Dagtocht Wandelen Gelderse Vallei

1 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 39 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 14-08-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
inclusief diverse hapjes en drankjes

route: wandelingen afwisselend door bos en door agrarisch (akker- en weide-)landschap, over vlak terrein. In totaal is de wandeling 16 km lang (netto wandeltijd 4 uur). De meelopende reisleider wijst u de weg aan de hand van een routebeschrijving met streekwandelroutes.
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers
aankomst: deze reis wordt uitgevoerd op woensdag 24 februari, woensdag 17 maart en woensdag 7 april. 

Natuur- en cultuurroute door de Gelderse Vallei
Een grote variatie van uiteenlopende soorten landschap: stukjes bos, leemveen, akkers en weilanden. Over het algemeen is het landschap vrij open, wat garant staat voor constant mooie uitkijk in de verte. Veel bruggetjes verbinden de oevers van kleine riviertjes en beekjes die richting de Eem stromen zoals de Moorsterbeek en de Modderbeek. Opvallend onderweg zijn de markante forse boerderijen van vaak wel meer dan een eeuw oud. De wandelingen volgen voor een deel thematische routes zoals het Snorrenhoefpad (natuur, genoemd naar een gehucht in de buurt), de Asschatterkade (geschiedenis, een deel van de Grebbelinie pal grenzend aan Leusden), en het Melissenpad (kunst, genoemd naar de kunstenaar Ab Melissen).
De streek tussen Leusden en Barneveld heet de Gelderse Vallei en is een perfect wandelgebied in de grensstreek van Utrecht en Gelderland.

Tijdens deze dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!


 

10.00 uur
Aankomst in De Glind op eigen gelegenheid. Een lekker kopje koffie of thee met gebak in Grand Café Ons. Indien gewenst kan gereserveerd worden (€ 10,- retour) voor een transfer per auto of minibus van het station van Amersfoort (vertrek 09.30 uur) naar De Glind (afstand 15 km).10.30 uur
Wandeling (ca. 10 km/2,5 uur) van De Glind naar Leusden/Achterveld over het Glindhorsterpad dat doorloopt in het Snorrenhoefpad en de Asschatterkade, een 1,5 kilometer lang wandelpad langs de Grebbelinie (Valleikanaal), eens deel van de Hollandse Waterlinie (1744) en ook gebruikt in WO-II, enkele loopgraven en bunkers zijn bewaard gebleven.

13.00 uur
Een smakelijk soepje in Eeterij De Hessenkar in Leusden/Achterveld.

13.30 uur
Wandeling (ca. 6 km/1,5 uur) van Leusden/Achterveld naar De Glind over het tweede stuk van het Snorrenhoefpad o.a. langs de Modderbeek in een prachtig vogelrijk natuurgebied. Aansluitend over het Melissenpad (genoemd naar de lokale kunstenaar Ab Melissen) dat een inspirerende kunstroute is met bijzondere objecten onderweg.

15.00 uur
Een lekker lunchgerecht in Grand Café Ons.

16.00 uur
Einde van de wandeldag en afscheid van de andere reizigers. Vertrek uit De Glind op eigen gelegenheid, of per gereserveerde transfer per auto of minibus naar het station van Amersfoort.

Dagtocht Gelderse Vallei

Er zit bij deze dagtocht geen overnachting.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* een kop koffie of thee met gebak, een kop soep, een lunchgerecht in verschillende restaurants op de route (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer per auto of minibus station Amersfoort-De Glind v.v. € 10,-

exclusief:
* vervoer woonplaats-de Glind (of indien gewenst station Amersfoort) v.v.
* (overige) drankjes
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook