Fietsvakantie Bourgogne vanuit Hotel le Bourgogne in Saulieu

5 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 355 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 11-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 3-sterrenhotel
inclusief gebruik van een hybride-fiets met 24 versnellingen
met Nederlandstalige routebeschrijving

Bourgondisch genieten van de natuur, cultuur en kookkunst
Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne bijvoorbeeld stond bekend om haar grote luxe en rijkdom.

Toch heerst er in het noordelijke deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust; een stemming die misschien ontstaat door de vele middeleeuwse (veelal 12e- en 13e-eeuwse) kerkjes en kapelletjes, in romaanse stijl gebouwd, en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het terrein tijdens deze fietsreis kent hier en daar pittige stijgingen en dalingen maar is nergens te zwaar om te fietsen. 

De huidige bewoners van de landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. De omgeving van Saulieu is vermaard om de Charolais-koeien die u overal gezond in de weiden ziet grazen en kwaliteitsvlees leveren, daarom staat er in de hoofdstraat van het stadje een koe als standbeeld! Het hotel is gespecialiseerd in rundvleesgerechten van de op hout gestookte grill. 

De omgeving van Saulieu is zo groen als gras, want het prachtige natuurgebied Parc du Morvan ligt er letterlijk naast. Fraai is er de combinatie van bos en water in de vorm van de vele kleine meertjes.

Interessant is het Canal de Bourgogne, waarlangs u fietst indien u de tweede en de derde fietstocht zou combineren. Dat smalle kanaal met vele (189!) sluisjes en bruggetjes werd al in de 18e eeuw aangelegd voor smalle, kleine scheepjes. Het hoogste punt van het kanaal is het levendige stadje Pouilly-en-Auxois, en die unieke locatie vormt er de waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Andere interessante plaatsen, verder van Saulieu, gemakkelijk met de eigen auto te bereiken indien het bijvoorbeeld slecht weer zou zijn: Avallon en de basiliek van Vézelay, Mont Auxois met het standbeeld van Vercingétorix waar het Beleg van Alésia plaatsvond (52 v. Chr.) tussen de Galliërs en de Romeinen, en het uit de Romeinse tijd daterende stadje Autun met het 2000 jaar oude amphitheater.

Dag 1
Saulieu, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Saulieu ca. 700 km). De eigen auto kan gratis geparkeerd worden in de straat of tegen betaling (ca. € 6,- per dag) in een afgesloten garage.Dag 2 t/m 4
Mogelijkheid voor 3 verschillende fietstochten:
Fietstocht (ca. 35 km/3,5 uur) naar Vic-sous-Thil met de daar vlakbij gelegen markante heuvel Butte de Thil met het middeleeuwse verdedigingsfort Forteresse de Thil met een wijds panorama-uitzicht over de omgeving. Fietstocht (ca. 45 km/3,5 uur) naar het oude stadje Pouilly-en-Auxois aan het Canal de Bourgogne en het middeleeuwse dorpje Mont Saint Jean. Fietstocht (naar keuze ca. 27 km/2 uur of ca. 35 km/3 uur of ca. 50 km/5 uur) naar het Parc du Morvan met het mooi gelegen meer Etang de Champeau en het bezoekerscentrum Maison du Parc.

Dag 5
Saulieu, vertrek per eigen vervoer.

Hotel le Bourgogne in Saulieu ***

ligging: het 3-sterrenhotel ligt midden in het stadje Saulieu. Het hotel is gevestigd in een voormalig postkantoor dat dateert uit de 18e eeuw.
faciliteiten: het familiehotel heeft een sfeervolle ontbijtruimte en een restaurant met een op hout gestookte grill. Gratis wifi. Er is een speciale fietsgarage aan de binnenplaats. De auto parkeren kan in de straat of in een afgesloten garage (ca. € 6,- per dag).
kamers: alle 14 kamers zijn voorzien van tv, minibar, kledingkast en badkamer met bad/douche en toilet.
maaltijden: het verblijf tijdens deze reis is op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen (zie exclusief). Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel. nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.

inclusief:
* 4 hotelovernachtingen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van halfpension (ontbijt en diner)
* route-informatie met gedetailleerde routekaart
* gebruik Aktiva/Batavus hybride-fiets met 24 versnellingen incl. op de dag van aankomst en vertrek

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 88,-
* extra nacht halfpension incl. fietshuur  € 85,- (toeslag 1- persoonskamer € 22,-)
* toeslag gebruik e-bike € 50,- (5 dagen)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook