Fietsvakantie Bourgogne - 8 dagen

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 560 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

 verblijf in 3-sterrenhotels
 bagagevervoer van hotel naar hotel inbegrepen
 met Nederlandstalige routebeschrijving

route: glooiend tussen Saulieu-Montbard en meer hoogteverschillen tussen Montbard-Pontaubert en Pontaubert-Saulieu. Routes over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 55-65 km afgelegd (op vrije dagen ca. 20-30 km).
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks, behalve dinsdag en woensdag, van 27 maart t/m 17 september

Genieten in alle rust
Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne stond bekend om de grote luxe en rijkdom.

Toch heerst er in het noordelijke deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust. Een sfeer die deels bestaat door de aanwezigheid van de vele middeleeuwse in romaanse stijl gebouwde kerkjes en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het reliëf is nooit te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen hier en daar wél voor; de reis is qua niveau een serieuze 2!

De huidige bewoners van de landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. Vlakbij groeien de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgognewijnen.

De Bourgogne staat daarnaast ook bekend om de overvloed aan religieuze bouwkunst zoals de basiliek van Vézelay, een van de Franse startplaatsen van de Camino de Santiago, en de grote abdij van Fontenay bij Montbard. In bijna ieder stadje staat u wel oog in oog met het rijke verleden met alle ingrediënten om in alle rust van te genieten. 

Dag 1
Saulieu, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Saulieu ca. 700 km). De eigen auto kan gratis geparkeerd worden in de straat of tegen betaling (ca. € 6,- per dag) in een garage tegenover het hotel. 

Dag 2
Saulieu, lokale fietstocht (ca. 27 km/2 uur of ca. 35 km/3 uur of ca. 40 km/4 uur) door het merengebied van het regionaal natuurpark Parc du Morvan.
 

Dag 3
Saulieu-Montbard (ca. 55 km/6 uur). Vlakke tot heuvelachtige landelijke route langs het Canal de Bourgogne met oude bruggetjes en sluisjes. Met een omweg is een bezoek mogelijk aan het kasteel van Thil en het middeleeuwse plaatsje Flavigny, waar de anijssnoepjes nog steeds volgens een oud recept worden gemaakt.

Dag 4
Montbard, lokale fietstocht (ca. 15 km/1,5 uur) naar de Abbaye de Fontenay, een grote Cisterciënzer abdij met een fraaie romaanse kloostergang of een lokale fietstocht (ca. 20 km/2 uur) naar de Forges de Buffon, een 18e-eeuwse smederij en ijzergieterij.

Dag 5
Montbard-Pontaubert (ca. 65 km/7 uur) via het kasteel van Epoisses, door het dal van het riviertje de Cousin en via Avallon met de Église Saint Lazare en de oude stadsmuren.

Dag 6
Pontaubert, lokale fietstocht (ca. 33 km/3 uur) naar het hooggelegen Vézelay, een pelgrimsplaats met de indrukwekkende 12e-eeuwse basiliek Sainte Madeleine, een van de middeleeuwse startplaatsen van de lange bedevaart naar Santiago de Compostela.

Dag 7
Pontaubert-Saulieu (ca. 55 km/7 uur). Mooie, heuvelachtige route via Sainte Magnance langs de oostflank van het natuurpark Parc du Morvan.

Dag 8
Saulieu, vertrek per eigen vervoer.

Hotel le Bourgogne in Saulieu ***

Midden in het stadje Saulieu gelegen familiehotel. Sfeervolle ontbijtruimte en restaurant. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage.

Hotel de l'Ecu in Montbard ***

In het centrum van het stadje Montbard gelegen familliehotel. Ruim en sfeervol restaurant. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage.

Hotel au Soleil d'Or in Pontaubert ***

In het voorplaatsje Pontaubert (4 km van Avallon) gelegen klein comfortabel en gerenoveerd hotel. Sfeervolle ontbijtruimte en restaurant en klein buitenzwembad. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage.

inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* regionale toeristische landkaart en Nederlandstalige routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 225,-
* toeslag 1-persoonskamer € 230,-
* Aktiva/Batavus fiets met 24 versnellingen € 80,- en € 10,- per extra dag
* Aktiva/Batavus e-bike € 160,- en € 20,- per extra dag
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
De reis was fantastisch. De vooraf ontvangen informatie en routes waren, op een paar kleinigheden na, uitstekend. De routes waren prachtig, enig minpunt was het ontbreken van iedere vorm van horeca!! De hotels waren uitstekend met een prima keuken.
Corrie
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook