Dagtocht lentewandelen Het Bossche Buitengebied

1 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 45,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
03-03-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
eenmalig vertrek op zondag 3 maart (vertrekgarantie) | geen reserveringskosten, deze worden in mindering gebracht op de factuur)
route: wandelingen (zeer) afwisselend langs traag stromende riviertjes door een relatief open landschap van akkers, weilanden, houtwallen en kleine stukjes bos met onderweg verschillende landgoederen en kasteeltjes. We lopen samen, de meelopende reisleider wijst de weg aan de hand van de knooppunten in het stille buitengebied tussen Den Bosch, Sint Michielsgestel en Vught. De totale lengte van de route is ca. 18 km (ca. 4,5 uur lopen).
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers (per groep; er is een A- en een B-groep die lopen op enkele honderden meters / 5 minuten uit elkaar).
aankomst: deze reis wordt slechts eenmalig uitgevoerd op zondag 3 maart.

Stilte in het open landschap
Binnen de driehoek Den Bosch-Sint Michielsgestel-Vught ligt een stiltegebied met kleinschalige landbouw en kleine stukjes bos. Het is doorkliefd met kleine riviertjes zoals de Dommel en de Essche Stroom, die hun water uiteindelijk via de Dieze laten instromen in de Maas. Vanaf het station van Den Bosch en Brasserie Bolwerk lopen we in goed een kwartier via de mooie oude binnenstad zo het buitengebied in. Grotere plaatsen van betekenis komen we tijdens de route eigenlijk niet meer tegen, behalve Sint Michielsgestel met de monumentale Oude Toren, een beeldbepalend bouwwerk voor dat plaatsje. En Vught, de ietwat chique voorplaats van Den Bosch, met in het midden ervan de het oude stadsparkje Park Reeburg. De wandelingen gaan meestal over onverharde paden; als het kort tevoren veel geregend heeft kunnen die wat modderig zijn. Op sommige stukken is wel verharding, en daar loopt het dan comfortabeler bij natheid.

De dagtocht wordt begeleid door Pim Hemels, een van de productmanagers van Aktiva Tours.

Zomaar enkele reacties die we ontvingen over de najaarseditie van de wandeldag vanuit Eindhoven op 5 november: "Een hele leuke dagwandeling, ga het nog een keertje doen”, “Was een mooie dagwandeling, ook de lunch was erg lekker met een leuke  groep die na de wandeling nog gezellig heeft geborreld, het was een mooie dag”, ”Goed georganiseerd en verzorgde koffie, lunch en borreluurtje”. Een goede reden om zo'n wandeling in het vroege voorjaar vanuit Den Bosch te herhalen!

Tijdens deze dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!

 

10.15-10.30 uur
Aankomst en verzamelen bij het station van Den Bosch (uitgang centrumzijde), te voet naar Brasserie Bolwerk (300 m.).

10.30-11.00 uur
Kop koffie of thee (2 x) met een originele 'Bossche Bol' van Bakkerij De Groot uit Den Bosch (inbegrepen, gereserveerd) in Brasserie Bolwerk, gevestigd aan de Dommel in een pand uit 1528 dat eens deel uitmaakte van de Zuiderwaterlinie. 

11.00-13.30 uur
Wandeling (knooppuntenroute) van het centrum van Den Bosch via het waterrijke buitengebied Het Bossche Broek, het natuurgebied Haanwijk, het kasteeltje van Halder (Oud-Herlaer) en het dal van de Dommel naar Sint Michielsgestel.

13.30-14.30 uur
Een 'twaalf-uurtje' bestaande uit een tomatensoepje, een kleine salade met geitenkaas, oerbrood met een groentekroket met pittige mango-humus en fetakaas en een gekookt eitje met tomaat en pestodressing, aangevuld met een warm of koud drankje naar keuze (inbegrepen, gereserveerd) in Brasserie Thuys in Sint Michielsgestel.

14.30-16.30 uur
Wandeling (knooppuntenroute) via het vervolg van het dal van de Dommel, het dal van de Essche Stroom en afsluitend langs het 15e eeuwse kasteel van Maurick, met een fraaie oprijlaan en slotgracht, eens eigendom van de bekende Bossche bankiersfamilie Van Lanschot, naar het centrum van Vught.

v.a. 16.30 uur
Afsluitend drankje (fris, sap, biertje, wijntje) met een borrelgarnituurtje (inbegrepen, gereserveerd) in Bij Mae in Vught. Einde van de dagtocht en afscheid van de andere reizigers. Vertrek (station Vught 800 m. lopen).
 

Dagtocht lentewandelen Het Bossche Buitengebied

Dit is een reis zonder overnachting. Informatie over consumpties, etc.: zie 'programma'. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 03-03-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 45,-
Vertrekgarantie


inclusief:
* een kop koffie of thee (2 x) met een 'Bossche Bol', een 'twaalf-uurtje' (soep, broodjes, eitje en een kleine salade) incl. een drankje, een afsluitend drankje met een borrelgarnituur (op 3 verschillende locaties/tijdstippen)
* meelopende reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Den Bosch en Vught-woonplaats
 
inclusief:
* een kop koffie of thee (2 x) met een 'Bossche Bol', een 'twaalf-uurtje' (soep, broodjes, eitje en een kleine salade) incl. een drankje, een afsluitend drankje met een borrelgarnituur (op 3 verschillende locaties/tijdstippen)
* meelopende reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Den Bosch en Vught-woonplaats
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook