Fiets-vaarvakantie Passau-Wenen-Passau per MS Primadonna

8 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 11-08-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch, koffie met cake, diner en avondsnack inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 44-57 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: vrijdag 4, 11 en 25 augustus 

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een fietsvakantie en riviercruise maakt deze reis extra comfortabel. U heeft uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, keert u terug naar Passau. Maar eerst maakt u nog kennis met de wijnstreek Wachau, met Krems en Melk als hoogtepunten.

 title=

Dag 1
Heenreis
Passau, aankomst per eigen vervoer, melden tot 16.00 uur bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik. Transfer naar het schip (inclusief). Inschepen en welkomstsnack. Vertrek om ca. 19.30 uur naar Schlögen (aankomst om ca. 23.00 uur). 

Dag 2
Schlögen-Linz  (fietstocht ca. 56 km/4,5 uur)
Van de Schlögener Schlinge fietsen we door het Engtal bij Kaiserau via het barokke centrum van Aschach en Ottensheim naar de hoofdstad van Oberösterreich Linz. Vertrek vanaf Schlögen om ca. 12.00 uur, aankomst in Linz om ca. 16.30 uur. Mogelijkheid om naar een concert op het Bruckner orgel in Linz te luisteren. Daarna diner aan boord.

Dag 3
Linz-Grein  (fietstocht ca. 57 km/5,5 uur)
Mooie tocht via het kasteel Pragstein, de Wallsee en de Greinburg naar Grein waar de MS Primadonna op u wacht. In de namiddag een Classic Hits concert in de Greinburg. Vertrek in Linz om ca. 12.00 uur, aankomst in Grein om ca. 16.30 uur. Vertrek vanaf Grein om ca. 19.30 uur. 

Dag 4
Ybbs-Gottsdorf-Spitz (ca. 50 km/5 uur)
Vandaag fietst u vanaf Ybbs via Emmersdorf en Gottsdorf door de Wachau met zijn gemoedelijke wijndorpen naar Spitz. Vertrek in Ybbs om ca. 12.00 uur, aankomst in Spitz om ca. 15.30 uur. Vertrek vanaf Spitz om ca. 04.30 uur.

Dag 5
Kastelentocht (ca. 44 km/4 uur)
Mooie rondrit door een natuurgebied met een begeleid bezoek aan het jachtslot Eckartsau. Verder door het Marchfeld met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan kasteel Hof met zijn prachtige barokke tuinen (entree ca. € 18,-). Terug via dezelfde route of via Schloss Hof over de indrukwekkende fietsbrug over de March en verder via Fort Devín terug naar het schip. Aankomst in Hainberg om ca. 13.30 uur, vertrek naar Wenen om ca. 22.00 uur.

Dag 6
Wenen
U begint de dag met een stadsrondrit Wenen (duur ca. 3 uur). Na de lunch kunt u deze prachtige stad verder per fiets ontdekken. Een gedetailleerde rondrit vindt u in uw reisbescheiden. Een bezoek aan het Art Historical museum is inbegrepen. Aankomst Wenen om ca. 04.30 uur, vertrek Wenen vanaf ca. 24.00 uur.

Dag 7
Krems-Dürnstein-Melk-Pöchlarn (fietstocht ca. 48 km/4 uur)
Etappe langs de Donau naar Dürnstein met een mooie kasteelruïne en daarna via de wijnstadjes Weissenkirchen, Spitz en Willendorf naar Melk, met de beroemde Abdij en verder naar Pöchlarn. Aankomst in Krems om ca. 07.00 uur, vertrek vanaf Krems om ca. 12.00 uur. Aankomst Pöchlarn om ca. 16.00 uur, vertrek Pöchlarn om ca. 18.00 uur. 

Dag 8
Terugreis
Passau, aankomst van de MS Primadonna om ca. 09.00 uur en na het ontbijt om ca. 10.00 uur ontschepen. Transfer naar de geparkeerde auto. 

Fietsvakantie Passau-Wenen-Passau per MS Primadonna

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna ****+. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran op de Donau. De boot heeft een glazen wand aan de voorzijde, er is een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen bodem waardoor u de rivier kunt zien, een panoramabar en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er wellnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden. Het schip bestaat uit 4 dekken.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden. Op het hoofddek achter zijn de hutten voorzien van een stapelbed.
Bovendek Het middelste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige zitjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

Hutten
De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut hoofddek achter Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² groot. De hut beschikt over een stapelbed, radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
   
Maaltijden
Deze reis is inclusief ontbijtbuffet (koud en warm), lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4 of 5-gangen keuzemenu) en een middernacht snack. Bij boeking kunt u tegen een toeslag een drankpakket bijboeken. Dit pakket bestaat uit 30 vouchers voor 30 keer wijn, bier, fris, koffie of thee (zie het tabblad Data & Prijzen voor meer informatie).

  

 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 04-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 699,-


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* parkeerplaats Passau (onbewaakt, meer wel omheind)
* bagagetransfer vanaf de parkeerplaats naar/van het schip
* welkomstsnack op de dag van aankomst
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunch of lunchpakket
* thee/koffie incl. koek/cake/taart in de namiddag
* 4/5-gangendiner
* avondsnack
* alle havengelden
* gebruik toerfiets met 7 of 21 versnellingen incl. fietstas
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) en 1 x korte massage (15 minuten) per hut 
* 1 x scheerbeurt of haren laten wassen en drogen bij de kapper per hut
* rondrit Wenen en Budapest per bus
* concert op het Bruckner orgel in Linz
* Classic Hits concert in de Greinburg
* stadsrondrit per bus in Wenen
* entree en rondleiding (Duits- of Engelstalig) Eckartsau Castle
* entree Art Historical museum in Wenen
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis op aanvraag
* toeslag huur e-bike € 100,-
* drankpakket (30 vouchers) voor wijn, bier, fris, koffie en thee € 129,-
* toeslag 2-persoonshut hoofddek 
* toeslag 2-persoonshut bovendek 
* toeslag 2-persoonshut promenadedek 
* reis- en annuleringsverzekering

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook