Fietsvakantie Belgische Noordzeekust

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 339 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 19-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels in Brugge en Oostende
bagagevervoer inbegrepen
ideale combinatie van stad en strand

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes. Per fietsdag wordt 43 tot 64 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zondag van 25 april 2021 t/m 19 september 2021

Fietsreis langs het strand en door de polders van België
Deze zesdaagse fietsreis staat in het teken van cultuur en ontspanning. U maakt kennis met het historische Brugge, de bekendste badplaatsen langs de Noordzeekust zoals De Haan en de mooiste polderdorpen.

De historische binnenstad van Brugge
Brugge is niet alleen bekend van zijn kunstschatten en historische gebouwen en grachten, maar ook van chocolade, streekbieren en gastronomische hoogstandjes. De historische binnenstad kunt u gemakkelijk met de fiets verkennen en is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes. Neem bijvoorbeeld de rit van Brugge naar Oostende, die loopt door het vlakke land, van het ene naar het andere schilderachtige polderdorp.

De kust is dichtbij want met de fiets bent u zo in De Haan, ook Le Coq genoemd, door velen gezien als de mooiste badplaats van de Belgische Noordzeekust. U fietst over een vlak fietspad langs mooie Belle Epoque huizen en langs de dijk die een prachtig uitzicht biedt over het strand en de zee. Vervolgens fietst u verder naar Oostende, de Koningin der Badsteden genaamd. De overnachtingplaats in Oostende is een meer dan waardige afsluiter van een onvergetelijke fietsdag: het luxueuze Thermae Palace Hotel gebouwd in Art Deco stijl. De derde dag fietst u richting binnenland, naar Gistel met het gerenoveerde Sint-Godelievemuseum op het domein van de abdij Ten Putte en naar het Kasteel van Wijnendaele. De vierde dag gaat u naar het natuurgebied Ysermonde, naar Nieuwpoort bekend om zijn goede visrestaurants en naar Veurne, de hoppestad met de Sint-Niklaastoren en het Bakkerijmuseum. Van Oostende naar Brugge fietst u alweer door een mooie bosrijke omgeving tot bij het Museum Constant Permeke in Jabbeke en het observatorium van het natuurgebied Beisbroek.

Noordzeekust

Dag 1
Aankomst in de middeleeuwse stad Brugge, per eigen vervoer (afstand Utrecht-Brugge ca. 235 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij hotel Velotel Brugge (of gelijkwaardig). Geniet van een grote verzameling van oude straatjes, gezellige pleinen, chocolade, streekbieren en gastronomisch hoogstandjes.

Dag 2
Brugge-Oostende (ca. 43 km/4 uur)
Door een vlak landschap langs schilderachtige dorpjes zoals Lissewege met zijn typische stompe kerktoren naar het gezellige Oostende. Overnachting in Ostend Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 3
Rondrit (ca. 64 km/5 uur) van Oostende naar Nieuwpoort 
Heerlijk fietsen door de gezonde zeelucht naar Nieuwpoort, bekend van de Slag bij Nieuwpoort (1600). Via natuurgebied Ysermonde en verder naar Veurne in de zogenoemde Westhoek met de Sint-Walburgkerk met een groot orgel, de Vleeshalle en de Belfort.

Dag 4
Rondrit (ca. 62 km/5 uur) van Oostende naar Torhout 
Vandaag maakt u kennis met het kasteel d’Aertrycke (in de volksmond ook kasteel de Maere genoemd) en het waterkasteel Wijnendale, een waterburcht gelegen in de bosrijke omgeving vlakbij Torhout. Een gedeelte van het kasteel wordt bewoond en een deel is ingericht als museum. 

Dag 5
Oostende-Brugge (ca. 47 km/4,5 uur)
Door een bosrijke omgeving naar Jabbeke en verder naar de sterrenwacht van het natuurgebied Beisbroek. 

Dag 6
Terugreis per eigen vervoer. Of wilt u nog een nachtje extra in Brugge verblijven? Geef dit dan aan bij uw boeking. 

Fietsvakantie Belgische Noordzeekust

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
dag 1 Velotel Brugge
dag 2 t/m 4 Ostend Hotel
dag 5 Velotel Brugge

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Brugge aan het einde van de reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Brugge € 50,- € 35,- € 25,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 5 overnachtingen een 2-persoonskamer met een bad of douche en toile
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik sauna
* museumkortingskaart Brugge
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats bij het hotel in Brugge

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 145,- (in Oostende inclusief water, fris, wijn en bier)
* toeslag 1-persoonskamer € 125,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 45,-
* huur e-bike € 100,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* overige maaltijden
* toeristenbelasting Brugge en Oostende
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

kinderkorting: t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 6 jaar 50%, 7 t/m 11 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Jos?;Wij hadden wat opstart problemen met de fiets, maar deze werden snel en adequaat verholpen. Prima fietsen. Het hotel in Oostende was van middelmatige kwaliteit, wel zeer vriendelijke mensen. De
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook