Fietsvakantie door Geschiedenis van Drenthe

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 229,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt 
bagagevervoer inbegrepen
met o.a. Assen, hunebedden en Westerbork
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 maart t/m 30 november

Fiets door de geschiedenis van dé natuurprovincie van Nederland
Tijdens deze fietsvakantie krijgt u een beeld van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Drenthe. De prehistorie en de hunebedbouwers in het Hunebedcentrum, het monumentendorp Orvelte, Herinneringskamp Westerbork en het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen, welke recent is benoemd tot UNESCO werelderfgoed. Elke bezienswaardigheid heeft op zijn eigen manier een stempel gedrukt op de samenleving en zal een indrukwekkende en onvergetelijke herinnering bij u achterlaten. 

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid af naar Roden, het dorp van Ot en Sien. Dit zijn de hoofdpersonen uit een serie Nederlandse kinderverhalen van begin 1900, die het dagelijks leven uit die tijd beschreven. In het Scheepstra Kabinet in Roden kunt u de schoolsfeer van vroeger herbeleven. Ook kunt u het Speelgoedmuseum bezoeken of het Museum Havezate Mensinge bekijken. U overnacht in hotel Onder de Linden in Roden.

Dag 2
van Roden naar Borger/Ees (ca. 59/61 km)
Op de pedalen naar de hoofdstad van Drenthe: Assen. In het centrum toont het Drents Museum u wisselende internationale top-exposities en een groot deel van de Drentse geschiedenis. Vervolgens fietst u door het Drouwenerveld. Bij het Boomkroonpad kunt u over een stalen constructie door de toppen van de bomen wandelen en het bos eens op een heel andere manier bekijken. Tenslotte kunt u in het Hunebedcentrum in Borger alles te weten komen over de hunebedden en hun bouwers. U overnacht in Borger of Ees.

Dag 3
van Borger/Ees naar Elp (ca. 59 km)
De route van vandaag voert door de boswachterijen van Exloo en Odoorn. Bij het unieke theehuis met uitkijktoren “Poolshoogte” kunt u een welverdiende koffiestop houden. Daarna fietst u langs het openluchtmuseum Ellert en Brammert. In de loop van de middag kunt u genieten in het monumentendorp Orvelte. Aan het einde van de middag komt u aan in Hotel de Koekoekshof in Elp voor uw overnachting.

Dag 4
van Elp naar Roden (ca. 57 km)
Na het ontbijt fietst u door het voormalig Kamp Westerbork. Daarna door het Fochteloërveen, een uniek stuk hoogveen, naar het gevangenisdorp Veenhuizen. Veenhuizen is onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid, welke in juli 2021 zijn benoemd tot UNESCO werelderfgoed. U kunt daar het Nationaal Gevangenismuseum bezoeken, maar ook de kaasmakerij Kaaslust en de bierbrouwerij Maallust zijn zeker een bezoek waard! Eenmaal aangekomen in Roden komt er een einde aan deze fietsvakantie Nederland.

Fietsvakantie Geschiedenis van Drenthe

Hieronder vindt u een selectie van de goede hotels waar u overnacht tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Roden 
Hotel Onder de Linden
www.hotelonderdelinden.nl/

Borger 
Hotel Bieze ***
www.hotelbieze.nl/

Ees
Hotel-Restaurant Eeserhof ***
https://www.hotel-eeserhof.nl/

Elp
Hotel de Koekoekshof ***
https://www.koekoekshof.nl/

sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt 
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* huur toerfiets € 50,- **
* huur e-bike € 85,- **
* reis- en annuleringsverzekering

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plekke te voldoen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook