar is, en verbindingen tussen de grotere oeverplaatsen per veerboot gaan.


Alpen
Rondom de Alpen liggen, vaak op de grens met het abrupt beginnende laagland, vele fraaie meren, vaak gevormd door water of ijs. Daarlangs is het relatief vlak en regelmatig fietsen met het prachtige berglandschap als décor. Sommige fietsroutes in deze fietsweek gaan langs de oevers van de Chiemsee en andere door het `binnenland` dat de Seenplatte genoemd wordt.

Behalve landschappelijke schoonheid staat Beieren natuurlijk ook bekend om zijn gezelligheid, waarbij lekker eten en (bier) drinken niet uit het oog verloren wordt!

Dag 1

Prien am Chiemsee, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Prien am Chiemsee ca. 850 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren in de buurt van het hotel (ca. 450 m. afstand) op een eigen terrein van het hotel.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar het station van Prien am Chiemsee. Hotel Bayerischer Hof ligt op slechts 170 meter van het station. 

Dag 2
Fietstocht (ca. 50 km/4 uur) naar Amerang met het openluchtmuseum Bauernhausmuseum en het Schloss Amerang. Het kasteel is gebouwd tussen de 11e en de 16e eeuw en van buitenaf imposant om te zien. Tegenwoordig is de toegang beperkt omdat het gebruikt wordt als hotel en zalencentrum. Met een omweg terug via het moerasachtige gebied bij de Ameranger See en de Zillhamersee.

Dag 3
Fietstocht (ca 54 km/6 uur) naar Seeon met het gelijknamige schiereiland. Hier vindt u het Kloster Seeon, gebouwd in de 10e en 11e eeuw. Terug via Eggstätt in een natuurpark van vele kleine meertjes: de Eggstätter Seenplatte, deels over het langeafstands-fietspad "Via Julia Radweg".

Dag 4
Bezoek (dichtbij dus niet per fiets, maar per boot en te voet) aan het eilandje Herrenchiemsee. Hier kunt u een bezoek brengen aan Neueus Schloss Herrenchiemsee. De "sprookjeskoning" Ludwig II van Beieren heeft dit kasteel in de stijl van Chateau Versailles na laten bouwen en ziet u immense spiegelzalen en een fraaie tuin. Daarna kunt u verder naar Frauenchiemsee, hier staat een benedictinessen-vrouwenklooster. De entree is niet inbegrepen en bedraagt ca. € 9,- per persoon.

Dag 5
Fietstocht (ca. 40 km/3 uur) via de oevers van de Simssee heen en terug naar Rosenheim, met zijn historische Altstadt met het Holztechnisches Museum met als thema: hout.

Dag 6
Fietstocht (ca. 30 km/3 uur) via de west/noord-oever naar Chieming met onderweg prachtige uitzichten over de Chiemsee en de Alpen, via Seebrück met het Römermuseum Bedaium. Transfer terug per bus (van 30 mei t/m 4 oktober) of per schip naar Prien am Chiemsee.

Dag 7
Transfer per bus (van 30 mei t/m 4 oktober) naar Chieming. Fietstocht (ca. 30 km/3 uur) via het natuurgebied van de Achendelta naar het Beierse Moor- und Torf (letterlijk: moeras en turf) Museum. Omweg over Bad Endorf, "de poort naar de Chiemgau".

Dag 8

Prien am Chiemsee, vertrek per eigen vervoer.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Priem am Chiemsee naar elk station in Nederland of België.

Superior Hotel Bayerisch Hof *** ***

ligging: in het centrum van Prien am Chiemsee.
faciliteiten: het gemoderniseerde en prachtig gerestaureerde hotel beschikt over een receptie, restaurant/bistro, bar en tuin.
kamers: alle 64 kamers hebben bad of douche en toilet, föhn, radio, wifi, tv en zithoek. 
maaltijden: het verblijf is op basis van logies/ontbijt.

inclusief:
* 7 overnachtingen in het 3-sterren Superior Hotel Bayerischer Hof (2-persoonskamer met bad of douche/toilet)
* 7 x ontbijt (uitgebreid ontbijtbuffet)
* welkomstdiner in het restaurant van hotel Bayerischer Hof
* gebruik van de wellnessfaciliteiten van het hotel
* 2 x busticket Chiemsee Ringlinie bus of boot 
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* gratis parkeerplaats nabij het hotel
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen) 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 106,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen (naar keuze, bij boeking doorgeven) en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur e-bike € 100,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* fietskaartje in bus en boot ca. € 4,- per traject/fiets
* plaatselijke toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook