Dagtocht lentewandelen Sonsbeek en Rozendaal (Rosendael)

1 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 40,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-03-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

maak kennis met Aktiva Tours
kom in contact met andere reizigers
eenmalig vertrek zondag 5 maart 2023 (geen reserveringskosten, worden in mindering gebracht op uw factuur)

route: wandelingen door bos- en heidegebied aan de zuidrand van de Veluwe. We lopen samen, de meelopende reisleider wijst de weg aan de hand van de markeringen van twee routes die we volgen: het Veluwe-Zwerfpad en het Maarten-van-Rossumpad. Totale lengte van de route 15 km.
groep: minimaal 6 / maximaal 15 reizigers.
aankomst: deze reis wordt eenmalig uitgevoerd op zondag 5 maart 2023. 

Uit de stad meteen in het groen
Waarschijnlijk geen enkele andere grote stad in Nederland heeft een station vanwaar je zó meteen het groene landschap inloopt: alleen Arnhem. De stationsingang aan de noordzijde grenst direct aan het uitgestrekte Park Sonsbeek dat dan  verderop langzaam overgaat in de Veluwe en de Veluwezoom. In het gebied liggen landgoederen met fraaie buitenhuizen waarbij Kasteel en Park Rosendael de kroon spannen. Door twee lange-afstandswandelingen naadloos aan elkaar te reigen, ontstaat een mooie rondwandeling. Asfalt wordt zoveel mogelijk gemeden (met uitzondering van de doorloop van Rozendaal en de terugkomst in Arnhem). De dagtocht wordt begeleid door Pim Hemels, een van de productmanagers van Aktiva Tours.
Zomaar enkele reacties die we ontvingen over de najaarseditie van de wandeldag vanuit Deurne op 6 november: "Het was een mooie wandeling", "Het was een leuke dag, bedankt voor de gezelligheid", "Leuke en interessante gesprekken gehad, bedankt allemaal". Een goede reden om zo'n wandeling in het voorjaar vanuit Arnhem te herhalen!
Tijdens deze dagtocht met onze reisorganisatie maken we op een eenvoudige en ongedwongen wijze kennis met Aktiva Tours: reisleiding, andere reizigers en wat die allemaal te vertellen hebben over eerder gemaakte reizen in het binnen- en buitenland!
 

11.00 uur
Aankomst en verzamelen op het station van Arnhem Centraal (uitgang noordzijde) (parkeren tegen betaling mogelijk). Start wandeling naar Park Sonsbeek.11.15-11.45 uur
Gezamenlijk koffie of thee met koek (inbegrepen, gereserveerd) in 'Grand-Café De Beek’ naast het Nederlands Watermuseum in Park Sonsbeek.

11.45-14.15 uur
Wandeling over het Veluwe-Zwerfpad via de Grote Vijver, Begraafplaats Moscowa en Manege de Waterberg en over de Koningsheide en de ‘bergen’ De Zwarte Bulten (NAP +69 m) naar Kasteel Rosendael bij Rozendaal.

14.15-15.15 uur
Middagpauze in 'Oranjerie Rosendael’ met soep en een broodje (inbegrepen, gereserveerd).

15.15-16.30 uur
Wandeling over het Maarten-van-Rossumpad via het stadspark Klarenbeek met de Watertoren Arnhem uit 1925 naar Park Sonsbeek.

16.30-17.15 uur
Middagsnack (inbegrepen, gereserveerd) in ’Grand-Café De Beek’. Einde van de dagtocht en afscheid van de andere reizigers. Wandeling terug naar station Arnhem Centraal.  
 

Dagtocht lentewandelen Sonsbeek en Rozendaal (Rosendael)

Dit is een reis zonder overnachting. Informatie over consumpties, maaltijd: zie programma.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* een kop koffie of thee met koek, soep en een broodje, en een middagsnack (op 3 verschillende tijdstippen)  
* meelopende Aktiva-reisleider

exclusief:
* vervoer woonplaats-Arnhem v.v.
* (overige) drankjes
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook