Fiets-vaarvakantie Passau-Wenen-Bratislava-Passau per MS Primadonna

8 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 799,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch, koffie met cake, diner en avondsnack inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 44-59 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: vrijdag 28 juni, 9 en 30 augustus

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een fietsvakantie en riviercruise maakt deze reis extra comfortabel. U heeft uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, reist u vervolgens naar Bratislava en keert u terug naar Passau. Maar eerst maakt u nog kennis met de wijnstreek Wachau, met Krems en Melk als hoogtepunten.

 title=

Dag 1
Heenreis
Passau, aankomst per eigen vervoer, melden tot 16.00 uur bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik. Transfer naar het schip vanaf de parkeerplaats of het station van Passau (inclusief). Inschepen en welkomstdiner. Vertrek om ca. 19.30 uur naar Obermuhl (aankomst om ca. 23.00 uur). 

Dag 2
Schlögen-Linz  (fietstocht ca. 56 km/4,5 uur)
Van de Schlögener Schlinge fietsen we door het Engtal bij Kaiserau via het barokke centrum van Aschach en Ottensheim naar de hoofdstad van Oberösterreich Linz. Vertrek vanaf Schlögen om ca. 11.00 uur, aankomst in Linz om ca. 16.00 uur. Mogelijkheid om naar een concert op het Bruckner orgel in Linz te luisteren (optioneel). Daarna diner aan boord.

Dag 3
Linz-Grein  (fietstocht ca. 57 km/5,5 uur)
Mooie tocht via het kasteel Pragstein, de Wallsee en de Greinburg naar Grein waar de MS Primadonna op u wacht. Vertrek in Linz om ca. 11.00 uur, aankomst in Grein om ca. 16.00 uur. Vertrek vanaf Grein om ca. 06.00 uur. 

Dag 4
Ybbs-Wachau Dürnstein (ca. 59 km/5,5 uur)
Vandaag fietst u vanaf Ybbs via Emmersdorf en Gottsdorf door de Wachau met zijn gemoedelijke wijndorpen naar Spitz en verder naar Dürnstein. Vertrek in Ybbs om ca. 11.00 uur, aankomst in Dürnstein om ca. 15.00 uur. 

Dag 5
Wachau en het Wienerwald (ca. 44 km/4 uur)
Mooie rondrit door het wijngebied Wachau naar Krems met zijn Gozzoburg, Piaristenkirche en zijn oude centrum. Verder naar de bloemenstad Tulln. Lunch aan boord en vervolgens per schip naar Wenen. Optioneel: een rondrit Wenen (vertrek om 21.30 uur, duur ca. 1,5 uur) 

Dag 6
Wenen of Bratislava
Vanuit het schip fietst u over een autovrij fietspad tot in het centrum van Wenen voor een rondrit (ca. 27 km) of u fietst door het Nationalpark Donau-Auen (ca. 68 km.) naar Bratislava. 
Indien u kiest voor de korte route naar Wenen vertrekt u om 12.30 uur per schip naar Bratislava (aankomst om 17.15 uur). Vertrek om 19.45 naar Melk.

Dag 7
Melk-Grein (fietstocht ca. 52 km/4 uur)
Etappe vanaf Melk, met de beroemde Abdij en verder via Pöchlarn en Freyenstein naar Grein. Vertrek af Melk om 11.00 uur, aankomst in Grein om ca. 16.00 uur, vertrek vanaf Grein om ca. 18.00 uur. 

Dag 8
Terugreis
Passau, aankomst van de MS Primadonna om ca. 09.00 uur en na het ontbijt om ca. 10.00 uur ontschepen. Transfer naar de geparkeerde auto (Donau Touristik parkeerplaats) of het station in Passau.

Fietsvakantie Passau-Wenen-Passau per MS Primadonna

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna ****+. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran op de Donau. De boot heeft een glazen wand aan de voorzijde, er is een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen bodem waardoor u de rivier kunt zien, een panoramabar en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er wellnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden. Het schip bestaat uit 4 dekken. Er is wifi aan boord.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden. Op het hoofddek achter zijn de hutten voorzien van een stapelbed.
Bovendek Het middelste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige zitjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

Hutten
De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut hoofddek achter Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² groot. De hut beschikt over een stapelbed, radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
   
Maaltijden
Deze reis is inclusief ontbijtbuffet (koud en warm), lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4 of 5-gangen keuzemenu) en een middernacht snack. 

  

 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 28-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 799,-
Vr 09-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 799,-
Vr 30-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 799,-


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* bagagetransfer vanaf de parkeerplaats naar/van het schip 
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunch of lunchpakket
* thee/koffie incl. koek/cake/taart in de namiddag
* 4/5-gangendiner
* avondsnack
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut 
* gedetailleerde fietskaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis op aanvraag (ca. € 59,- tot € 69,-)
* parkeerplaats Passau (onbewaakt, meer wel omheind) € 65,-
* huurfiets met 21 versnellingen € 90,- (incl. fietstas)
* huur e-bike € 190,- (incl. fietstas, bereik ca. 80 km)
* excursiepakket € 55,- (concert Brucknerorgel Linz, busrondrit Wenen, entree kunsthistorisch museum)
* toeslag 2-persoonshut hoofddek € 146,-
* toeslag 2-persoonshut bovendek € 766,-
* toeslag 2-persoonshut promenadedek € 851,-

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten

8

Leuke reis met behulpzaam personeel. Jammer dat er geen activiteiten ‘s-avonds op de boot georganiseerd werden. Uitleg van het dagprogramma had m.i. Beter in het restaurant gegeven kunnen worden dan in het atrium, zodat alle reizigers hadden kunnen zitten .

Johan Lakerveld , reisperiode augustus 2023

inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* bagagetransfer vanaf de parkeerplaats naar/van het schip 
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunch of lunchpakket
* thee/koffie incl. koek/cake/taart in de namiddag
* 4/5-gangendiner
* avondsnack
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut 
* gedetailleerde fietskaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis op aanvraag (ca. € 59,- tot € 69,-)
* parkeerplaats Passau (onbewaakt, meer wel omheind) € 65,-
* huurfiets met 21 versnellingen € 90,- (incl. fietstas)
* huur e-bike € 190,- (incl. fietstas, bereik ca. 80 km)
* excursiepakket € 55,- (concert Brucknerorgel Linz, busrondrit Wenen, entree kunsthistorisch museum)
* toeslag 2-persoonshut hoofddek € 146,-
* toeslag 2-persoonshut bovendek € 766,-
* toeslag 2-persoonshut promenadedek € 851,-

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook