Fietsvakantie Bierland Beieren

9 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 649 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief stadswandeling met de nachtwacht van Rothenburg ob der Tauber
proeverij van 4 bieren
bagagevervoer van hotel naar hotel

route: enigszins heuvelachtig, trajecten over verharde landweggetjes, soms onverharde veldweggetjes en (geasfalteerde) fietspaden. De weggetjes zijn rustig te noemen. Per fietsdag wordt ca. 55 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1

Fietsreis met bierbrouwtraditie in middeleeuwse steden
Tijdens deze fietsvakantie door het romantische Franken beleeft en proeft u de ware bierbrouwtraditie. De Frankische steden en stadjes kennen vele interessante bezienswaardigheden: kastelen, kloosters, kerken en historische binnensteden die vaak rondom een burcht gebouwd zijn. Vrije handelssteden uit vroegere tijd zoals Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl hebben tot op heden hun middeleeuwse aangezicht behouden. Ook de kerkelijke geschiedenis is nadrukkelijk daar, zoals de voormalige bisschopssteden Bamberg en Eichstätt. Een reis door Franken is een reis door de geschiedenis. En niet te vergeten: bier proeven!

 

Dag 1
Rothenburg ob der Tauber
Aankomst per eigen vervoer in Rothenburg ob der Tauber. De stad is een meesterwerk van middeleeuwse romantiek en werd door kunstschilders als Carl Spitzweg en Gerhard Richter op treffende wijze vereeuwigd. Kunstenaars zijn altijd al geïnspireerd geweest door de unieke ligging van de Middeleeuwse oude stadskern, waarvan het silhouet wordt bepaald door 42 poort- en weertorens. Inclusief een stadswandeling met de nachtwacht van Rothenburg ob der Tauber. Hij vertelt u graag alles over hoe de mensen hier vroeger leefden. 

Dag 2
Rothenburg ob der Tauber - Wolframs-Eschenbach (ca. 60 km/5 uur)
U fietst vanuit het dal van de Tauber via de bron van de rivier de Altmühl naar Colmberg met het romantische kasteel Zollernburg met de markante spitse torens. Vervolgens verder naar Wolframs-Eschenbach. 

Dag 3
Wolframs-Eschenbach - Nürnberg (ca. 60 km/5 uur of ca. 40 km + 20 km per trein)
Een route over de zogenaamde Duitse kastelenroute naar Roth via het kasteel Lichtenau en het kasteel Ratibor dat eens de residentie was van de graven van Brandenburg-Ansbach. Vervolg van de tocht langs het Rijn-Main-Donaukanaal naar Nürnberg. De route is met ca. 20 km in te korten door Roth-Nürnberg per trein te reizen.

Dag 4
Nürnberg - Burg Rabenstein (ca. 95 km of ca. 50 km/4 uur + 45 km per trein)
Vandaag staat er een lange route op het programma. U kunt er ook voor kiezen om de route met 45 km (per trein) in te korten. Het is een zeer schilderachtige route over de de Regnitz-Radweg. In Rabenstein wacht in de burcht een heerlijk diner op u (inclusief). 

Dag 5
Burg Rabenstein - Bamberg (ca. 50 km/4 uur)
Eerst fietst u door de gemeente Aufsess met slechts 1000 inwoners en maarliefts 4 bierbrouwerijen. Vervolgens door naar Bamberg. Het is heerlijk wandelen door de smalle straatjes in het centrum van de Altstadt. Een prachtig stadhuis en veel proeflokalen van brouwerijen met Frankische specialiteiten en blond schuimend bier! 

Dag 6
Bamberg
Een dagje op ontdekking in Bamberg. Bier proeven hoort natuurlijk óók bij deze reis! U ontvangt 4 tegoedbonnen die u kunt inwisselen voor een heerlijke pul gerstenat in diverse "Stuben" in het gezellige Bamberg. Brouwerijen en cafés liggen op loopafstand, niemand van u hoeft "de Bob" te zijn! De lokale specialiteit is het zogenaamde rookbier. De smaak komt van de gerookte mout, ook toegevoegd aan whisky. Roken is een oude manier om mout te drogen en zo langer houdbaar te maken. Men zegt wel dat een pul rookbier ruikt als een jas na een avond bij een kampvuur, en de eerste slok lijkt naar gerookte ham te smaken! Maar er eenmaal aan gewend, ontdekt u hoe lekker dit bier eigenlijk is. Bij de "Seidla", zoals de bierpul in Franken wordt genoemd, wordt graag "Schäufela" besteld: een stuk gebakken varkensschouder, of een "Saure Zipfel": een gemarineerde gekookte braadworst. Brouwerij-Café Schlenkerla is de bekendste bierplek van Bamberg met een schitterende ambiance in een monumentaal middeleeuws pand.

Dag 7
Bamberg - Neustadt (ca. 55 of 70 km/ 4 of 6 uur)
Via Hirschaid komt u in het Aischtal, waar u gemiddeld één bierbrouwerij per kilometer passeert. Het is de regio met zogezegd de hoogste "brouwerijdichtheid" ter wereld. U vervolgt de route langs de Aisch naar Neustadt.

 

Dag 8
Neustadt - Rothenburg ob der Tauber (ca. 60 km/5 uur)
In Bad Windsheim is het "Frankische Freilandmuseum" een bezoekje waard, waar u tevens het bier kunt proeven dat in die plaats wordt gebrouwen. Het Frankische Openluchtmuseum is een reis door 700 jaar geschiedenis van Franken. Het is interessant om te zien hoe de plattelandsbevolking in Franken in vroegere tijden geleefd en gewerkt heeft. Bewaar nog een plekje voor een dessert, want 's avonds in Rothenburg moet u zeker de beroemde Rothenburger Schneeballen eens proeven! Om uw vingers bij af te likken....

 

Dag 9
Terugreis
Terugreis per eigen vervoer. Of boekt u nog een extra nachtje in Rothenburg ob der Tauber bij?

Bierland Beieren ***

Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Rothenburg ob der Tauber
Romantikhotel Markusturm www.markusturm.de 
Hotel Rappen www.hotel-rappen-rothenburg.de


Wolframs-Eschenbach
Hotel Alte Vogtei www.alte-vogtei-wolframs-eschenbach.de


Nürnberg
Hotel Prinzregent www.prinzregent.com
Hotel Elch www.hotel-elch.com


Burg Rabenstein (Ahorntal)
Hotel Burg Rabenstein www.burg-rabenstein.de/burghotel/


Bamberg
Hotel Europa www.hotel-europa-bamberg.de 
Hotel Tandem www.tandem-hotel.de


Neustadt
Hotel Kohlenmühle www.kohlenmuehle.de
Allee Hotel www.allee-hotel.de

 

 inclusief:
* 8 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* 3-gangendiner in Burg Rabenstein
* stadswandeling met de nachtwacht van Rothenburg ob der Tauber
* tegoedbonnen voor 4 x 0,5L bier (per persoon) (te gebruiken in diverse Stuben in Bamberg)
* toegang Frankisches Freilandmuseum Bad Windsheim (gesloten op maandag)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* gratis parkeerplaatsen bij het station
  
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 239,-
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 79,-
* huur e-bike € 199,-
* reis- en annuleringsverzekering

 exclusief:
* overige maaltijden
* eventuele treinkaartjes Nürnberg – Forchheim (ca. € 13,- p.p.) en Bamberg – Hirschaid (ca. € 6,- p.p.)
* parkeerplaats bij het starthotel ca. € 10,- per dag  (gratis parkeren bij het station)
* lokale toeristenbelastingen indien van toepassing
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook