Fietsvakantie Catalonië Mediterráneo

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
vliegtuig
vanaf
€ 555 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 04-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer 
ontbijt en 4 x diner inbegrepen 
met Nederlandse routebeschrijving

route: vlak over (deels) onverharde (fiets)paden: zogenaamde via verdes (voormalige spoorwegtracés). Per fietsdag wordt tussen 30 en 61 km afgelegd. 
aankomst: is mogelijk op maandag van 5 april t/m 4 oktober.
minimum aantal reizigers: 2

Fietsreis over de Spaanse vias verdes
Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de Pyreneeën en langs de azuurblauwe Middellandse Zee.

U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde vias verdes, letterlijk: groene wegen. Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand.

Dag 1
Aankomst per eigen vervoer. Girona, de startplaats van deze reis, is een stad met een boeiende geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden: op de eerste plaats de Kathedraal, maar ook bijvoorbeeld El Call, de oude joodse wijk, een van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de 12e eeuwse Joodse gemeenschap.

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan vliegt u van Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven naar Girona met Transavia. Per openbaar vervoer of taxi reist u vervolgens naar uw hotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).
 

Dag 2
Girona-La Fosca (ca. 52 km/4,5 uur)
Route richting de Middellandse Zee. Langs de rivier de Onyar fietst u door een mediterraan landschap van kurkeiken en hoge grassen. La Fosca behoort tot de knusse badplaats Palamos. Het is er betrekkelijk rustig en de stranden nodigen er uit om te zonnen en te zwemmen. De rest van de dag kunt u genieten van het strand.

Dag 3
La Fosca-Torroella (ca. 56 km/5 uur)
U vervolgt de reis door pittoreske vissersdorpen. Onderweg passeert u het middeleeuwse dorpje Pals en wat verder Begur, met oude straatjes, torens en een kasteelruïne. Begur was eeuwen geleden een strategische vesting, hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen. 

Dag 4
Rondrit Torroella (ca. 30 of 41 km/3 of 4 uur)
Vandaag viert de natuur hoogtij tijdens een fietstocht door het natuurpark Aiguamolls de L’Empordá. Het park beslaat een gebied van bijna 5000 ha en is een van de grootste moerasgebieden van Catalonië. Het is een stopplaats voor vele trekvogels zoals ooievaars, lepelaars en zelfs zeearenden.
 

Dag 5
Rondrit Torroella (ca. 49 km/5 uur) 
Vandaag staat l’Estartit  op het programma. In de loop der jaren groeide dit vissersdorp uit tot een gezellige badplaats. Het bruisende centrum van l’Estartit vindt u in het oude stadsgedeelte, achter de jachthaven. Nog geen zeemijl uit de kust van l’Estartit liggen de Medes eilanden: een groepje van zeven eilanden die gezamenlijk een zeereservaat vormen. De onderwaterwereld is hier spectaculair, goed te ontdekken tijdens een boottocht per glasbodemboot.

Dag 6
Torroella-Girona (ca. 39 km/3,5 uur)
Door een prachtig stukje natuur door het Catalaanse binnenland maakt u tenslotte de lus terug naar Girona. Geniet van uw laatste avond in Girona. 

Dag 7
Vertrek per eigen vervoer naar huis of boekt u nog een nachtje extra bij?

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan reist u per openbaar vervoer of taxi naar de luchthaven van Girona (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren) voor de vlucht naar Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven met Transavia. 
 

Fietsvakantie Catalonië Mediterraneo ***

Het verblijf is in uitstekende 3-sterrenhotels. Uw kamer beschikt over airco en een bad/douche en toilet. De hotels in La Fosca en Torroella hebben een zwembad (door hotelgasten vrij te gebruiken). Het verblijf is op basis van halfpension (logies/ontbijt en 4 x diner). In Girona verblijft u op basis van logies met ontbijt, in de directe omgeving zijn zeer veel leuke restaurantjes/tapasbars. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.  Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Girona aan het einde van de reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Girona * Hotel Peninsular***  
dag 2 La Fosca * Hotel Ancora***  
dag 3, 4 en 5 Torroella * Hotel Picasso***  
dag 6 Girona * Hotel Peninsular*** 2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief: 
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche en toilet
* halfpension (logies/ontbijt en 4 x diner)
* toeristenbelasting
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* roadbookdrager

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* vlucht Amsterdam/Eindhoven/Rotterdam(*)-Girona v.v. per Transavia € 250,-
* toeslag 1-persoonskamer van 4 april t/m 28 juni + 29 augustus t/m 4 oktober € 115,-
* toeslag 1-persoonskamer van 29 juni t/m 26 juli € 125,-
* toeslag 1-persoonskamer van 27 juli t/m 28 augustus € 150,-
* huur toerfiets 21 versnellingen € 65,- (incl. fietstas en helm)
* huur e-bike € 135,- (incl. fietstas en helm)
* reis- en annuleringsverzekering 

(*) uw keuze voor Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven kunt u vermelden in het veld 'opmerkingen' bij boeking.

exclusief: 
* heen- en terugreis
* parkeerkosten
* trein Flaca-Girona € 3,- (dag 7)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
 
extra:
* aankomst op maandag t/m zaterdag is mogelijk tegen een toeslag van € 65,-. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.
Zeer mooie fietstochten, veelal vlak, fietspaden met heel weinig verkeer. Goede hotels, alleen het vegetarische menu was in alle hotels zeer beperkt. Dat geldt overigens ook voor de restaurants in de regio. Het laatste hotel (Picasso) heeft een mooie rustige ligging, vlakbij de riviermonding en het strand. In alle hotels was de sfeer vriendelijk. Het tassenvervoer ging goed.
Edith Langeveld
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook