Fietsvakantie Bodensee vanaf Konstanz

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 512,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met o.a. Konstanz, Friedrichshafen én Bregenz

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 9 april t/m 16 oktober

Fietsvakantie rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
Tijdens deze fietsreis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Konstanz op de grens van Duitsland en Zwitserland, vervolgens fietst u door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het grootste deel van de route voert u door Duitsland.

De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.

Start in Konstanz hoofdstad van de Bodensee
De reis begint in Konstanz, gelegen op de grens van Duitsland en Zwitserland. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Bregenz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee.

 title=

Dag 1
heenreis
Aankomst per eigen vervoer in Konstanz (afstand Utrecht-Konstanz ca. 740 km). Reizigers kunnen de eigen auto parkeren op ca. 500 meter van het starthotel op de P&R parkeerplaats Bärenplatz of tegenover Hotel Am Hafen op P&R 'Parkplatz Hafen' (beiden ca. € 30,- per week). Konstanz is uniek gelegen aan de Bodensee. Er is een prachtige oude binnenstad met kronkelige steegjes en de ‘Münster’ (basiliek).

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Konstanz. Vanuit het station van Konstanz reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen). 

Dag 2
Konstanz-Friedrichshafen (ca. 48 km/4 uur en ca. 3 km per boot)
Eerst naar het prachtige bloemeneiland Mainau, een paradijs aan de Bodensee. In alle seizoenen tonen bloemen, struiken en bomen vele kleurrijke facetten. Ervaar zelf deze oase van natuurlijke schoonheid, harmonie en ontspanning! Daarna verder naar Wallhausen. Vervolgens per boot naar Überlingen. Ook op de route ligt Unteruhldingen, een dorp met paalwoningen uit de steentijd. Dan over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum.

Dag 3
Friedrichshafen-Bregenz (ca. 36 km/3 uur)
Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau. De oude binnenstad van Lindau ligt op een bijna 70 ha groot eiland in de Bodensee. Door de eeuwenoude gebouwen, drukke pleinen en schilderachtige steegjes ademt de stad de typische Bodenseeflair. Langs de oeverpromenade, die beschouwd wordt als de mooiste aan de Bodensee, kunt u vanaf een van de vele terrasjes genieten van het reilen en zeilen in de haven. Vervolgens fietst u door naar het Oostenrijkse Bregenz. Doordat Bregenz niet al te groot is ligt alles op loopafstand. In het historische centrum vindt u veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de stadsmuur staat nog overeind. Tijdens de periode van de Bregenzer Festspielen van 20 juli t/m 21 augustus overnacht u in dorpen iets buiten Bregenz: Wolfurth, Dorbirn en Hard.

Dag 4
Bregenz-Güttingen (ca. 58 km/ca. 5 uur)
Vanuit Bregenz langs de Zwitserse oever en het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung via Rorschach en Arbon naar Güttingen.

Dag 5
Güttingen-Rielasingen/Singen (ca. 50 km/ca. 4 uur)
Langs het meer via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Het stadje is rijk aan versierde gevels die getuigen van een meesterlijke vakwerkkunst, smeedijzeren uithangborden, fleurige bloembakken en terrassen aan de rivier en staat niet voor niets bekend als een van de mooiste stadjes van Zwitserland. Wandel door de charmante straatjes of bezoek de Abdij van St. Georgen, één van de best bewaarde middeleeuwse benedictijner kloostercomplexen, het Lindwurm museum of kasteel Hohenklingen uit 1225 dat de woelige geschiedenis van Stein am Rhein doet herleven. Van Stein am Rhein verder door naar Rielasingen/Singen.

Dag 6
Rielasingen/Singen-Konstanz (ca. 50 km/ca. 4 uur)
Naar Radolfzell, van hieruit langs de Gnadensee naar het kloostereiland Reichenau (mogelijkheid tot bezichtiging). Het eiland staat sinds het jaar 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en geeft een uitstekend beeld van de religieuze en culturele rol van een groot benedictijnenklooster uit de Middeleeuwen. Vervolgens verder naar Konstanz.

Dag 7
terugreis
Na het ontbijt terugreis per eigen vervoer. Of verlengt u uw reis nog met een extra nacht?

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Konstanz naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie Bodensee vanaf Konstanz ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterrenhotels direct gelegen aan/bij de Bodensee. De verzorging is naar keuze op basis van alleen ontbijt of ontbijt en diner (inclusief 3-gangen diner). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Konstanz Hotel Swiss  
dag 2 Friedrichshafen Comfort Hotel  
dag 3 Bregenz *** Hotel Lamm  
dag 4 Güttingen Hotel Seemöwe  
dag 5 Singen/Rielasingen Art & Style 2-persoonskamer € 56,-
toeslag 1-persoonskamer € 19,-
dag 6 Konstanz Hotel Swiss  
** de genoemde prijzen zijn per persoons per nacht o.b.v. logies/ontbijt
*** tijdens de Bregenzer Festspiele 20 juli t/m 21 augustus kan het voorkomen dat u niet in Bregenz overnacht maar in één van de dorpen in de buurt van Bregenz: Wolfurth, Dornbirn of Hard.


jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* Wallhausen-Überlingen per boot (dag 2, incl. fiets) 
* gebruik dubbele fietstas (1 per kamer)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Konstanz vv. incl. zitplaatsreservering € 220,-
* toeslag halfpension € 156,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 180,-
* huur toerfiets met 7 versnellingen € 80,-
* huur e-bike € 190,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
*
overige maaltijden en dranken
* parkeerkosten ca. € 30,- per week
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
* toeristenbelasting (ca. € 3,- p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook