Fiets-vaarvakantie Passau-Bratislava-Belgrado-Boedapest-Wenen-Passau MS Primadonna

12 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
vanaf € 1.399,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
07-06-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een rivierscruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch, koffie met gebak, diner en avondsnack inbegrepen
route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 24-58 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: vrijdag 7 juni

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een fietsvakantie en riviercruise maakt deze reis extra comfortabel. U heeft uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt deze fiets-vaarvakantie u over de mooiste stukken langs de Donau tot aan het imposante kloofdal 'IJzeren Poort' in Servië. Ontdek bruisende steden als Wenen en Bratislava, fiets over de vlaktes van Hongarije en ontdek de betoverende natuur van de Karpaten, Nationale Parken als Duna-Dráva en Kopacki en het Zilveren Meer. 
 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag staat uw fietsvakantie langs de Donau op het punt van beginnen. U reist op eigen gelegenheid naar Passau, waar u tot 16.00 uur de mogelijkheid heeft om u te melden bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik (niet inbegrepen, € 65,-). De transfer naar het schip is inbegrepen en de inscheping is mogelijk vanaf 16.30 uur. Tijdens het welkomstdiner, rond 19.00 uur starten de motoren en zet u koers over de meanderende Donau richting de 'Schlogener Schlinge', waar de Donau een merkwaardige bocht van 180 graden maakt.

Dag 2
Pochlärn - Krems (ca. 45 km/4,5 uur)
De MS Primadonna is inmiddels aangemeerd in Pöchlarn en de eerste fietstocht staat op het programma. Over het mooie en vrijliggende Donau-fietspad fietst u o.a. langs Melk met zijn imposante abdij en door het wijngebied van de Wachau naar Spitz, Dürnstein en Krems (Unesco werelderfgoedlijst).  

Dag 3
Bratislava - Šamorín (ca. 48 km/4,5 uur)
Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om een fietstocht naar het bruisende Bratislava te maken. In het centrum aangekomen kunt u onder leiding van een stadsgids een wandeltocht van ca. 1 uur maken (optioneel bij te boeken). Of gaat u liever zelf op pad in deze metropool? Tip: Breng een bezoek aan Danubiana Meulensteen. Dit is een zeer bijzonder museum voor moderne kunsten, opmerkelijk vanwege zijn fraaie ligging en het architectonische ontwerp! Over de Lužný-Brug naar het eindpunt van de etappe van vandaag Šamorín.

Dag 4
Kalocsa - Baja (ca. 58 km/5,5 uur) 
Inmiddels ligt Slowakijke achter u en bent u de grens met Hongarije gepasseerd. De dag begint in het charmante paprika-stadje Kalocsa met een rondleiding door de basiliek en het barokke bisschoppelijke paleis (optioneel). Daarna stapt u op de fiets voor een tocht over het grootste, ononderbroken grasland van Europa; de Hongaarse Puszta. Een heerlijke auto-vrije tocht langs kuddes runderen, varkens en paarden over de meest beroemde pelgrimsroute in Hongarije. Eindpunt van vandaag is de havenstad Baja. 

Dag 5
Belgrado (ca. 45 km/4,5 uur)
Zdravo, en welkom in Belgrado! Vandaag kunt u per bus kennis maken met de Servische hoofdstad waarbij u o.a. het Kalemegdan fort bezoekt (optioneel, duur ca. 2,5 uur). Deze oude citadel met bijbehorend park is een van de grootste attracties in Belgrado. Vervolgens op de pedalen naar het bosrijke schiereiland Ada Ciganlija met het Savsko Jezero-meer. Op de terugweg passeert u de beroemde fietsbrug Brankov Most en het autovrije stadsdeel Waterfront. 

Dag 6
Kladovo - IJzeren Poort (ca. 28 km/3 uur)
Vanuit Kladavo fietst u naar het Turkse fort Fetislam in Kladovo en vervolgens naar een wijngaard bij Vrbica/Korbovo (inclusief een wijnproeverij). Verder naar de overblijfselen van de Trajanusbrug en terug naar het schip. Om ca. 19.30 uur passeert u de IJzeren Poort; een imposant kloofdal in de Karpaten met prachtig zicht op de oprijzende rotswanden en een aantal nauwe doorgangen. 

Dag 7
Golubad - Veliko Gradište (ca. 41 km/4 uur) 
Golubac (de grootste vesting van Servië, individuele bezichtiging). Fietstoch vanuit Veliko Gradište, over autovrije wegen, naar het Zilvermeer/Srebrno Jezero en terug.

Dag 8
Novi Sad (ca. 34 km/3,5 uur)
Novi Sad is de tweede stad van Servië en oogt met de gekleurde gebouwen sierlijker dan de meeste steden in de Balkan. Breng een bezoek aan het oude centrum of neem een kijkje bij het fort van Petrovaradin. Dit fort is hét hoogtepunt van Novi Sad en een van de belangrijkste bewaardgebleven vestingwerken in Europa. Vanuit de stad maakt u via het Donau-fietspad een fietstocht naar een typische Čarda en weer terug.  
 

Dag 9
Mohács - Dráva National Park (ca. 48 km/4,5 uur) 
De etappe van vandaag begint in de kleine Hongaarse stad Mohács dat historische bekendheid verwierf door een bloedige veldslag tegen de Turken in het jaar 1526. Daarna door het Duna-Dráva Nationaal Park via o.a. Kölked en het strijdmonument van Sártorhely terug naar het schip om de dag af te sluiten met een welverdiend diner. 

Dag 10
Boedapest (ca. 24 of 58 km/2,5 of 5,5 uur)
Het Parlement, het Burchtpaleis, de Kettingbrug en het Vissersbastion; zomaar een greep uit de vele schitterende bezienswaardigheden die er in Boedapest te vinden zijn. Vandaag biedt dan ook volop mogelijkheden voor een dagvullend programma. Gaat u zelf op pad of stapt u op de bus voor een begeleide rondrit (optioneel bij te boeken, duur ca. 3 uur)? Diegenen die liever een stuk fietsen, kunnen ook het fietspad langs de Donau volgen richting het eiland Margitsziget (ca. 24 km), een groene oase in het hart van de stad. De actievelingen kunnen deze fietstocht verlengen naar het schilderachtige kunstenaarsdorp Szentendre (+ ca. 34 km).

Dag 11
Esztergom - Štúrovo Komárno (ca. 56 km/5,5 uur)
Fietsroute over het Slowaakse Donau-fietspad en eventueel individueel bezoek aan de 'Moeder van de katholieke kerk van Hongarije'. Op autovrije wegen door charmante, slaperige dorpjes zoals Moča naar het vestingstadje Komárno (van het Romeinse Kelemantia tot de Habsburgse vesting Monostori Erőd).

Dag 12
Terugreis
Vandaag komt uw fietsreis langs de Donau alweer ten einde. Om ca. 09.30 uur komt de MS Primadonna aan in Wenen en na het ontbijt is het tijd om het schip te verlaten. Transfer per bus of trein naar de geparkeerde auto in Passau. 

Of boekt u nog een extra nacht Wenen? Neem een kijkje bij een van de vele bezienswaardigheden zoals de Hofburg, de Stephansdom en Schloss Schönbrunn, shop er op los in een van de vele winkelstraten of volg het Donau-fietspad naar een van 's werelds meest toonaangevende museums voor Europese schilderkunst: Het Kunsthistorisches Museum Wien.

Noot: afhankelijk van het aantal personen dat terug naar Passau gebracht moet worden wordt de transfer per bus of trein uitgevoerd. Wanner de transfer per trein zal zijn worden uw eigen fietsen apart vervoerd. Deze hoeft u dus niet mee de trein in te nemen.

Fietsvakantie Passau-Bratislava-Belgrado-Boedapest-Passau per MS Primadonna ****

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna ****+. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran op de Donau. De boot heeft een glazen wand aan de voorzijde, er is een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen bodem waardoor u de rivier kunt zien, een panoramabar en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er wellnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden. Het schip bestaat uit 4 dekken.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden. Op het hoofddek achter zijn de hutten voorzien van een stapelbed.
Bovendek Het middelste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige zitjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

Hutten
De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut hoofddek achter Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 9,5 m² groot. De hut beschikt over een stapelbed, radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 11,5 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
   
Maaltijden
Deze reis is inclusief ontbijtbuffet (koud en warm), lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4 of 5-gangen keuzemenu) en een middernacht snack.

  

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 07-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 1.399,-


inclusief:
* 11 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee of koffie inclusief koek/cake/taart in de namiddag
* 4- of 5-gangendiner
* dagelijks avondsnack
* transfer in Passau naar het schip om 16.30 uur (vanaf de parkeerplaats van D.T. of het treinstation)
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut 
* entree vesting Golubac
* wijnproeverij Kladovo
* gedetailleerde fietskaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting
* transfer per bus of trein van Wenen naar de geparkeerde auto in Passau

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau | Wenen elk Nederland of Belgisch Station v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis (prijzen op aanvraag)
* extra nacht Wenen in een 2-persoonskamer na de reis € 92,-
* extra nacht Wenen in een 1-persoonskamer na de reis € 143,-
* omheinde parkeerplaats in Passau € 65,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen (incl. fietstas) € 90,-
* huur e-bike (incl. fietstas) € 190,-
* extra excursiepakket € 155,-
   - stadsrondrit Bratislava en Novi Sad
   - rondleiding Dom en Bisschopspaleis Kalocsa
   - stadsrondrit Belgrado en Budapest
   - entree vesting Monostori (min. aantal deelnemers 20)
* toeslag 2-persoonshut hoofddek € 341,-
* toeslag 2-persoonshut bovendek € 1296,-
* toeslag 2-persoonshut promenadedek € 1441,-

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
inclusief:
* 11 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee of koffie inclusief koek/cake/taart in de namiddag
* 4- of 5-gangendiner
* dagelijks avondsnack
* transfer in Passau naar het schip om 16.30 uur (vanaf de parkeerplaats van D.T. of het treinstation)
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut 
* entree vesting Golubac
* wijnproeverij Kladovo
* gedetailleerde fietskaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting
* transfer per bus of trein van Wenen naar de geparkeerde auto in Passau

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau | Wenen elk Nederland of Belgisch Station v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis (prijzen op aanvraag)
* extra nacht Wenen in een 2-persoonskamer na de reis € 92,-
* extra nacht Wenen in een 1-persoonskamer na de reis € 143,-
* omheinde parkeerplaats in Passau € 65,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen (incl. fietstas) € 90,-
* huur e-bike (incl. fietstas) € 190,-
* extra excursiepakket € 155,-
   - stadsrondrit Bratislava en Novi Sad
   - rondleiding Dom en Bisschopspaleis Kalocsa
   - stadsrondrit Belgrado en Budapest
   - entree vesting Monostori (min. aantal deelnemers 20)
* toeslag 2-persoonshut hoofddek € 341,-
* toeslag 2-persoonshut bovendek € 1296,-
* toeslag 2-persoonshut promenadedek € 1441,-

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook