Dagtocht herfstwandelen Dommelvallei en Genneper Parken

1 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 40,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-11-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
eenmalig (gegarandeerd) vertrek op zondag 5 november (geen reserveringskosten, worden in mindering gebracht op uw factuur)
route: wandelingen (zeer) afwisselend door oude parken, door bos, langs boeren-akkers en weilanden en door de dalen van kleine kronkelende riviertjes. We lopen samen, de meelopende reisleider wijst de weg aan de hand van de knooppunten in het groene gebied tussen Eindhoven, Veldhoven en Waalre. De totale lengte van de route is ca. 19 km (5 uur).
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers.
aankomst: deze reis wordt slechts eenmalig uitgevoerd op zondag 5 november. 

De groene long van Eindhoven
Door de topografie van de stad: vijf vroegere dorpskernen, samengesmeed met Eindhoven, met kleine riviertjes zoals de Dommel en de Tongelreep daartussen, loopt u vrijwel zó van het stationsgebied de groene rust en stilte binnen. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar: van de universiteit, hightech en design in pakweg een half uur naar het boeren-buiten-gebied waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook ongelooflijk is het dat u op een paar kilometer afstand van een stad met een kwart miljoen inwoners door het groen kunt lopen zonder in een uur tijd of zelfs langer iemand tegen te komen… De Dommelvallei en de Genneper Parken: de groene long van Eindhoven. Asfalt wordt natuurlijk liefst gemeden, maar op bepaalde routes is wel verharding aangebracht omdat dat comfortabeler loopt bij natheid. De dagtocht wordt begeleid door Pim Hemels, een van de productmanagers van Aktiva Tours.
Zomaar enkele reacties die we ontvingen over de voorjaarseditie van de wandeldag vanuit Arnhem op 5 maart: "Een hele leuke dagwandeling, ga het nog een keertje doen”, ”Goed georganiseerd en verzorgde koffie, lunch en borreluurtje”, "Leuke wandeling gehad met een leuke groep, gezellig gegeten met elkaar, al met al een leuke dag gehad". Een goede reden om zo'n wandeling in het najaar vanuit Eindhoven te herhalen!
Tijdens deze dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!
 

10.15-10.30 uur
Aankomst en verzamelen op het station van Eindhoven Centraal (uitgang centrumzijde). Gezamenlijk koffie of thee met vlaai (inbegrepen, gereserveerd) in Coffeelab Eindhoven (een groene oase op een rustige plek in het station namelijk op de eerste verdieping met zicht op het centrum).11.00-14.00 uur
Wandeling (knooppuntenroute) via de abdij Mariënhage (het op één na oudste gebouw van Eindhoven, uit de 13e eeuw), het Dommelplantsoen en de waterpartijen Klotputten en Gat van Waalre, tot slot over het oude spoortracé Bels Lijntje naar het Stationskoffiehuis in Waalre. 
 

14.00-15.00 uur
Middagpauze in het Stationskoffiehuis in Waalre met soep met een broodje o.a. met kaas, een kroketje, een gebakken eitje en een kleine kopsalade, en een drankje (koffie, thee, flesje frisdrank of sap) (inbegrepen, gereserveerd).

15.00-17.00 uur
Wandeling (knooppuntenroute) via het recreatiegebied de Genneper Parken met kleinschalige landbouw, de Genneper Watermolen en het 102 jaar oude Stadswandelpark terug naar Eindhoven.

v.a. 17.00 uur
Afsluitend drankje (fris, biertje, wijntje) met een borrelgarnituurtje (inbegrepen, gereserveerd) in Coffeelab Eindhoven. Einde van de dagtocht en afscheid van de andere reizigers. Vertrek.
-----------------
 

Dagtocht herfstwandelen Genneper Parken en de Dommelvallei

Dit is een reis zonder overnachting. Informatie over consumpties, etc.: zie 'programma'. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* een kop koffie of thee met vlaai, soep en een broodje/kroketje/gebakken eitje/salade/drankje en een afsluitend drankje met een borrelgarnituur (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Eindhoven v.v. 
 
inclusief:
* een kop koffie of thee met vlaai, soep en een broodje/kroketje/gebakken eitje/salade/drankje en een afsluitend drankje met een borrelgarnituur (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Eindhoven v.v. 
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook