Dagtocht lentewandelen Sonsbeek en Rozendaal (Rosendael)

1 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 40,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 14-05-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
geen reserveringskosten, worden in mindering gebracht op uw factuur

route: wandelingen door bos- en heidegebied aan de zuidrand van de Veluwe. We lopen samen, de meelopende reisleider wijst de weg aan de hand van de markeringen van twee routes die we volgen: het Veluwe-Zwerfpad en het Maarten-van-Rossumpad. Totale lengte van de route ca. 15 km.
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers (per groep; er kan een A- en een B-groep zijn).
aankomst: deze reis wordt slechts twee keer uitgevoerd: op zondag 5 maart en op zondag 14 mei. 

Uit de stad meteen in het groen
Waarschijnlijk geen enkele andere grote stad in Nederland heeft een station vanwaar je zó meteen het groene landschap inloopt: alleen Arnhem. De stationsingang aan de noordzijde grenst bijna direct aan het uitgestrekte Park Sonsbeek dat dan verderop langzaam overgaat in de Veluwe en de Veluwezoom. In het gebied liggen landgoederen met fraaie buitenhuizen waarbij Kasteel en Park Rosendael de kroon spannen. Door twee lange-afstandswandelingen naadloos aan elkaar te reigen, ontstaat een mooie rondwandeling. Asfalt wordt zoveel mogelijk gemeden (met uitzondering van de doorloop van Rozendaal en de terugkomst in Arnhem). De dagtocht op 5 maart wordt begeleid door Pim Hemels, een van de productmanagers van Aktiva Tours, en die op 14 mei door Peter Rambags, senior reisleider bij de organisatie.
Zomaar enkele reacties die we ontvingen over de najaarseditie van de wandeldag vanuit Deurne op 6 november: "Het was een mooie wandeling", "Het was een leuke dag, bedankt voor de gezelligheid", "Leuke en interessante gesprekken gehad, bedankt allemaal". Een goede reden om zo'n wandeling in het voorjaar vanuit Arnhem te herhalen!
Tijdens deze dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!
 

10.15 uur
Aankomst en verzamelen (voor reizigers per trein) op het station van Arnhem Centraal (uitgang noordzijde). Wandeling (ca. 15 min.) naar Park Sonsbeek.10.30-11.00 uur
Gezamenlijk koffie of thee met koek (inbegrepen, gereserveerd) in 'Grand-Café De Beek’ naast het Nederlands Watermuseum in Park Sonsbeek.

11.00-13.15 uur
Wandeling over het Veluwe-Zwerfpad via de Grote Vijver, Begraafplaats Moscowa en Manege de Waterberg en via de Rozendaalse Heide en het Rozendaalse Bos naar Kasteel Rosendael bij Rozendaal.

13.15-14.00 uur
Middagpauze in 'Oranjerie Rosendael’ (naast het kasteel van Rozendaal) met soep en een broodje (inbegrepen, gereserveerd).

14.00-16.15 uur
Wandeling over het Maarten-van-Rossumpad via het stadspark Klarenbeek, het wijkje Geitenkamp en de Watertoren Arnhem (uit 1925) naar Park Sonsbeek.

16.15-17.00 uur
Middagsnack (inbegrepen, gereserveerd) in ’Grand-Café De Beek’. Einde van de dagtocht en afscheid van de andere reizigers. Wandeling terug naar station Arnhem Centraal (voor reizigers per trein).  
 

Dagtocht lentewandelen Sonsbeek en Rozendaal (Rosendael)

Dit is een reis zonder overnachting. Informatie over consumpties, maaltijd: zie programma.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* een kop koffie of thee met koek, soep en een broodje, en een middagsnack (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Arnhem v.v.
* (overige) drankjes
9

anoniem, reisperiode maart 2023
8

Een heel mooie wandeling en goed georganiseerde en verzorgde koffie , Lunch en borreluurtje

anoniem, reisperiode maart 2023
8

Leuke wandeling gehad met een leuke groep. Gezellig gegeten met elkaar en daarna nog wat gedronken met elkaar. Al met al een leuke dag gehad.

anoniem, reisperiode maart 2023
9

Een hele leuke dagwandeling in de omgeving van Arnhem. Accomodaties waren prima en de reisleider Wilco en Pim top! Ga het nog een keertje doen!

anoniem, reisperiode maart 2023
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook