Fietsvakantie Catalonië Mediterráneo vanaf Olot

8 dagen
niveau 1
vliegtuig
vanaf € 925,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief retourvlucht Amsterdam of Rotterdam naar Girona 
ontbijt en 5 x diner inbegrepen 
bagagevervoer inclusief

route: vlak over (deels) onverharde (fiets)paden: zogenaamde via verdes (voormalige spoorwegtracés). Per fietsdag wordt tussen 30 en 61 km afgelegd. 
aankomst: is mogelijk op zondag van 27 maart t/m 2 oktober. 
minimum aantal reizigers: 2

Fietsreis vanaf het Garroxta National park over de Spaanse vias verdes
Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de Pyreneeën en langs de azuurblauwe Middellandse Zee. 

U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde vias verdes, letterlijk: groene wegen. Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand.

De reis begint in Olot, aan de voet van het Garrotxa Nationaal Park met zijn dode vulkanen en kratermeren. Langs een oude spoorwegbedding, omgetoverd tot een prima, onverhard fietspad dalen we langzaam af naar Girona. De geschiedenis van Girona is ongekend boeiend waardoor de stad ook ontzettend veel historische bezienswaardigheden heeft. Zo is er de oude Joodse wijk, één van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de bloeiende Joodse gemeenschap uit de 12de eeuw. Na het bezoek fietsen we heerlijk vlak verder tot bij de Middellandse Zee, naar de kust in La Fosca waar het rustig is en waar de stranden uitnodigen om te zonnen en te zwemmen. We vervolgen de reis door pittoreske vissersdorpen en langs goudgele stranden. Er is het middeleeuwse dorpje Pals en wat verder Begur, een stad met oude straatjes, torens en een kasteelruïne. Eeuwen geleden was het niet meer dan een vesting hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen.

Torroella de Montgrí wordt onze uitvalsbasis voor een rondrit naar het vogelrijke natuurpark La Empordá en l’Estartit. Doorheen een prachtig stukje natuur maken we tenslotte de lus terug naar Girona, een waardige afsluiter van deze boeiende fietsreis door de natuur en langs de kunst van Catalonië.

 title=

Dag 1
Vlucht Amsterdam of Rotterdam - Girona met Transavia. Per openbaar vervoer* of taxi reist u vervolgens naar uw hotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen). 

* Vanuit de luchthaven neemt u de shuttlebus(T1) naar het station van Girona. Aan de achterzijde van het treinstation bevindt zich ondergronds het busstation. Tijdens werkdagen (tot 20.30 uur) rijdt er om het half uur een bus. Duur van de rit ca. 1.5 uur/ca. € 8,50). Op zaterdag en zondag gaan er minder bussen (om het uur of om de 2 uur). Meer info over de bus van Girona naar Olot kunt u vinden op volgende website: http://www.teisa-bus.com.

Dag 2
Olot-Girona (ca 61 km/5 uur)
Olot ligt aan de voet van het Garrotxa Nationaal Park met kratermeren, versteende lavastromen en uitgedoofde vulkanen. Over een oud spoorwegtracé, omgetoverd tot een prima onverhard fietspad, daalt u langzaam af naar Girona. De Riu Onyar-rivier met aan de oevers fraai gekleurde huizen, de Ramblas en de joodse wijk zijn enkele bekende bezienswaardigheden. Tip: pik in de avond een terrasje op het sfeervolle plein Plaza de la Independencia.

Dag 3
Girona-La Fosca (ca. 52 km/4,5 uur)
Route richting de Middellandse Zee. Langs de rivier de Onyar fietst u door een mediterraan landschap van kurkeiken en hoge grassen. La Fosca behoort tot de knusse badplaats Palamos. Het is er betrekkelijk rustig en de stranden nodigen er uit om te zonnen en te zwemmen. De rest van de dag kunt u genieten van het strand.

Dag 4
La Fosca-Torroella (ca. 56 km/5 uur)
U vervolgt de reis door pittoreske vissersdorpen. Onderweg passeert u het middeleeuwse dorpje Pals en wat verder Begur, met oude straatjes, torens en een kasteelruïne. Begur was eeuwen geleden een strategische vesting, hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen.

Dag 5
Rondrit Torroella (ca. 30 of 41 km/3 of 4 uur)
Vandaag viert de natuur hoogtij tijdens een fietstocht door het natuurpark Aiguamolls de L’Empordá. Het park beslaat een gebied van bijna 5000 ha en is een van de grootste moerasgebieden van Catalonië. Het is een stopplaats voor vele trekvogels zoals ooievaars, lepelaars en zelfs zeearenden.

Dag 6
Rondrit Torroella (ca. 49 km/5 uur) 
Vandaag staat l’Estartit op het programma. In de loop der jaren groeide dit vissersdorp uit tot een gezellige badplaats. Het bruisende centrum van l’Estartit vindt u in het oude stadsgedeelte, achter de jachthaven. Nog geen zeemijl uit de kust van l’Estartit liggen de Medes eilanden: een groepje van zeven eilanden die gezamenlijk een zeereservaat vormen. De onderwaterwereld is hier spectaculair, goed te ontdekken tijdens een boottocht per glasbodemboot.

Dag 7
Torroella-Girona (ca. 39 km/3,5 uur)
Door een prachtig stukje natuur door het Catalaanse binnenland maakt u tenslotte de lus terug naar Girona. Geniet van uw laatste avond in Girona.

Dag 8
Per openbaar vervoer of privé taxi naar de luchthaven van Griona voor uw vlucht van Girona terug naar Amsterdam of Rotterdam


 

Fietsvakantie Catalonië Mediterráneo vanaf Olo ***

Het verblijf is in uitstekende 3-sterrenhotels. Uw kamer beschikt over airco en een bad/douche en toilet. De hotels in La Fosca en Torroella hebben een zwembad (door hotelgasten vrij te gebruiken). Het verblijf is op basis van halfpension (logies/ontbijt en 4 x diner). In Girona verblijft u op basis van logies met ontbijt, in de directe omgeving zijn zeer veel leuke restaurantjes/tapasbars. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.  Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Girona aan het einde van de reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Olot * Hotel La Perla D’Olot  
dag 2 Girona * Hotel Peninsular***  
dag 3 La Fosca * Hotel Ancora***  
dag 4, 5 en 6 Torroella * Hotel Picasso***  
dag 7 Girona * Hotel Peninsular*** 2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


mrt 2022 | apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |inclusief:
* retourvlucht Amsterdam/Rotterdam - Girona incl. luchthavenbelasting
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche en toilet
* halfpension (ontbijt en 5 x diner)
* toeristenbelasting
* bagagevervoer van Olot tot Girona
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* roadbookdrager

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer van 27 maart t/m 27 juni + 10 september t/m 3 oktober € 130,-
* toeslag 1-persoonskamer van 28 juni t/m 25 juli + 27 augustus t/m 9 september € 175,-
* toeslag 1-persoonskamer van 26 juli t/m 26 augustus € 175,-
* huurfiets toerfiets 21 versnellingen € 80,- (incl. fietstas en helm)
* huurfiets e-bike € 200,- (incl. fietstas en helm)
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief: 
* transfer van de luchthaven van Girona naar Olot
* overige maaltijden
* parkeerkosten
* trein Flaca-Girona € 3,- (dag 7)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 

extra:
* aankomst op maandag t/m zaterdag is mogelijk tegen een toeslag van € 80,-. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook