Fietsreis Kop van Overijssel

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 350 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- of 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
met o.a. Nationaal Park Weerribben-Wieden
bagagetransport van hotel naar hotel inbegrepen

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Een groot gedeelte van de routes volgt fietspaden waar geen gemotoriseerd verkeer komt. Per fietsdag wordt ca. 40- 65 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2.
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 25 september.

Fietsen door de Kop van Overijssel
De Kop van Overijssel is een geweldige streek om te fietsen. Ontdek tijdens deze fietsreis een waterrijk gebied met natuurlijk Nationaal Park Weerribben Wieden met ’trekkers’ als Giethoorn, Zwartsluis en Blokzijl. Maar ook historische Hanzesteden als Kampen, Hasselt en Zwolle. Prachtige natuur treft u bij de stuwwallen bij de al even aantrekkelijke plaatsjes Steenwijk en Vollenhove. Een heerlijke fietsvakantie met start en finish in het ’Venetië van het Noorden’, Giethoorn, met haar talrijke kanaaltjes een ware parel in deze reis. 

Dag 1
Per eigen vervoer naar Giethoorn, ook wel het ’Venetië van het Noorden’ genoemd. Maak alvast een eerste fietstochtje of huur een punterboot voor een rondje door de grachten en over de Bovenwijde. Of laat u gewoon varen in een van de rondvaartboten die vanuit het centrum van het dorp vertrekken.

Dag 2
Giethoorn - Blokzijl (40 km/3 uur of 60 km/5 uur)
Eerst gaat het naar het gezellige Steenwijk, een prima plaats voor een korte koffiestop. Dan door de uitgestrekte landerijen langs plaatsjes als Steenwijkerwold en Oldemarkt naar Ossenzijl. Dit dorp is vanuit het noorden gezien de poort naar de Weerribben-Wieden. Aan u de keuze! Kiest u voor de korte rit dan neemt u hier de LF22 dwars door de Weerribben-Wieden om via Kalenberg naar uw hotel te gaan. Kiest u voor de lange versie dan maakt u eerst een lus langs Slijkenburg en Kuinre weer terug naar Ossenzijl om dan alsnog door de poort naar de Weerribben-Wieden te gaan. U overnacht in Muggenbeet, een klein buurtschap tegen Blokzijl aan.

Dag 3
Blokzijl - Zwolle (65 km/5 uur)
Uw dag begint in Blokzijl, een oud vissersstadje dat in het verleden toegang gaf tot de Zuiderzee. Al snel komt u in het volgende vissersplaatsje Vollenhove wat nog veel historische gebouwen herbergt. Over de Zuiderzeeroute gaat het via leuke plaatsen als Zwartsluis en Genemuiden naar Hanzestad Kampen. Steek even de brug over en geniet van het oude centrum van deze prachtige stad. De IJssel leidt u vervolgens naar de volgende Hanzestad Zwolle, waar u de nacht doorbrengt.
 

Dag 4
Zwolle - Giethoorn (50 km/4 uur)
U laat de Peperbus gauw achter u en volgt achtereenvolgens de Vecht en het Zwarte Water naar Hasselt. Opnieuw een Hanzestad en een hele mooie. Neem rustig de tijd dit historische plaatsje te verkennen voordat u uw weg vervolgt naar Zwartsluis. Vanaf hier gaat het dwars door het waterland van Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Giethoorn.  
 

Dag 5
Na het ontbijt komt er een einde aan deze reis. Per eigen vervoer keert u terug naar huis.   

Fietsreis Kop van Overijssel

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. U bepaalt zelf waar u dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. U kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag alle dagen op basis van halfpension te verblijven. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Giethoorn Hotel de Harmonie 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Blokzijl Hotel Geertien 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 Zwolle Mercure Hotel Zwolle
 
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 4  Giethoorn Hotel de Harmonie
 
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 4 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagetransport van hotel naar hotel
* parkeerplaats in Giethoorn

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 140,-
* toeslag 1-persoonskamer € 170,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 48,-
* huur e-bike € 100,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook