Familie-Fietsvakantie in de Auvergne

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
ontbijt, lunchpakket, 3-gangenmaaltijd en bagagevervoer zijn inbegrepen
kinderkorting en avonturenrugzak met opdrachten
route: zowel de fiets- als de wandelroutes voeren u door het glooiende landschap van de Auvergne. De fietsroutes zijn tussen de 27 km en 30 km lang en de wandelroutes tussen de 5 km en 12 km. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks, het gehele jaar door
kinderen: deze reis is geschikt voor kinderen t/m 14 jaar

Met het hele gezin genieten in het groene hart van Frankrijk
Samen met de kids op ontdekking door de groene omgeving van de Auvergne, picknicken op het Franse platteland, schattige dorpjes bezoeken en overnachten in de bijzondere accommodaties van de gastvrije Nederlandse eigenaren, dat klinkt toch als een fantastische vakantie? Tijdens deze unieke familiereis wordt dat allemaal mogelijk. U fietst van de ene naar de andere accommodatie, terwijl de kinderen zich vermaken met allerlei leuke opdrachten uit de avonturenrugzak. Na een heerlijke dag in de natuur heten de enthousiaste gastheren- en vrouwen u hartelijk welkom (met bijpassend drankje) en schuift u aan voor een 3-gangendiner. Ook zorgen zij voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg en dat uw koffers naar de volgende overnachtingsplek worden gebracht. Een vakantie zonder zorgen! 

Dag 1
heenreis
Eindelijk is het zo ver, de vakantie gaat van start! U reist op eigen gelegenheid in zuidelijke richting naar Saint-Palais. Bij La Cour 'd Enchère wordt u hartelijk welkom geheten door Ellen en Ron en onder het genot van een drankje kunt u even bijkomen van de trip. Geniet in de avond van een lekkere driegangenmaaltijd, bereid door de gastheer en -vrouw. 

Dag 2
van Saint-Palais naar Saint-Désiré (ca. 27 km)
Op de pedalen (en vergeet de avonturenrugzak voor de kinderen niet!) voor de eerste route van deze reis richting het volgende overnachtingsadres. Tijdens de tocht verkent u het heuvelachtige landschap van het departement Allier dat zijn naam dankt aan de gelijknamige rivier. Daarnaast maakt u op de fiets nog een uitstapje naar het departement Cher. Plekken genoeg dus om onderweg even te pauzeren en in alle rust te genieten van het lunchpakket dat u vanmorgen heeft meegekregen. Aan het einde van de dag staan Helen, Willem en uw bagage voor u klaar op Domaine Bonneblond.  

Dag 3
rondom Saint-Désiré
Vandaag is een vrije dag die naar eigen smaak ingedeeld kan worden. Maak een korte wandeling door de omgeving of doe lekker niets en neem een duik in het zwembad, alles kan. Voor de kinderen is genoeg vertier te vinden rondom Bonneblond. Speel een potje klompengolf of jeu de boule, doe de speurtocht, help met het verzorgen van de boerderijdieren of zoek verkoeling in het zwemmeer met de paarden als het erg warm is.

Dag 4
van Saint-Désiré naar Audes (ca. 26 km) 
Op naar de gîtes van Le Chant-Hibou, dat 'het lied van de uil' betekent. Via Saint-Désiré fietst u door het Franse land. Vergeet vooral geen kijkje te nemen achter de 12e eeuwse kerk in het dorp. Een stukje verderop ligt een prachtige plek om even een rustmoment te nemen en aan de slag te gaan met de opdrachten uit de rugzak. Vanaf hier kunt u bij helder weer wel honderd kilometer ver kijken en de Puy de Dome zien liggen. Na de pauze trapt u verder naar Ton & Irene die u met open armen zullen ontvangen.

Dag 5
rondom Audes
Le Chant-Hibou ligt nabij het authentieke Franse dorpje Audes. Een leuke omgeving om in rond te wandelen zonder iemand tegen te komen en het een en ander te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan bizonfarm Tatanka, de geitenkaas-boerderij of het streekmuseum 'Musée du Canal de Berry' waar u de geschiedenis van de streek leert kennen en waterfietsen kunt huren voor een tochtje op het kanaal. Op het terrein van Le Chant-Hibou is ook genoeg te beleven! Boer Ton neemt de kinderen graag mee voor een rondje op de rode tractor en Irene kan alle hulp die er is gebruiken bij het voeren en knuffelen van de dieren.

Dag 6
van Audes naar Saint-Palais (ca. 29 km)
Helaas is de laatste etappe van de vakantie alweer aangebroken. Vanaf Audes zet u koers naar waar het allemaal begon deze week: La Cour d'Enchère in Saint-Palais. Over een dalend, smal en bochtig weggetje, dat zeer kenmerkend is voor deze streek, verdwijnt het dorpje langzaam uit uw zicht. Een stukje verderop passeert u het meertje van Courçais, dat zich uitstekend leent voor een lekkere picknick aan het water. Aan het einde van de middag rijd u het erf van Ellen en Ron weer op en schuit u voor de laatste keer aan voor het diner.

Dag 7
Terugreis
Helaas is er alweer een einde gekomen aan deze reis. U keert op eigen gelegenheid huiswaarts. Bon voyage! 

Bovenstaand programma is een voorbeeld. Het kan dus voorkomen dat niet La Cour d'Enchère in Saint-Palais uw startpunt is, maar een van de andere genoemde accommodaties. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is.

Familie-Fietsvakantie in de Auvergne

Drie koppels reisden hun droom achterna, wat hen naar het groene hart van Frankrijk bracht. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Al fietsend trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. De eigenaren stellen zichzelf en hun accommodatie graag aan u voor. Klik hier.

Kinderkorting: kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Voor kinderen t/m 14 jaar betaalt u € 300,- per kind. Bel ons of mail ons voor een vrijblijvende offerte indien u met kinderen reist. Of u in een familiekamer of in aparte kamers slaapt is afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment. Iedere kamer heeft altijd eigen sanitaire voorzieningen.  

jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
* 6 x ontbijt, lunchpakket, driegangenmaaltijd met drankjes
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of de routes als gpx
* hand-out met algemene informatie over de omgeving
* avonturenrugzak met opdrachten voor de kinderen
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 

extra informatie:
* huur van toerfiets, E-bike of fietskar op aanvraag mogelijk
* kinderen t/m 2 jaar zijn gratis
* toeslag kinderen t/m 14 jaar € 300
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook