Fietsreis Het Franse Pad 9 dagen

9 dagen
niveau 2
eigen vervoer
beoordeling: 9.3
vanaf € 895,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
geniet van nieuwe ontmoetingen en gezelligheid 
ontbijt, lunchpakket, diner en bagagevervoer is inclusief 

route: voor een ontspannen vakantie raden we aan een e-bike mee te nemen. Bent u een ervaren, fanatieke fietser, dan voldoet een fiets met 21 versnellingen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks, het gehele jaar door
huisdieren: zijn in overleg welkom bij drie van de vier accommodaties. Let op: in de maand juli en augustus worden er geen honden toegelaten.

Fietsvakantie met verblijf in bijzondere accommodaties van gastvrije Nederlandse eigenaren 
Uw koffers pakken en uw droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry en de Bourbonnais, het groene hart van Frankrijk. Ze vielen als een blok voor de ongerepte natuur van de streek en de rust die hier heerst. Over rustige weggetjes en paden wandelt of u van het ene huis naar het andere. Waar u dagelijks warm welkom geheten wordt, uiteraard met een lekker welkomstdrankje. Ook zorgen de enthousiaste gastheren- en vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg. In de avond schuift u aan tafel voor een 3-gangendiner, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn om te weten: de bagage wordt naar het volgende verblijf gebracht.

De fietsmogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt en het door u gekozen arrangement; fietst u vandaag een route vanuit één accommodatie of vertrekt u naar het volgende logeeradres? Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Domaine Bonneblond. Hier wordt u vanaf 16.00 uur welkom geheten door de gastvrije Nederlanders Helen en Willem met een welkomstdrankje. Tussen 19.00 en 19.30 uur gaat u aan tafel en kunt u genieten van een smakelijk 3-gangendiner wat in Frankrijk table d’hôte heet. Eet u vegetarisch, heeft u een dieet, voedsel-intolerantie of allergie? Wij houden daar graag rekening mee, u kunt dit tot een week voor aankomst aan ons doorgeven, zodat u zorgeloos mee kunt dineren. Voor het slapen gaan, kunt u na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van de sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en staat u morgen goed uitgerust op.

Reist u liever met de trein?  In overleg kunt u worden opgehaald op het station Montluçon of Vallon en Sully. Uiteraard wordt u ook op de dag van vertrek weer naar het station gebracht. 

De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk fietsen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De fietsmogelijkheden zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. De tochten zijn goed te doen. Enige fietservaring en een goede conditie zijn wel vereist.

Dag 2
Naar Gîte Puur Berry (ca. 54 km)
Vandaag de eerste etappe van uw fietsvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor u ligt. Uw lunchpakket maakt u vanaf de ontbijttafel. Er is fruit en er zijn lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvangt u een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gpx. Nadat Helen en Willem u hebben uitgezwaaid verlaat u al snel het departement Allier en fietst het departement Cher in naar Vesdun, een van de dorpen die claimt het geografisch middelpunt van Frankrijk te zijn. Deze streek staat bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad; ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toeristen ontdekt gebied. De koeien, die in de met heggen omzoomde weilanden staan,  staren u na alsof ze nog nooit fietsers gezien hebben. Het kleine stadje Culan staat bekend om zijn middeleeuwse brug en het majestueuze kasteel waar Jeanne d’Arc en later Chopin met zijn geliefde George Sand geslapen hebben. U waant zich een moment in de Middeleeuwen. Een fijn moment om een kopje koffie te drinken op de brug met uitzicht op het kasteel of even bij de huisbakker van Helen en Willem (Raymond van Le Pain Gourmand, gelegen naast de Spar) een appetijtelijke eclair kopen misschien? Als u Culan bijna verlaten heeft kunt u nog een oude dakpannenfabriek bezichtigen en via rustige wegen en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, doorkruist u het coulisselandschap van de Berry, naar Judith en Paul van Gîte Puur Berry. En uw bagage? Die staat al klaar in de gîte, dat is toch echt genieten met een grote G. U hoeft alleen maar te fietsen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuift u weer lekker aan om een vorkje mee te prikken.

Dag 3
Gîte Puur Berry
U verblijft vandaag een extra dagje bij Gîte Puur Berry. Stapt u vandaag op de pedalen voor een prachtige, duidelijk beschreven fietstocht in de omgeving? Of maakt u een mooie wandeling in de natuur? Natuurlijk kunt u ook lekker rustig aan doen en genieten bij de accommodatie.

Dag 4
La Cour d’Enchère (ca. 46 km)
Na een goede nachtrust, een stevig ontbijt en met een lekker lunchpakket op zak stapt u op de fiets naar uw volgende accommodatie: La Cour d’Enchère.
Over landelijke kleine wegen gaat u op weg naar het middeleeuwse Boussac met haar indrukwekkende kasteel en een levendig dorpsplein met terrasjes en goede restaurants.
Na rondgestruind te hebben in Boussac fietst u door naar Les Pierres Jaumâtres. Hier stapt u even van de fiets om een kleine wandeling door het bos naar boven te maken waar u zich kunt verwonderen over de bijzondere granieten rotsformaties en het waanzinnige uitzicht. Aan de voet van de heuvel is een restaurant met terras met een bijzonder goede kaart. Verderop op de route In de plaats Lavaufranche is een commanderie, daterend uit de 12e en de 15de eeuw te bezichtigen. De commanderie was de zetel van de ridders van de orde van Malta, de oudste verplegende ridderorde. De volgende bestemming is het Plan d’eau van het dorp Treignat, waar u op warme dagen kunt afkoelen maar ook als de temperaturen minder zijn, is het een fijne plek om te pauzeren. Nog even doortrappen naar La Cour d’Enchère waar Ellen en Ron u van harte welkom heten en u in de avond met veel plezier een heerlijke maaltijd voorschotelen.

Dag 5
La Cour d'Enchère
U verblijft vandaag een extra dagje bij La Cour d'Enchère. Gaat u nog fietsen vandaag? Of rust u lekker uit? De keus is aan u. 

Dag 6
Naar Le Chant-Hibou (ca. 50 km)
Na het ontbijt en een (technische) controle van uw fiets vertrekt u bij Ron en Ellen voor een heerlijke fietstocht van ongeveer 50 kilometer naar uw volgende overnachtingsadres Le Chant-Hibou.
Het eerste gedeelte van de route gaat dwars door een lappendeken-achtig landschap genaamd de Bocage Bourbonnais. U fietst even verderop naar de kapel van St. Remy waar een keer per jaar een pelgrimsdienst is. Vervolgens passeert u enkele kleine gehuchtjes zoals Saint-Martinien, La Chapelle en Quinssannes. Op ongeveer de helft van de fietsdag nadert u de stad Montluçon. We kunnen een stadswandeling door het middeleeuwse centrum of een bezoek aan het chateau van harte aanbevelen. Montluçon is dé plaats voor een lunch of om op terrasje te zitten, de keus is aan u. Liever de voetjes van de vloer? Dan is het interactieve muziekmuseum genaamd 'Mupop' er een om te onthouden! U fietst de stad uit langs de rivier de Cher over het jaagpad van het Canal du Berry. Het laatste stuk van de route stijgt en u zult nog even flink op de trappers moeten staan; niet te hard want anders mist u de 12-sprong in het bos van Audes! Bij Le Chant-Hibou kunt u zich na het dagelijkse welkomstdrankje in een van de twee gîtes installeren of nog even lekker zwemmen in het verwarmde zwembad voordat u aan tafel gaat bij Irene en Ton.

Dag 7
Le Chant-Hibou
Een rustdag vandaag. Een aanrader is om een uitstapje te maken naar het musée van Canal du Berry onderaan de heuvel, waar ook een restaurant vlakbij te vinden is.
 

Dag 8
Naar Domaine Bonneblond (ca. 52 km)
Vandaag de allerlaatste etappe van ‘Het Franse Pad avontuur’! Na het ontbijt fietst u, met het rijk gevulde lunchpakket in de fietstas, weer naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond. Het is vandaag een tocht met veel hoogteverschillen; maar eerst zoeft u de heuvel af naar het Canal du Berry op weg naar het middeleeuwse stadje Hérisson. Herrison is romantisch gelegen aan de rivier de Aumance en ademt historie uit met haar oude klokkentoren en de ruïne van het kasteel. Een perfecte plek om even koffie te drinken en mochten de terrasjes of restaurantjes gesloten zijn is dat geen enkel probleem. Iedere ochtend bij het ontbijt krijgt u een thermoskan met koffie of thee en iets lekkers mee voor bij de koffie. Herrison staat ook bekend om haar maïs gestookte whisky van Monsieur Balthazar. Bij de golfbaan van Nassigny gaat u weer een stuk over het jaagpad van het Canal du Berry fietsen, even lekker vlak doortrappen naar Vallon en Sully, waar enkele winkeltjes te vinden zijn, een bank en een apotheek en natuurlijk het cafeetje le Damier, met een lekker terras. Aan het eind van de middag bent u weer op uw startpunt van de reis en horen Helen en Willem heel graag uw belevenissen, onder het genot van het welkomstdrankje. En dan kunt voor de laatste keer genieten van een heerlijk 3-gangendiner. 

Dag 9
Na het ontbijt, zit het er op, u kunt hopelijk op een fantastische week terug kijken. U keert op eigen gelegenheid weer huiswaarts. U mag uiteraard nog een lunchpakket voor onderweg maken. Au revoir!

Belangrijke informatie

  • Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodatie het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is. 
  • In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid van de deelnemende accommodaties er geen vier maar drie accommodaties bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie twee nachten verblijft. U fietst dan de ene dag van de ene naar de andere accommodatie en de volgende dag fietst u een tocht in de omgeving van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend er op vertrekt u weer naar de volgende accommodatie. 

Fietsreis Het Franse Pad 9 dagen

Vier koppels of families reisden hun droom achterna. Het bracht hen naar het groene hart van Frankrijk, de Berry en de Bourbonnais. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Op de pedalen trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. De eigenaren stellen zichzelf en hun accommodatie graag aan u voor. Klik hierokt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 8 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 8 x ontbijt, lunchpakket en 3-gangendiner met huiswijn
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of de routes als GPX
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 200,-
* huur e-bike € 175,- (op aanvraag)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
10

Niks negatiefs te melden over deze reis. Alles was tot in de puntjes geregeld. Ook gezellige mensen ontmoet tijdens de rondreis. Onze reis was geboekt voor 9 dagen maar vw privé omstandigheden is in goed overleg de reis ter plekke omgezet naar 7 dagen. Dit is heel keurig geregeld. TOP

Lizette/Jan, reisperiode augustus 2022
9

Als je van uitdagingen houdt, sportief en nieuwsgierig bent, een goede conditie hebt, je van lekker eten houdt, je geniet van de natuur, het rustieke en authentieke Frankrijk - geen toerisme- en je steeds hartelijk verwelkomd en ontzorgd wil worden, boek dan deze originele fietsreis!

Karin en Irene, reisperiode augustus 2022
9

We hebben genoten van deze reis. Fijne accommodaties, maar heel verschillend van elkaar! Helemaal prima!

Marcel, reisperiode juni 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook