Fietsvakantie Bierland Vlaanderen

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 395,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 13-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

sportief & bourgondisch genieten
verblijf in goede 3-/4-sterrenhotels
bagagetransport inclusief

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt ca. 23 tot 63 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zondag, maandag en dinsdag van 25 april t/m 13 september

Fietsvakantie langs Belgische brouwerijen
Wanneer u België hoort, dan zult u wellicht in de eerste plaats denken aan goed en uitgebreid tafelen maar ook aan… bier! In België zijn er wel 400 soorten bier, een enorm aanbod voor zo’n klein landje. Geniet bij deze fietsreis van een gezellig stuk Vlaanderen maar ook van de streekbieren die u kunt proeven in de talrijke cafés onderweg.

Pallieterstad Lier
Uw reis start in de bourgondische provinciestad Mechelen. Van daaruit gaat de tocht langs de kronkelende Nete via de zogenoemde pallieterstad Lier naar Antwerpen. Een pallieter is een fictief figuur uit het gelijknamige boek van de Lierse schrijver Felix Timmermans: een levensgenieter, één die "de dag plukt". En genieten van het leven kan nog altijd in Lier door te proeven van het lokale bier zoals "De Strooien Hoed" of te smullen van een lekker "Liers Vlaaike".

Koekenstad Antwerpen
Vanuit de ‘koekenstad’ Antwerpen - een bijnaam door de wel 20 koekfabrieken in de vorige eeuw, o.a. van De Beukelaer - maakt u een leuke tocht rondom de stad. Bezoek ook zeker brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de "degustatie". Het Antwerpse is de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens. Het 16e eeuwse stadhuis aan de Grote Markt is misschien wel het mooiste van heel België. Bezoekwaardig is de monumentale Onze- Lieve-Vrouwekathedraal. Kortom, Antwerpen is een veelzijdige stad die lééft!

Abdijbier van Westmalle of andere geestrijke drankjes
Vervolgens fietst u naar de abdij van Westmalle waar u het befaamde abdijbier kunt proeven, een streling voor de tong! Of natuurlijk andere geestrijke dranken dan wel warme deugddoeners... Na het gezellige verblijf in Antwerpen fietst u via brouwerij Bosteels, bekend van de bieren ‘Kwak’ en Malheur’ naar Bornem aan de Schelde. De laatste tocht brengt u tenslotte terug in Mechelen. Ook deze fietsdag is nog vol bierplezier: u fietst langs de brouwerij Palm en het bezoekerscentrum van de vermaarde brouwerij Duvel! Een leuke afsluiter van deze ontdekkingsreis door de wereld van het Belgische bier...

 title=

Dag 1
heenreis
Antwerpen, aankomst per eigen vervoer (Utrecht-Antwerpen ca. 150 km).

Dag 2
Rondrit naar het klooster van Westmalle (ca. 63 km/6 uur)
Hoog tijd om het trappistenbier te gaan ontdekken! Mooie route door het prachtige Kempense landschap naar de abdij van Westmalle. Hier leven al sinds 1794 monniken, de eerste monniken waren gevlucht uit Frankrijk voor het geweld tegen religieuzen in die tijd. De bisschop van Antwerpen schonk hen een boerderij zodat ze voldoende middelen hadden om te overleven. Rond 1850 werd begonnen met het brouwen van het vandaag zo gekende en geliefde maar vooral héél lekkere trappistenbier van Westmalle. De abdij zelf kan niet bezocht worden, maar in een cafeetje vlak bij de abdij kan men het bier én de ambachtelijke abdijkaas proeven.

Dag 3
Rondrit Antwerpen (ca. 23 of 30 km/3 uur)
U heeft vandaag de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het historische centrum van de stad. Bezoek zeker de brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de degustatie. Antwerpen is Europa’s op één-na-grootste havenstad en tevens de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens, modehuizen en vele juweliers. Ontzettend veelzijdig dus! In het historische stadscentrum, dat stamt uit de 16e en 17e eeuw, zijn naast vele winkels en restaurants ook meerdere musea en liefst 1.000 monumenten te vinden.

Dag 4
Antwerpen-Bornem/Temse (ca. 58 km/5 uur)
Route via de brouwerij Bosteels. Vandaag wordt het een dagje heerlijk fietsen langs de beroemde Schelde, richting Bornem door de ‘Hobokense Polder’. Geniet van de stilte van dit stukje natuur, zo ongelooflijk dicht bij een stadscentrum! Onderweg naar Bornem komen we voorbij de abdij van Hemiksem en de befaamde brouwerij Bosteels, waar de ‘Karmeliet’, de ‘Kwak’ en de ‘Malheur’ gebrouwen wordt. Overnachting in Bornem, hotel Secundo (of gelijkwaardig).

Dag 5
Bornem/Temse-Mechelen (ca. 50 km/4,5 uur)
Vandaag gaat de fietsroute via de brouwerij Palm. Dit betekent echter niet dat het bierplezier al afgelopen is! Tijdens uw tocht door het typische Vlaamse vlakke land fietst u langs de brouwerij ‘Palm’ in Steenhuffel en de wereldberoemde brouwerij ‘Duvel’ in Puurs. Wie meer wil weten over de brouwtechnieken en over de perfecte manier om een Duvel in te schenken, is hier aan het juiste adres! U leert er alles over in het bezoekerscentrum van de brouwerij. 

Dag 6
Mechelen-Antwerpen (ca. 53 km/4 uur)
Fietsend langs de oevers van het kronkelende riviertje ‘Nete’ naar Lier, bekend als de ‘Pallieterstad’. Pallieter is een personage uit de legendarische Vlaamse roman ‘Pallieter’ van Felix Timmermans. Deze auteur was geboren en getogen in Lier. Pallieter wist als geen ander te genieten van het leven, en dat is dan ook exact wat u in Lier gaan doen! Neem plaats in een lokaal cafeetje en proef de lokale bieren ‘Liers Vlaaike’ of ‘Strooien Hoed’! U kunt in dit mooie stadje ook genieten van enkele bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof en de alom bekende Zimmertoren. Na een bezoek aan Lier fietst u verder naar de ‘koekenstad’: Antwerpen! 

Fietsvakantie Bierland Vlaanderen

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1, 2 en 3 Antwerpen Hotel Crowne Plaza
dag 4 Bornem of Temse Hotel de Cluyse in Bornem
Hotel de Sampan in Temse
dag 5 Mechelen NH Mechelen

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Antwerpen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Antwerpen (juli en augustus) € 55,- € 45,-
Antwerpen (overige data) € 70,- € 45,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* gratis buiten parkeren bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid
* gebruik zwembad en sauna Antwerpen
* toeristenbelasting (m.u.v. Antwerpen)

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 2 x diner € 50,- in Mechelen en Bornem/Temse (let op: geen diner mogelijk in Antwerpen).
* toeslag 1- persoonskamer € 199,-
* huurfiets met 7 versnellingen € 60,-
* huurfiets met 7 versnellingen incl. fietsverzekering € 75,-
* huurfiets e-bike € 125,-
* huurfiets e-bike incl. fietsverzekering € 150,-
* toeristenbelasting
* parkeerkosten bij het hotel in parkeergarage ca. € 17 per dag
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook