Fiets-vaarvakantie Passau-Wenen-Passau per MS Primadonna

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-08-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch, koffie met cake, diner en avondsnack inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 44-57 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: vrijdag 4, 11 en 25 augustus 

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een fietsvakantie en riviercruise maakt deze reis extra comfortabel. U heeft uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, keert u terug naar Passau. Maar eerst maakt u nog kennis met de wijnstreek Wachau, met Krems en Melk als hoogtepunten.

 title=

Dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer, melden tot 16.00 uur bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik. Transfer naar het schip (inclusief). Inschepen (mogelijk vanaf 16.00 uur) en welkomsthapje. Vertrek om ca. 19.30 uur naar Schlögen (aankomst om ca. 23.00 uur). 

Dag 2
Schlögen-Linz  (fietstocht ca. 56 km/4,5 uur)
Van de Schlögener Schlinge fietsen we door het Engtal bij Kaiserau via het barokke centrum van Aschach en Ottensheim naar de hoofdstad van Oberösterreich Linz. Vertrek vanaf Schlögen om ca. 12.00 uur, aankomst in Linz om ca. 16.30 uur. Mogelijkheid om naar een concert op het Bruckner orgel in Linz luisteren. Daarna diner aan boord.

Dag 3
Linz-Grein  (fietstocht ca. 57 km/5,5 uur)
Mooie tocht via de Pleschinger See, het kasteel Pragstein, de Wallsee en de Greinburg naar Grein waar de MS Primadonna op u wacht. In de namiddag een Classic Hits concert in de Greinburg. Vertrek in Linz om ca. 12.00 uur, aankomst in Grein om ca. 16.30 uur. Vertrek vanaf Grein om ca. 19.30 uur. 

Dag 4
Ybbs-Gottsdorf-Spitz (ca. 50 km/5 uur)
Vandaag fietst u vanaf Ybbs via Emmersdorf en Gottsdorf door de Wachau met zijn gemoedelijke wijndorpen naar Spitz. Vertrek in Ybbs om ca. 12.00 uur, aankomst in Spitz om ca. 15.30 uur. Vertrek vanaf Spitz om ca. 16.30 uur.

Dag 5
Kastelentocht (ca. 44 km/4 uur)
Mooie rondrit door het natuurgebied Donau-Auen met een begeleid bezoek aan het jachtslot Eckartsau. Verder door het Marchfeld met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan kasteel Hof met zijn prachtige barokke tuinen (entree ca. € 18,-).  Terug via dezelfde route of via Schloss Hof over de indrukwekkende fietsbrug over de March en verder via Fort Devin terug naar het schip. 

Dag 6
Wenen, U begint de dag met een stadsrondrit Wenen (duur ca. 3 uur). Na de lunch kunt u deze prachtige stad verder per fiets ontdekken. Een gedetailleerde rondrit vindt u in uw reisbescheiden. Een bezoek aan het Art Historical museum is inbegrepen. Aankomst Wenen om ca. 07.00 uur, vertrek Wenen vanaf ca. 23.00 uur.

Dag 7
Krems-Dürnstein-Melk-Pöchlarn (fietstocht ca. 48 km/4 uur)
Etappe langs de Donau naar Dürnstein (mooie kasteelruïne) via de wijnstadjes Weissenkirchen, Spitz en Willendorf naar Melk, met de beroemde Abdij. Aankomst Krems om ca. 07.00 uur, vertrek vanaf Krems om ca. 12.00 uur. Aankomst Melk om ca. 16.00 uur, vertrek Melk om ca. 18.00 uur. 

Dag 8
terugreis
Passau, aankomst van de MS Primadonna om ca. 09.00 na het ontbijt om ca. 10.00 ontschepen. Transfer naar de geparkeerde auto. 

Fietsvakantie Passau-Wenen-Passau per MS Primadonna

MS Primadonna

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran ter wereld. Behalve de glazen wand aan de voorzijde is er een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen boden waardoor je de rivier ziet, een panoramabar, een boordtheater voor 160 gasten en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er welnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden tijdens deze reis. Het schip bestaat in totaal over 4 dekken.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden.
Bovendek Het middelstedek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater, toegang tot het panoramafrond met zitbankjes en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige szitjes, toegang tot het panoramafrond met zitbankjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

  
Hutten

De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut hoofddek achter Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (stapelbedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
  
  
Maaltijden
De verzorging van deze reis is op basis van volpension: ontbijtbuffet (koud en warm) lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4-gangen keuzemenu) en een middernacht snack. Bij boeking kunt u tegen een toeslag een drankpakket bijboeken (bestaande uit 30 vouchers) voor wijn, bier, fris, koffie en thee. Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter
* welkomstsnack op de dag van aankomst
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee/koffie incl. koek/cake/taart in de namiddag
* 4 of 5-gangendiner
* dagelijks avondsnack
* omheinde parkeerplaats in Passau incl. transfer naar/van het schip
* alle havengelden
* gebruik toerfiets met 7 of 21 versnellingen incl. fietstas
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) en 1 x korte massage (15 minuten) per hut
* 1 x scheerbeurt of haren laten wassen en drogen bij de kapper per hut
* concert op het Bruckner orgel in Linz
* Classic Hits concert in de Greinburg
* stadsrondrit per bus in Wenen
* entree en rondleiding (Duits- of Engelstalig) Eckartsau Castle
* entree Art Historical museum in Wenen
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis op aanvraag
* toeslag huur e-bike € 100,-
* drankpakket (30 vouchers) voor wijn, bier, fris, koffie en thee € 129,-
* toeslag 2-persoonshut hoofddek 
* toeslag 2-persoonshut bovendek 
* toeslag 2-persoonshut promenadedek 
* reis- en annuleringsverzekering

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook