Fietsvakantie Belgisch Limburg

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 225 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 4-sterrenhotel in Genk inclusief ontbijt
gedetailleerde fietsknooppunten kaart met uitleg
fiets door het water in Bokrijk en door de bomen in Bosland
route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 40-55 km afgelegd, deels naar eigen keuze afhankelijk van geselecteerde fietsknooppunten.
minimum aantal reizigers: 1.
aankomst: dagelijks van 1 maart t/m 31 oktober.
 

Fietsreis door het water, door de bomen, boven de heide: een spectaculaire fietsbelevenis!
Het fietstoerisme in België lijkt te zijn uitgevonden in hun provincie Limburg. Daar zijn voor het eerst de knooppunten bedacht, nu in ons deel van Europa wijd en zijd gebruikelijk. De grote voordelen ervan zijn bekend: u kunt zelf uw fietsroute en -afstand bepalen en die tussentijds wijzigen zo veel als u wilt. Daar komt bij dat de routes tussen de knooppunten merendeels over vrij liggende fietspaden gaan, dus zonder geluid of andere hinder van gemotoriseerd verkeer. U ontvangt van ons bij de reisbescheiden een routesuggestie/-uitleg en ook een knooppuntenkaart.

Genk is een provinciestad in het zuiden van Belgisch Limburg, 65 kilometer zuidelijk van Eindhoven en 32 kilometer westelijk van Sittard, aan de westflank van het Nationaal Park Hoge Kempen. Die naam suggereert flink reliëf  maar dat is niet zo: op het hoogste punt, daar waar de Dommel ontspringt, is de hoogte boven zeeniveau maar 39 meter! De streek is vrij bosrijk, zowel in de het natuurpark zélf als in de omgeving van Openluchtmuseum Bokrijk en Hechtel-Eksel. Over groen gesproken: het luxe M-Hotel ligt aan de rand van het het centrum van Genk en grenst ook aan het uitgestrekte Molenpark met de Molenvijver, waar het fraai op uit kijkt.

Deze fietsreis is spectaculair, hoewel niet heftig. Toerisme Limburg, de provinciale dienst die de (fiets-)recreatie behartigt, heeft drie (een vierde is in planning/aanbouw) unieke projecten gerealiseerd. Ten eerste: fietsen door het water in Bokrijk. Een unieke fietsbeleving waarbij u meer dan 200 meter lang door een gote vijver fietst. Door het water op ooghoogte is de ervaring onwerkelijk. Ten tweede: fietsen door de bomen in Bosland bij Hechtel-Eksel. Hier raakt u met de fiets letterlijk in hogere sferen, u fietst via een dubbele cirkel tot 10 meter hoogte tussen de boomtakken. U ziet, voelt en ruikt de natuurpracht. En ten slotte: fietsen boven de heide in Maasmechelen. Dat gaat over een gloednieuwe “fietssteiger” van wel driehonderd meter lang die twee zijdes (noord en zuid) van het Nationaal Park Hoge Kempen met elkaar verbindt. De foto’s op deze websitepagina spreken al voor zich, maar het gevoel laat zich alleen beleven door het te dóen.

Fietsen door de Bomen in Bosland - Cycling through the Trees in Bosland | Visit Limburg

 

Dag 1
Genk, aankomst per eigen vervoer. Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur. Wanneer u eerder wilt komen wordt de bagage voor u opgeslagen. Fietstocht (totaal ca. 40 km/2,5 uur) “Fietsen door het water” in Bokrijk. Gelegenheid voor een bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk en het Kasteel Bokrijk. Route via Natuurreservaat ’t Wilk en natuurgebied Maten.

Dag 2
Fietstocht (totaal ca. 55 km/4 uur) “Fietsen door de bomen” in Bosland bij Hechtel-Eksel. Route via de natuurgebieden Kelchterhoef en De Plas.

Dag 3
Fietstocht (totaal ca. 40 km/2,5 uur) “Fietsen boven de heide” in Maasmechelen. Route door het Nationaal Park Hoge Kempen en het plaatsje Zutendaal.

Dag 4
Uitchecken is mogelijk tot 12.00 uur. Gelegenheid voor een bezoek aan de “C-Mine” aan de noordkant van Genk, een gerestaureerde steenkoolmijn inclusief schacht met een permanente expositie over de mijnbouw in de 19e en 20e eeuw.

M-Hotel Genk


ligging: uitstekend, met design ingericht hotel aan de centrumrand van Genk, direct naast het uitgestrekte Molenpark en de Molenvijver waarover het hotel een prachtig uitzicht biedt. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een gezellige brasserie waar u uitstekend kunt eten.
kamers: alle 78 kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, tv, gratis wifi.
maaltijden: de verzorging is op basis van logies/ontbijt (avondmaaltijd optioneel)

okt 2021 |inclusief:
* 3 nachten verblijf in M-Hotel Genk logies/ontbijt
* setje route-uitleg, gedetailleerde fietsknooppuntenkaart en toeristische informatie

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 140,-

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook