Dagtocht herfstwandelen Genneper Parken en de Dommelvallei

1 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 40,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-11-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
eenmalig vertrek op 5 november (geen reserveringskosten, worden in mindering gebracht op uw factuur)
route: wandelingen (zeer) afwisselend door oude parken, door bos, langs boeren-akkers en weilanden en door de dalen van kleine kronkelende riviertjes. We lopen samen, de meelopende reisleider wijst de weg aan de hand van de knooppunten in het groene gebied tussen Eindhoven, Waalre en Riethoven. De totale lengte van de route is ca. 16 km.
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers.
aankomst: deze reis wordt slechts eenmalig uitgevoerd op zondag 5 november. 

De groene long van Eindhoven
Door de topografie van de stad: vijf vroegere dorpskernen, samengesmeed met Eindhoven, met kleine riviertjes zoals de Dommel en de Tongelreep daartussen, loopt u vrijwel zó van het stationsgebied de groene rust en stilte binnen. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar: van de universiteit, hightech en design in pakweg een kwartier naar het boeren-buiten-gebied waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook ongelooflijk is het dat u op een paar kilometer afstand van een stad met een kwart miljoen inwoners door het groen kunt lopen zonder in een uur tijd of zelfs langer iemand tegen te komen… De Genneper Parken en de Dommelvallei: de groene long van Eindhoven.  Asfalt wordt natuurlijk zoveel mogelijk gemeden. De dagtocht wordt begeleid door Pim Hemels, een van de productmanagers van Aktiva Tours.
Zomaar enkele reacties die we ontvingen over de voorjaarseditie van de wandeldag vanuit Arnhem op 5 maart: "Een hele leuke dagwandeling, ga het nog een keertje doen”, ”Goed georganiseerd en verzorgde koffie, lunch en borreluurtje”, "Leuke wandeling gehad met een leuke groep, gezellig gegeten met elkaar, al met al een leuke dag gehad". Een goede reden om zo'n wandeling in het najaar vanuit Eindhoven te herhalen!
Tijdens deze dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!
 

10.15 uur
Aankomst en verzamelen op het station van Eindhoven Centraal (uitgang centrumzijde). Gezamenlijk koffie of thee met vlaai (inbegrepen, gereserveerd) in Coffeelab Eindhoven (een groene oase op een rustige plek in het station namelijk op de eerste verdieping met zicht op het centrum).11.00-13.00 uur
Wandeling (knooppuntenroute) via de abdij Mariënhage (het op één na oudste gebouw van Eindhoven, uit de 13e eeuw), het 102 jaar oude stadswandelpark, de Kempische Plassen en het meanderende dal van de Dommel naar de Volmolen in Riethoven.
 

13.00-14.00 uur
Middagpauze in de Volmolen in Riethoven met soep met een broodje, een kroketje of kaasslouffle (vegetarische variant) (inbegrepen, gereserveerd) en een drankje.

14.00-16.00 uur
Wandeling (knooppuntenroute) via het recreatiegebied de Genneper Parken met kleinschalige landbouw, de Genneper Watermolen en het Dommelplantsoen terug naar Eindhoven.

16.00-17.00 uur
Afsluitend drankje met een borrelgarnituurtje (inbegrepen, gereserveerd) in Coffeelab Eindhoven. Einde van de dagtocht en afscheid van de andere reizigers. Vertrek.
-----------------
 

Dit is een reis zonder overnachting. Informatie over consumpties, maaltijd: zie 'programma'. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* een kop koffie of thee met vlaai, soep en een broodje/kroketje/kaassouflé en een afsluitend drankje met een borrelgarnituur (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Eindhoven v.v. 
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook