Fietsen in Drenthe

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 279,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 26-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

op de fiets langs de hunebedden
uitgestrekte natuur
inclusief ontbijt en bagagetransport

minimum aantal reizigers: 2
aankomst: op maandag, woensdag en vrijdag van maart t/m november

Korte fietsrondreis in Drenthe
Sportief ertussenuit in eigen land… dat doet u natuurlijk in Drenthe! Drenthe staat bekend als dé natuurprovincie van Nederland, met bossen, vennen, veen- en moerasgebieden, paarsgekleurde heidevelden en zandduinen. Geen wonder dus dat deze streek vele Nationale Parken kent, waaronder de Drentsche Aa en het Drents Friese Wold. Bovendien is Drenthe ook rijk aan cultuur. Denk alleen al aan de hunebedden, ouder dan de piramides in Egypte, esdorpen met typische boerderijen en het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Dag 1
Anloo, aankomst per eigen vervoer. Inchecken in hotel de Koningsherberg. Op de eerste dag is het driegangen-diner bij de reissom inbegrepen.

Dag 2
Rondrit Anloo (ca. 55 km)
Op de route ligt onder meer het natuurgebied Balloërveld. Bos, heide, stuifzand en gras kleuren het Balloërveld, dat met een beetje zon nog mooier aandoet. In Eelde zijn verschillende mogelijkheden voor een leuke, informatieve stop, bijvoorbeeld bij het Internationaal klompenmuseum.

Dag 3
Anloo - Elp (ca. 50 km)
Drenthe is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Op de route naar Elp ligt het Hunebedcentrum in Borger. Een tocht door het verleden, want deze mysterieuze bouwwerken zijn zo’n 5000 jaar oud en omgeven door allerlei sagen en legenden. Een andere attractie op de route is het Boomkroonpad. Bewandel het pad dat langs de boom stijgt tot aan 22,5 meter.

Dag 4
Rondrit Elp (ca. 46 km)
Een rondrit ten zuiden van Elp. Hier vindt u het museumdorp Orvelte. In dit dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan; geen asfalt of straatlantaarns, maar typisch Drentse boerderijen en vervoer per paard en wagen. Ook de twee authentieke dorpen Meppen en Zweeloo liggen op de route. Tot slot kunt u in Schoonoord het Openluchtmuseum Ellert en Brammert bezoeken.

Dag 5
Elp - Anloo (ca. 57 km)
Op de pedalen terug naar Anloo, een route vol cultuur en natuurschoon. Op de route ligt het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar wordt stilgestaan bij de inktzwarte periode van 1940 tot 1945. Daarna fietst u door de provinciehoofdstad Assen en het Nationaal Park Drentsche Aa naar Anloo. Saksische boerderijen, hoger gelegen velden en weilanden in het lager gelegen beekdal maken de Drentsche Aa tot een van het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Eenmaal in Anloo komt er een einde aan dit arrangement en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsen in Drenthe ***

Hieronder vindt u een selectie van de hotels waar u overnacht tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Hotel de Koningsherberg
Het 3-sterren Hotel de Koningsherberg ligt in het centrum van het dorpje Anloo, in een prachtige groene omgeving tussen de bossen en de Drentse heide. De dichtstbijzijnde stad is Assen, dat op ca. 12 km van het hotel ligt. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, gratis wifi, overdekte fietsenstalling, oplaadpunt voor elektrische fietsen en gratis parkeergelegenheid. Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, radio en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel de Koekoekshof
Het 3-sterren Hotel De Koekoekshof ligt in het pittoreske esdorp Elp. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, fitnesscenter, sauna, oplaadpunt voor elektrische fietsen en gratis parkeergelegenheid. Uw kamer is voorzien van telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

incusief:
* 4 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt en 2 x diner (op dag 1 en dag 3)
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer
* gratis parkeerplaats bij het starthotel 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* hybride fiets € 50,- (vanaf dag 2 t/m dag 5)
* e-bike € 100,- (vanaf dag 2 t/m dag 5)

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook