Fietsreis Giethoorn en de Koloniën van weldadigheid

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 319 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt en 2 x diner
nieuw bij Aktiva Tours!
bagagetransport van hotel naar hotel inbegrepen

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 52-62 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  2
aankomst: elke zondag van 7 maart t/m 28 november

Fietsvakantie door Giethoorn en drie nationale Parken
Geniet gedurende deze fietsvakantie van het Venetië van het Noorden (Giethoorn) en wordt meegezogen in de geschiedenis van de Kolonie van Weldadigheid. Fiets door een uniek stuk Nederlandse historie gelegen in Drenthe. Ontdek tijdens deze fietsvakantie maar liefst drie Nationale Parken, elk met een eigen uniek karakter.

U kunt grenzeloos genieten in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit park is meer dan bos alleen. U kunt hier fietsen van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het naast fietsen ook heerlijk varen. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van rust en ruimte. Beleef de grote en stille heide van Drenthe in het Nationaal Park Dwingelderveld. 

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar hotel Villa Nova in Zorgvlied, waar u de komende twee nachten te gast bent. Vanavond is er een 3-gangendiner inbegrepen.

Dag 2
Rondrit Zorgvlied (ca. 52 km/5 uur)
Na het ontbijt vertrekt u voor een rondtocht door de Koloniën van Weldadigheid. U fietst vandaag door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en over het Fochteloërveen naar het gevangenisdorp Veenhuizen. Aan het begin van de 19e eeuw werd in dit gebied zekerheid geboden aan kansarme mensen uit de randstad. De Koloniën van Weldadigheid zijn genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. In Veenhuizen kunt u het Nationaal Gevangenismuseum bezoeken. Ook de kaasmakerij Kaaslust en de bierbrouwerij Maallust zijn zeker uw aandacht waard. Aan het einde van de rondrit komt u weer aan bij uw hotel in Zorgvlied.

Dag 3
Zorgvlied - Zwartsluis (ca. 57 km of 62 km/6 uur)
Vandaag kunt u kiezen uit 2 verschillende fietstochten. De lange route gaat langs het Nationaal Park Dwingelderveld en de kortere fietsroute langs het Holtingerveld. Vrijwel direct nadat u op de fiets bent gestapt fietst u door het Nationaal Park Drents- Friese Wold. In de loop van de middag fietst u door Meppel langs het Drukkerijmuseum. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij hotel Zwartewater in Zwartsluis. Hier kunt u genieten van het diner (bij de reissom inbegrepen) en de overnachting. 

Dag 4
Rondrit Zwartsluis (ca. 58 km/6 uur)
Vandaag staat een rondrit door het Nationaal Park Weerribben/Wieden op het programma. De route maakt gebruik van het Pontje bij Joonen. Rond lunchtijd komt u door het dorpje Blokzijl. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij hotel Zwartewater. 

Dag 5
Zwartsluis - Zorgvlied (ca. 55 km/5 uur)
Na het ontbijt geeft u de bagage af bij de receptie. Deze wordt door onze koerier vervoerd naar Zorgvlied. De fietstocht gaat door Giethoorn en Langs een aantal leuke musea. Ook fietst u door het gebied van de Koloniën van Weldadigheid. Rond 1818 werd in dit gebied een enorm innovatief project gestart om kansarme paupers uit de randstad een toekomst te bieden. Aan het einde van de middag fietst u het Nationaal Park Drents-Friese Wold binnen en bereikt u uw hotel Villa Nova in Zorgvlied. Nog even uw koffers in de auto en dan kan de thuisreis beginnen.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsreis Giethoorn en de Koloniën van weldadigheid ***

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
​​​​​​​
* Hotel Villa Nova in Zorgvlied
* Hotel Zwartewater in Zwartsluis

 

okt 2021 | nov 2021 |inclusief:
* 4 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt
* diner op dag 1 en dag 3
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer
* parkeerplaats in Zorgvlied

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 135,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 60,-
* huur e-bike € 120,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n. ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook