Fietsreis Franse Pad 7 dagen

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 699 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
geniet van nieuwe ontmoetingen en gezelligheid 
ontbijt, lunchpakket en diner is inclusief 

route: voor een ontspannen vakantie raden we aan een E-bike mee te nemen. Bent u een ervaren, fanatieke fietser, dan voldoet een fiets met 21 versnellingen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van april t/m oktober
huisdieren: zijn niet toegestaan in de accommodaties

Fietsvakantie met verblijf in bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren 
Uw koffers pakken en uw droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry, het groene hart van Frankrijk. Ze vielen als een blok voor de ongerepte natuur van de streek en de rust die hier heerst. Over rustige weggetjes en paden wandelt of u van het ene huis naar het andere. Waar u dagelijks warm welkom geheten wordt, uiteraard met een lekker welkomstdrankje. Ook zorgen de gastvrije gastheren- en vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg. In de avond schuift u aan tafel voor een driegangenmenu, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn om te weten: de bagage wordt naar het volgende verblijf gebracht.

De mogelijkheden in de Berry zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt en het door u gekozen arrangement; fietst u vandaag een route vanuit één accommodatie of vertrekt u naar het volgende logeeradres? Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Saint-Désiré. Hier wordt u vanaf 16.00 uur welkom geheten door de gastvrije Nederlanders van Domaine Bonneblond met een drankje een lekker driegangendiner.

De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk fietsen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De fietsmogelijkheden in de Berry zijn eindeloos. Hieronder treft u voorbeeldroutes. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. Soms lijkt het zelfs alsof de tijd stil is blijven staan. De fietstochten zijn ongeveer 40 à 60 km per dag. De tochten zijn goed te doen. Enige fietservaring en een goede conditie zijn wel vereist.

Om een indruk te geven van hoe een arrangement er uit zou kunnen zien, volgt u onderstaand voorbeeld. Bij de reispapieren (ca. 14 dagen voor vertrek) ontvang u het adres van de accommodatie waar u de eerste dag zult overnachten. Er zijn 8 accommodaties die bij Het Franse Pad aangesloten zijn, de reis wordt ingedeeld op basis van beschikbaarheid van de locaties. Ter plaatse ontvangt u iedere ochtend de route die u die dag gaat fietsen.
 

Dag 2
Naar Gîte Puur Berry (ca. 40 of 62 km)
Na een goed ontbijt is het tijd voor de eerste fietstocht. Het landschap is glooiend. U vindt hier tientallen beekjes en riviertjes. Weilanden worden omzoomd door oude heggen en houtwallen. In het voorjaar bloeien er hyacinten, orchideeën en seringen. Geniet van de heerlijke geuren terwijl u fietst. Langs de kapel van Saint Agathe en door het kleine dorpje Chazemais fietst u naar Huriel, op het platteland van de Bourbonnais. Geniet onderweg van uw lunchpakketje. Via Préveranges fietst u naar Gîte Puur Berry in La Ville aux Moines.

Dag 3
Naar Gîte Les 2 Tulipes (ca. 51 km)
Al snel na het verlaten van Gîte Puur Berry komt u langs de bron van de rivier de Indre. Via Chaillot en Sugère leidt de route naar Boussac. Het is een levendige stad met een gezellig plein, diverse winkeltjes, terrassen en restaurants. Kijk op uw gemak even rond, het is zeker de moeite waard! Waar ook zeker even de fiets voor aan de kant moet, is het plaatselijke kasteel. De ligging van het kasteel van Boussac is indrukwekkend, op een rotsachtige kam boven het dal van de Creuse. Het kasteel heeft een veelbewogen geschiedenis. Het is gebouwd in de 12e eeuw, stuk geschoten tijdens de 100-jarige oorlog, herbouwd, versterkt en verfraaid, tot het tijdens de revolutie is geplunderd en aan zijn lot is overgelaten. De schrijfster George Sand, vriendin van Fréderic Chopin, heeft er gewoond en haar roman  ÌJeanne ́ speelt zich hier af. Zij ontdekte ook de beroemde tapijten van de  ÌDame en de Eenhoorn ́ (La Dame à la Licorne). Eenmaal weer op de pedalen fietst u over (onverharde) paden naar de oude watermolen van Fréteix en de abdij van Prébenoit. Op beide plekjes is het heerlijk picknicken en genieten van de rust ende  natuur. In de laatste kilometers pakt u nog het typisch Franse dorp La Cellette mee. Genietend op een terrasje op het plein, kijk dan ook even óver het muurtje dat aan het plein grenst. Een verrassend uitzicht, niet waar?

Dag 4
Naar Domaine Pouzoult (ca. 45 km)
Tijdens deze fietstocht ontdekt u vrij snel de kleine culturele cadeautjes van de dorpjes La Cellette en Mortroux. Alhoewel vele dorpjes slapende lijken er is nog genoeg te beleven; wij zijn persoonlijk op zoek gegaan naar de bijzonderheden en brachten zelfs ons tot verbazing. Vele fanatieke coureurs van de Tour de France gingen u voor in het dorp La Forêt du Temple. U kunt dit dorp, met zijn opmerkelijke oorlogsmonument, gelukkig in een rustiger tempo passeren. De voormalige steengroeve genaamd Parc Les Parelles is na het stilleggen van de werkzaamheden helemaal opgegaan in de natuur, waardoor het een bijna magische plek is geworden. Een fijn punt om uw lunchpakket te nuttigen. Via de dorpen Crevant en Pouligny-Notre-Dame fietst u door het dorp Sainte-Sévère-sur-Indre wat in 1947 zelfs het decor was van een beroemde film! Iets ten zuidelijk van Sainte-Sévère-sur-Indre zullen Jeannine en Ton u hartelijk welkom heten en kunt u de belevenissen van de dag onder het genot van een drankje de revue laten passeren.

Dag 5
Naar La Maison du Cerf (ca. 45 km)
Na een stevig ontbijt en met uw lunchpakket in uw tas bent u klaar om weer een stukje van de Berry te gaan ontdekken. Het is duidelijk zichtbaar dat de granieten stenen om de huizen te bouwen in het dorp Crevant uit de steengroeve Parc des Parelles afkomstig waren. U ziet ze terug in de traditionele huizen, in de oude boerderijen en in de ommuurde percelen. In het museum van het dorp Chassignolles, gevestigd in een prachtige boerderij, is de evolutie te zien van het Franse platteland en het boerenleven. Misschien even een kaarsje aansteken in het kapelletje van Vaudouan? Dit kleine gehucht is het Lourdes voor de Berry, waar nog steeds vele pelgrims de weg naar weten te vinden. U trapt rustig verder en waant zich even terug naar de Middeleeuwen in Montlevic, waar zelfs een Nederlander jarenlang ’geschiedenis’ schreef. Net buiten Urciers kunt u de Chambre d’hôtes van Lucia vinden en kunt u de dag heerlijk afsluiten en zich opmaken voor de laatste  fietsdag die u morgen gaat beleven.
 

Dag 6
Naar Domaine Bonneblond (ca. 49 km)
U fietst vandaag terug naar het beginpunt: Domaine Bonneblond. U doorkruist de wijnstreek van Chateaumeillant en ziet onderweg enkele wijnboerderijen. Geniet van uw lunchpakketje aan het Meer van Sidiailles. Hier zijn ruime ligweiden waar het goed toeven is. Na het wijndomein du Chaillot en het dorpje Vesdun is het nog een klein stukje op de pedalen naar Domaine Bonneblond. Willem en Helen horen graag al uw belevenissen.

Dag 7
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Op eigen gelegenheid keert u huiswaarts. Au revoir!

11- of 13-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 11- of 13-daagse reis. U verblijft dan in elke accommodatie 2 of 3 nachten. U kunt er dan voor kiezen om het allemaal wat rustiger aan te doen, of u wandelt een leuke route in de omgeving van de accommodatie. Er is zijn volop mogelijkheden. Laat u inspireren door uw gastheer en -vrouw. 

Belangrijke informatie

  • Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodatie het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is. 
  • In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid van de deelnemende accommodaties er geen vijf maar drie of vier accommodaties bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie maximaal twee nachten verblijft*. U fietst dan de ene dag van de ene naar de andere accommodatie en de volgende dag fietst u een tocht in de omgeving van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend er op vertrekt u weer naar de volgende accommodatie. 

Fietsreis Franse Pad 7 dagen

Acht koppels of families reisden hun droom achterna. Het bracht hen naar het groene hart van Frankrijk, de Berry. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Op de pedalen trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. De eigenaren stellen zichzelf en hun accommodatie graag aan u voor. Klik hier

 

mei 2021 | jun 2021 | jul 2021 | aug 2021 | sep 2021 | okt 2021 |



inclusief:
* 6 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 6 x ontbijt, lunchpakket en driegangendiner met huiswijn
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 150,-
* huur e-bike € 150,- (op aanvraag)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
[beoordelingen]
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook