Fietsreis Giethoorn en de Koloniën van weldadigheid

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 369,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goed hotels inclusief ontbijt en 2 x diner
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
met o.a. Giethoorn en drie Nationale Parken

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 52-62 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  2
aankomst: elke zondag van 6 maart t/m 27 november

Fietsvakantie door Giethoorn en drie nationale Parken
Geniet gedurende deze fietsvakantie van het Venetië van het Noorden (Giethoorn) en wordt meegezogen in de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid. Fiets door een uniek stuk Nederlandse historie gelegen in Drenthe. Ontdek tijdens deze fietsvakantie maar liefst drie Nationale Parken, elk met een eigen uniek karakter. Grenzeloos genieten in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, een park dat meer is dan bos alleen. Fiets van zandverstuiving naar vennetje en van heide naar moeras. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het naast fietsen ook heerlijk varen. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van rust en ruimte. Beleef tot slot ook nog de grote en stille heide van Drenthe in het Nationaal Park Dwingelderveld. 

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar hotel Villa Nova in Zorgvlied, waar u de komende twee nachten te gast bent. Vanavond is er een 3-gangendiner inbegrepen. 

Dag 2
Rondrit Zorgvlied (ca. 52 km/5 uur)
Na het ontbijt vertrekt u voor een rondtocht door de Koloniën van Weldadigheid, welke in juli 2021 zijn benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Aan het begin van de 19e eeuw werd in dit gebied zekerheid geboden aan kansarme mensen uit de Randstad. U fietst vandaag door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en over het Fochteloërveen naar het gevangenisdorp Veenhuizen. In Veenhuizen kunt u het Nationaal Gevangenismuseum bezoeken. Ook de kaasmakerij Kaaslust en de bierbrouwerij Maallust zijn zeker het bekijken waard.

Dag 3
Zorgvlied - Zwartsluis (ca. 57 km of 62 km/6 uur)
Vandaag kunt u kiezen uit 2 verschillende fietstochten. De lange route gaat langs het Nationaal Park Dwingelderveld en de kortere fietsroute langs het Holtingerveld. Vrijwel direct nadat u op de fiets bent gestapt fietst u door het Nationaal Park Drents- Friese Wold. In de loop van de middag volgt Meppel met het Drukkerijmuseum. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij hotel Zwartewater in Zwartsluis. Hier kunt u genieten van het diner (bij de reissom inbegrepen) en de overnachting. 

Dag 4
Rondrit Zwartsluis (ca. 58 km/6 uur)
Een rondrit door het Nationaal Park Weerribben/Wieden staat voor u op het programma. De route maakt gebruik van het Pontje bij Joonen. Rond lunchtijd komt u door het pittoreske havendorpje Blokzijl, dus tijd voor pauze! Aan het einde van de fietstocht komt u weer terug bij hotel Zwartewater waar u vanavond wederom overnacht. 

Dag 5
Zwartsluis - Zorgvlied (ca. 55 km/5 uur)
Vandaag eindigt uw fietsvakantie Nederland, maar vanochtend is er eerst nog tijd voor een leuke route. Na het ontbijt geeft u de bagage af bij de receptie, welke door de koerier vervoerd wordt naar Zorgvlied. De fietstocht gaat door Giethoorn en langs een aantal leuke musea. Ook fietst u door het gebied van de Koloniën van Weldadigheid. Rond 1818 werd in dit gebied een enorm innovatief project gestart om kansarme paupers uit de Randstad een toekomst te bieden. Aan het einde van de middag fietst u het Nationaal Park Drents-Friese Wold binnen en bereikt u Hotel Villa Nova in Zorgvlied. Nog even uw koffers in de auto leggen en dan kan de terugreis naar huis beginnen.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsreis Giethoorn en de Koloniën van weldadigheid ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3- of 4-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Hotel Villa Nova in Zorgvlied
In het Drentse dorp Zorgvlied, aan de rand van het bosrijke Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt het gastvrije Hotel Villa Nova. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, terras en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad en/of douche en toilet.

Hotel Zwartewater in Zwartsluis
Het 4-sterren Hotel Zwartewater is gelegen aan het water in het kleine dorp Zwartsluis. Het hotel beschikt over Live & Cooking Restaurant 'De Combuijs' en restaurant/lounge 'Bij Frank'. Verder vindt u hier een receptie, lift, terras, bowlingbaan, binnenzwembad en sauna. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, telefoon, radio, televisie en badkamer met bad en/of douche.

okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in goede hotels incl. ontbijt
* diner op dag 1 en dag 3
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer
* parkeerplaats in Zorgvlied

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 180,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 50,-
* huur e-bike € 125,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
9

De eerste dag hebben wij omgedraaid. Bagage aan hotel 1 auto naar hotel 2 en dan al met de fiets terug . Anders de laatste dag te vermoeiend (nog rijden na 60 km fietsen)

Theo Drees, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook