Fietsvakantie Catalonië Mediterráneo

7 dagen
niveau 1
vliegtuig
vanaf € 955,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 26-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vluchten van/naar Girona
ontbijt en 4 x diner inbegrepen 
met Nederlandse routebeschrijving

route: vlak over (deels) onverharde (fiets)paden: zogenaamde via verdes (voormalige spoorwegtracés). Per fietsdag wordt tussen 30 en 61 km afgelegd. 
aankomst: is mogelijk op maandag van 28 maart t/m 3 oktober.
minimum aantal reizigers: 2

Fietsreis over de Spaanse vias verdes
Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de Pyreneeën en langs de azuurblauwe Middellandse Zee. U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde vias verdes, letterlijk: groene wegen. Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand.

De reis start in Girona. De geschiedenis van Girona is ongekend boeiend waardoor de stad ook ontzettend veel historische bezienswaardigheden heeft. Zo is er de oude Joodse wijk, één van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de bloeiende Joodse gemeenschap uit de 12de eeuw. Na het bezoek fietsen we heerlijk vlak verder tot bij de Middellandse Zee, naar de kust in La Fosca waar het rustig is en waar de stranden uitnodigen om te zonnen en te zwemmen. We vervolgen de reis door pittoreske vissersdorpen en langs goudgele stranden. Er is het middeleeuwse dorpje Pals en wat verder Begur, een stad met oude straatjes, torens en een kasteelruïne. Eeuwen geleden was het niet meer dan een vesting hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen. Torroella de Montgrí wordt onze uitvalsbasis voor een rondrit naar het vogelrijke natuurpark La Empordá en l’Estartit. Doorheen een prachtig stukje natuur maken we tenslotte de lus terug naar Girona, een waardige afsluiter van deze boeiende fietsreis door de natuur en langs de kunst van Catalonië.

Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.

 title=

Dag 1
Heenreis
Stoelriemen vast! Vandaag vliegt u van Rotterdam naar Girona met Transavia. Per openbaar vervoer of taxi reist u vervolgens naar uw hotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen). Girona, de startplaats van deze reis, is een stad met een boeiende geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden: op de eerste plaats de Kathedraal, maar ook bijvoorbeeld El Call, de oude joodse wijk, een van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de 12e eeuwse Joodse gemeenschap.
In juli en augustus is het ook mogelijk om van Amsterdam naar Girona v.v. te vliegen.

Dag 2
Girona-La Fosca (ca. 52 km/4,5 uur)
Vanuit Girona fietst u over een vlakke route richting de Middellandse Zee. Langs de rivier de Onyar fietst u door een mediterraan landschap van kurkeiken en hoge grassen naar La Fosca. Dit plaatsje behoort tot de knusse badplaats Palamos. Het is er betrekkelijk rustig en de stranden nodigen er uit om te zonnen en te zwemmen. De rest van de dag kunt u genieten van het strand.

Dag 3
La Fosca-Torroella (ca. 56 km/5 uur)
U vervolgt de reis door pittoreske vissersdorpen. Onderweg passeert u het middeleeuwse dorpje Pals en wat verder Begur, met oude straatjes, torens en een kasteelruïne. Begur was eeuwen geleden een strategische vesting, hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen. 

Dag 4
Rondrit Torroella (ca. 30 of 41 km/3 of 4 uur)
Vandaag viert de natuur hoogtij tijdens een fietstocht door het natuurpark Aiguamolls de L’Empordá. Het park beslaat een gebied van bijna 5000 ha en is een van de grootste moerasgebieden van Catalonië. Het is een stopplaats voor vele trekvogels zoals ooievaars, lepelaars en zelfs zeearenden.
 

Dag 5
Rondrit Torroella (ca. 49 km/5 uur) 
Vandaag staat l’Estartit  op het programma. In de loop der jaren groeide dit vissersdorp uit tot een gezellige badplaats. Het bruisende centrum van l’Estartit vindt u in het oude stadsgedeelte, achter de jachthaven. Nog geen zeemijl uit de kust van l’Estartit liggen de Medes eilanden: een groepje van zeven eilanden die gezamenlijk een zeereservaat vormen. De onderwaterwereld is hier spectaculair, goed te ontdekken tijdens een boottocht per glasbodemboot.

Dag 6
Torroella-Girona (ca. 39 km/3,5 uur)
Door een prachtig stukje natuur door het Catalaanse binnenland fietst u in een boog terug terug naar Girona. Het is een waardige afsluiter van deze boeiende fietsreis door het binnenland en langs de kust van Catalonië. In Girona is het diner vanavond niet inbegrepen dus kunt u zelf een gezellig restaurant opzoeken om te geniet van uw laatste avond in Girona. 

Dag 7
Terugreis
Per openbaar vervoer of taxi naar de luchthaven van Girona (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren) voor uw vlucht van Girona terug naar Rotterdam met Transavia. 
 

Fietsvakantie Catalonië Mediterraneo ***

Het verblijf is in uitstekende 3-sterrenhotels. De hotels in La Fosca en Torroella hebben een zwembad (door hotelgasten vrij te gebruiken). Het verblijf is op basis van ontbijt en 4 x diner. In Girona is alleen het ontbijt inbegrepen, in de directe omgeving zijn zeer veel leuke restaurantjes/tapasbars. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Girona aan het einde van de reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Girona * Hotel Peninsular***  
dag 2 La Fosca * Hotel Ancora***  
dag 3, 4 en 5 Torroella * Hotel Picasso***  
dag 6 Girona * Hotel Peninsular*** 2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief: 
* vlucht Rotterdam-Girona v.v. per Transavia incl. luchthavenbelasting
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche en toilet
* 6 x ontbijt en 4 x diner (geen diner in Girona)
* toeristenbelasting
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* roadbookdrager

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer van 27 maart t/m 27 juni + 10 september t/m 3 oktober € 115,-
* toeslag 1-persoonskamer van 28 juni t/m 25 juli + 27 augustus t/m 9 september € 160,-
* toeslag 1-persoonskamer van 26 juli t/m 26 augustus € 160,-
* huur toerfiets 21 versnellingen € 65,- (incl. fietstas en helm)
* huur toerfiets 21 versnellingen incl. fietsverzekering € 86,- (incl. fietstas en helm)
* huur e-bike € 160,- (incl. fietstas en helm)
* huur e-bike incl. fietsverzekering € 195,- (incl. fietstas en helm)

exclusief: 
* tranfer van/naar de luchthaven
* trein Flaca-Girona € 3,- (dag 7)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
 
Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
Zeer mooie fietstochten, veelal vlak, fietspaden met heel weinig verkeer. Goede hotels, alleen het vegetarische menu was in alle hotels zeer beperkt. Dat geldt overigens ook voor de restaurants in de regio. Het laatste hotel (Picasso) heeft een mooie rustige ligging, vlakbij de riviermonding en het strand. In alle hotels was de sfeer vriendelijk. Het tassenvervoer ging goed.
Edith Langeveld
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook