Fietsvakantie Amstelland

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 279,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in een 4-sterrenhotel 
4 x ontbijt inbegrepen
langs rivieren, door polders en naar Amsterdam
route: vlak en voornamelijk over autovrije fietspaden en rustige wegen. De routes zijn voor het grootste deel goed gemarkeerd. Per fietsdag wordt er ca. 36 tot 61 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks tussen 1 april en 31 oktober

Ontdek de groene en waterrijke regio ten zuiden van Amsterdam! 
Even ten zuiden van onze hoofdstad ligt de tweede groenste stad van Nederland: Amstelveen. Met vele stadsparken en heemparken met oude inheemse plantensoorten een leuke uitvalsbasis voor een hele reeks ontspannende fietstochten. Er kronkelen verschillende rivieren door het groen, zoals de meanderende Angstel en de Kromme Mijdrecht met zijn schilderachtige ophaalbruggen en typische Hollandse Molens. Fiets langs de rustige oevers of door de uitgestrekte veengebieden en drooggemaakte polders. Rond de Westeinderplassen liggen gezellige dorpen met veel stille plekjes om even uit te rusten of te picknicken. Dit is een eldorado voor de fietser, dankzij de schitterende natuur en het handige, goed doordachte netwerk van fietsknooppunten. Daarbij ligt het bruisende Amsterdam op een steenworp afstand, wat dit reisprogramma nog interessanter maakt.
 
 title=

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar het 4-sterren Grand Hotel Amstelveen, waar u gratis uw auto kunt parkeren.

Dag 2
Rondje Westeinderplassen (ca. 47 km)
Hoog tijd voor een eerste kennismaking met deze waterrijke regio! Op de route van vandaag passeert u o.a. het Zijdelmeer, één van de oudste veenwateren in Hollands laagveen, en het pittoreske Uithoorn. Daarna volgt u over verschillende dijkwegen de kronkelende rivieren Amstel en Drecht naar de Westeinderplassen in bloemenstad Aalsmeer. Wist u dat de Westeinderplassen het grootste binnenwater van Noord-Holland is? Behalve een waardevol natuurgebied met allerlei vogels, vissen en zeldzame planten biedt het ook volop recreatiemogelijkheden. Door het Amsterdamse bos en langs de Amstelveense Poel fietst u terug naar het hotel.

Dag 3
Amstel, Angstel en Vecht (ca. 54 km)
Na een stevig ontbijt is het tijd voor de volgende fietstocht door het vlakke polderlandschap richting lintdorp Vinkeveen en de gelijknamige plassen. Verder op de route steekt u het Amsterdam-Rijnkanaal over en volgt u de Vecht langs Fort Nieuwersluis, een van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die in de 19e eeuw de steden in Utrecht en Holland moesten beschermen. Trap door naar Loenen aan de Vecht, waar een korte wandeling door het oude centrum zeker de moeite waard is. Dit dorp kent maar liefst 144 rijksmonumenten en is sinds 1966 een beschermd dorpsgezicht. Vervolgens via Abcoude en Oudekerk aan de Amstel terug naar het hotel.

Dag 4
Nieuwkoopse Plassen (ca. 61 km)
Vanuit het hotel in zuidelijke richting door de Bovenkerkerpolder richting Uithoorn en Amstelhoek, waar de Amstel door de Kromme Mijdrecht wordt verbonden met de Grecht. Verder door het rivierenlandschap naar het fraaie laagveenmoeras Nieuwkoopse Plassen, dat wordt doorsneden door het Meijepad.

Dag 5
Amsterdam (ca. 36 km)
Op naar de bruisende hoofdstad van ons kleine landje! Door de polder, veengebieden en langs de Amstel en verschillende stadsparken zet u koers naar Amsterdam, waar u o.a. het Theater Carré en het Muntplein met de Munttoren passeert. De route van vandaag is kort, dus neem zeker de tijd om de stad te verkennen. Het Paleis op de Dam, de grachtengordels en het Vondelpark; zomaar een greep uit de vele bezienswaardigheden die Amsterdam te bieden heeft. Op de terugweg langs het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken terug naar het hotel, waar uw fietsvakantie Nederland ten einde komt.

Grand Hotel Amstelveen ****

ligging: het 4-sterren Grand Hotel Amstelveen ligt op ca. 4 km van het stadshart en het Amsterdamse bos. Op steenworp afstand van het hotel ligt bushalte Zagerij West, met directe verbindingen naar Amsterdam.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, gratis parkeerplaatsen, restaurant, bar en sportschool.
kamer: de kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, televisie en badkamer met bad of douche en toilet.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht dit via de website niet willen lukken? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Prijzen per persoon inclusief ontbijt
2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-

jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 overnachtingen incl. ontbijt
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* gratis buiten parkeren bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid
* toeristenbelasting 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeslag 1- persoonskamer € 120,-
* huurfiets € 40,-
* huurfiets incl. fietsverzekering € 55,-
* huurfiets e-bike € 80,-
* huurfiets e-bike incl. fietsverzekering € 105,- 
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook