Fietsreis de Weerribben Wiedentocht en Giethoorn

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 380 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- of 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
fietsen langs de boorden van de voormalige Zuiderzee
bagagetransport van hotel naar hotel inbegrepen

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 44-61 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 25 september

Fietsvakantie door prachtig Nationaal Park en langs historische stadjes
De Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras- gebied van Noordwest-Europa. U fietst door dit doolhof aan sloten, meren, uitgestrekte weilanden en mysterieuze moersbossen. Maak onderweg een ontspannen tocht in een fluisterbootje. Vergeet de verrekijker niet want dit Nationaal Park is een kraamkamer voor bijzondere diersoorten. De grote trekpleister van deze regio is natuurlijk Giethoorn. Maar plaatsjes als Blokzijl en Zwartsluis zijn zeker even mooi. De reis start ’vorstelijk’ met een overnachting in het historische Vollenhove. Vervolgens fietst u via onder meer Giethoorn naar Steenwijk waar u overnacht in een heerlijk, landelijk gelegen hotel net buiten dit gezellige stadje. Daarna maakt u een uitstapje naar Lemmer, gelegen aan het IJsselmeer. Via het Kuinderbos, de Kalenbergergracht en Blokzijl keert u weer terug in Vollenhove.

Dag 1
Aankomst in Vollenhove. U reist op eigen gelegenheid naar Vollenhove, een prachtig historisch plaatsje waar u ’vorstelijk’ overnacht in Stadspaleis Oldruitenborgh.

Dag 2
Vollenhove - Steenwijk (ca. 47 km/3,5 uur)
Vanuit Vollenhove komt u al na enkele kilometers bij Bezoekerscentrum de Wieden. Vervolgens gaat het via Sint-Jansklooster weer naar de voormalige boorden van de Zuiderzee tot aan Zwartsluis, een prachtig plaatsje voor een koffiestop. Vanaf hier fietst u het Nationaal Park Weerribben Wieden in en fietst u over smalle fietspaden langs het water naar Giethoorn, het Venetië van het Noorden, met haar vele eilandjes tussen de sloten en kanalen. Vanaf hier is het niet ver meer naar het gezellige Steenwijk waar u de nacht doorbrengt.

Dag 3
Steenwijk - Lemmer (ca. 51 km/4 uur)
Na een goed ontbijt fietst u via Tuk al snel weer door de Weerribben Wieden. Zet uw fiets neer bij een van de bruggetjes en maak een wandeling door dit prachtige moerasgebied. Ossenzijl is een schitterende plek voor een pauze voordat u het Nationaal Park verlaat en op weg gaat richting de Rottige Meente, een eveneens prachtig moerasgebied. Vanuit hier is het nog maar enkele pedaalslagen naar het Tjeukemeer, het grootste binnenwater van Friesland. U overnacht in het Friese Lemmer, een gezellig vissersdop aan de boorden van het IJsselmeer.

Dag 4
Lemmer – Vollenhove (ca. 44 of 61 km/3,5 of 4,5 uur)
Vandaag heeft u de keuze tussen twee ritten, waaronder een heuse tulpenroute. In april raden wij de lange route aan, langs de uitgestrekte bloemenvelden van de Noordoostpolder. Via onder meer de velden rond Creil en Espel fietst u naar het Kuinderbos. Vervolgens fietst u door het open polderlandschap met haar kaarsrechte wegen naar Blokzijl. Deze voormalige vesting aan de Zuiderzee leent zich uitstekend voor een versnapering voordat u via de Zuiderzeeroute de laatste kilometers naar Vollenhove aflegt.

Dag 5
Vertrek vanuit Vollenhove. Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Fietsreis de Weerribben Wiedentocht ***

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Vollenhove Stadspaleis Oldruitenborgh 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Steenwijk de Smederij 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 Lemmer

Sporthotel Iselmar
Hotel Lemmer

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 4  Vollenhove Stadspaleis Oldruitenborgh 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 4 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer
* parkeerplaats in Vollehove

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 48,-
* huur e-bike € 100,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Heel mooie tocht, prima vakantie gehad. Toch weer een fout bij reservatie van hotelkamer, maar werd gelukkig vlot opgelost.
Parmentier
De fietsreis is geweldig meegevallen, met een uitstekende verwelkoming in het Stadspaleis OldRuiterborgh in Vollenhove, een prima bediening, een heerlijke nacht en 2 zeer goede fietsen ter beschikking na een goed ontbijt. Het mapje naar Steenwijk was duidelijk en handig in gebruik. Het Hotel Huis ten Wolde viel ons tegen omwille van de minder goede verzorging. wel goed eten en ontbijt. En ver uit het centrum. Het Sporthotel Iselmar was weer perfect wat de service en het comfort op de kamer betreft, wel zeer ruime kamers maar zeer kale muren! Maar de ligging was uitstekend!! En dan verder naar Vollenhove waar we weer van een uitstekend hotel, een bijzonder service en een geweldig domein en heerlijk eten mochten genieten!! Kortom een geweldige ervaring met een uitstekende service van etentjes, fietsen en bagage, en heerlijke overnachtingen, zeker aan te bevelen!! Een dikke MERCI,
Cuypers Theuwissen
Prima en goed verzorgende reis. Alles was perfect geregeld, goeie hotels, fijne kofferservice, mooie fietsroutes! Echt een aanrader! Het was geweldig ondanks de corona!
Maria Schilderink
?Geweldige hotels waar we uitermate gastvrij zijn ontvangen en waar we bij de meeste heel uitstekend culinair hebben gegeten.De tochten waren gevarieerd, prachtig en zonder fouten in de route. Kortom: we hebben genoten!!!!!!
Henny Becks
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook