Dagtocht Wandelen Rijk van Nijmegen

1 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 39 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-07-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
inclusief diverse hapjes en drankjes

route: bosrijke wandelingen met lichte hoogteverschillen (enkele tientallen meters) waardoor mooie uitzichten. In totaal is de wandeling 15 km lang (netto wandeltijd 4 uur). De meelopende reisleider wijst ons de weg aan de hand van een routebeschrijving met streekwandelroutes.
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers
aankomst: de reis wordt uitgevoerd op zaterdag 27 februari, zaterdag 20 maart en zaterdag 10 april.

Bos en heuvels achter Berg en Dal
Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio’s van Nederland en is ronduit een fantastische wandelstreek. Natuurliefhebbers kunnen hier naar hartenlust wandelen en zullen onder de indruk zijn van de keur aan landschappen: vooral bos en heuvels. We treffen in de bossen de mooiste doorkijkjes aan die ons een blik gunnen op de verscholen akkertjes en de weilandjes die met hagen en greppels zijn omzoomd. Onze stopplaatsen zijn in Groesbeek, en in Berg en Dal, die zelf zeggen de mooiste plaatsen van Nederland te zijn. Het is werkelijk onverwacht, hoe “on-Nederlands” het golvende landschap, met de soms "holle" wandelpaden, er uit ziet in de achtertuin van Nijnegen!

Tijdens zo’n dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!

10.00 uur
Aankomst in Groesbeek op eigen gelegenheid. Een lekker kopje koffie of thee met gebak in Restaurant Green 46 van golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Indien gewenst kan gereserveerd worden (€ 10,- retour) voor een transfer per auto of minibus van het station van Nijmegen (vertrek 09.30 uur) naar Groesbeek (afstand 10 km).10.30 uur
Wandeling (ca. 9 km/2,5 uur) van Groesbeek naar Berg en Dal door het Naaldwoudbos, het natuurgebied van De Duivelsberg (Staatsbosbeheer) en het zogenaamde graftenlandschap (om in het verleden steile hellingen geschikt te maken voor de akkerbouw) van het Filosofendal. Bij de Duivelsberg kruist onze route het Pieterpad en het Streekpad Nijmegen.

13.00 uur
Een smakelijk soepje in Fletcher Park Hotel Val Monte in Berg en Dal.

13.30 uur
Wandeling (ca. 6 km/1,5 uur) van Berg en Dal naar Groesbeek, langs de mooie wijk-in-het-groen Heilig Land Stichting af en via het Rijk van Nijmeegse/Groesbeekse Bos (Staatsbosbeheer).

15.00 uur
Een lekker lunchgerecht in Restaurant Green 46 van golfbaan Het Rijk van Nijmegen.

16.00 uur
Einde van de wandeldag en afscheid van de andere reizigers. Vertrek uit Groesbeek op eigen gelegenheid, of per gereserveerde transfer per auto of minibus naar het station van Nijmegen.

Dagtocht Wandelen Rijk van Nijmegen

Er zit bij deze dagtocht geen overnachting.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* een kop koffie of thee met gebak, een kop soep, een lunchgerecht in verschillende restaurants op de route (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer per auto of minibus station Nijmegen - Berg en Dal v.v. € 10,-

exclusief:
* vervoer woonplaats-Groesbeek (of indien gewenst station Nijmegen) v.v.
* (overige) drankjes
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook