Fietsvakantie Belgische Kempen

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 270 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 3-sterrenthotel incl. diner
ontdek de Belgische Kempen
ideale locatie voor een bezoek aan Turnhout, Antwerpen of Eindhoven

route: uitsluitend vlak, veelal over vrijliggende fietspaden. Per dag wordt resp. ca. 46 en 26 km afgelegd maar verlengingen zijn mogelijk. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 31 oktober

Aan de Vlaamse zijde van de zuidgrens
De landstreek de Kempen, met vroeger de Latijnse naam Campina, ligt aan beide zijden van de grens Nederland-België. Het Vlaamse provinciestadje Retie ligt juist 10 kilometer over onze zuidgrens, op nauwelijks 35 kilometer afstand van Eindhoven. De locatie is een ideale uitvalsbasis voor een aantal leuke fietsdagen in dit rustige deel van België. De omgeving is er uitgesproken landelijk en akkerbouw en veeteelt wordt er afgewisseld met loofbos.

Het arrangement leent zich uitstekend voor een tweetal relaxte dagtrajecten op dag 2 en 3, in dit geval de zogenaamde Prinsenroute en Prinsjesroute in een wijde boog rondom Kasterlee en langs de Tielenheide. Op de aankomst- en vertrekdag kunt u een korte route naar de Abdij van Postel of naar de Molse Meren maken. En zou het tegenzitten met de weersomstandigheden, dan bent u met de auto in een mum van tijd in Turnhout, Antwerpen of Eindhoven.

Dit deel van België wordt letterlijk doorkliefd met kanalen met namen als “Kanaal Kwaadmechelen-Dessel” en “Kanaal van Dessel naar Schoten over Turnhout”. Er zijn zelfs kruispunten van kanalen! Langs de oevers ervan liggen, tussen de verschillende fietsknooppunten in, vrijliggende geasfalteerde fietspaden, overschaduwd door de hoge bomen erlangs. Dat is pas prettig fietsen!

Qua route bij deze reis kan er veel en moet er niets. U heeft dagelijks de vrije keuze de fietsroutes van knooppunt naar knooppunt te nemen of die onderweg eenvoudig te verkorten of te verlengen. Het netwerk van fietsknooppunten leidt u dagelijks in een grote ronde vanaf het beginpunt en weer terug met bijna onuitputtelijke routevariaties indien u wilt.

Dag 1
Retie, aankomst per eigen vervoer. Inchecken in het hotel is mogelijk vanaf 12.00 uur. Een inleidende fietstocht (ca. 35 km/2,5 uur) is mogelijk in de bosrijke omgeving, bijvoorbeeld naar Kasteel de Broqueville, de Abdij van Postel, de uitspanning de Kaasboerin op de grens Nederland/België en terug langs het Kanaal Dessel-Schoten en de recreatieplas Berkenstrand.

Dag 2
Retie, dagtocht over de Prinsenroute (ca. 46 km/4 uur, verkorting of verlenging mogelijk). Medio 19e eeuw kocht de Belgische koninklijke familie 4500 ha grond in Retie. Honderden straatarme Kempense boeren konden er aan het werk. Koningen en prinsen kwamen er graag wandelen. De Prinsenroute doorkruist dit voormalige koninklijke domein. De Provincie Antwerpen is de trotse eigenaar van het tegenwoordige Prinsenpark (190 ha). Het park ligt er in elk seizoen betoverend bij. Andere blikvangers op dit “koninklijke” traject: de Priorij van Corsendonk, eeuwenoude molens en fraaie stukjes natuur als de Kempense Heuvelrug, Tikkebroeken en Hoge Rielen. 

Dag 3
Retie, dagtocht over de prinsjesroute (ca.26 km/2 uur) via het natuurgebied Hoge Mouw, het kanaal Bocholt-Herentals en het provinciaal Groendomein Prinsenpark. 

Dag 4
Uitchecken uit het hotel voor 11.00 uur. Een korte tocht (ca. 25 km/2 uur) is mogelijk naar de Molse Meren (Blauwe Kei, Zilvermeer en Oude Zandput) via het kanalenkruispunt met een uitzichttoren. Vertrek.

Hotel Corsendonk De Linde ***

ligging: het goede en gezellige 3-sterrenhotel ligt aan de rand van het plaatsje Retie, in een rustige parkachtige omgeving op ca. 10 km van Turnhout.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant en gratis wifi. 
kamers: alle 56 kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, tv en gratis wifi.
maaltijden: u verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner). Het ontbijt en diner zijn in buffetvorm. Tijdens het diner zijn huiswijn, bier (pils), fris, koffie, thee en water inclusief (onbeperkt)!

jun 2021 | jul 2021 | aug 2021 | sep 2021 | okt 2021 |inclusief:
* 3 nachten verblijf in 2-persoonskamer met douche/toilet op basis van halfpension (inclusief onbeperkt en gratis drankjes bij het avondeten)
* gedetailleerde fietskaart, routesuggesties, toeristische informatie

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 126,-
* verlenging per nacht € 90,- (toeslag 1- persoonskamer € 42,-)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* lokale belasting € 1,50 per persoon per nacht (af te rekenen bij het uitchecken)  
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

extra:
het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, kosten (af te rekenen bij het uitchecken) € 10,- voor het verblijf (dus voor 3 nachten samen). Bij boeking doorgeven indien een hond meegenomen wordt.
Wij hebben een goede fietsvakantie gehad met Aktiva. Zowel in Valkenswaard als in Regie zeer goede hotels. Vriendelijk en behulpzaam onthaal en erg goed eten. Ook het bagage vervoer verliep zonder problemen. Reizen met Ativa is voor herhaling vatbaar.
Hendrina
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook