Bodensee Familie Fietsreis

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 635,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

fietsreis voor de hele familie inclusief vele entree’s!
extra nachten in elke plaats mogelijk
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
kinderkorting

route: overwegend vlak, fietstrajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 27 tot 40 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 9 april t/m 16 oktober

Fietsreis langs de Bodensee voor de hele familie!
Fietsen langs de oevers van de Obersee, het meest oostelijke deel van de Bodensee. U fietst door Duitsland en Zwitserland van hotel naar hotel. Voor kinderen is dit een feest! Veel zwemgelegenheid onderweg en bij de hotels.

Plaatsen die u niet mag missen, zijn Konstanz met het Sea Life center, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en een excusie naar Ravensburger Spielland. U overnacht bij deze reis in uitstekende 3-sterrenhotels. De bagage wordt voor u van hotel naar hotel vervoerd. Kinderzitjes zijn gratis en er zijn voldoende aanhangfietsen en kinderfietsen in alle maten beschikbaar.

Een originele en spannende fietsreis, zeer geschikt voor reizigers met kinderen.

 title=

Dag 1
heenreis
Aankomst per eigen vervoer in Konstanz (afstand Utrecht-Konstanz ca. 740 km). Reizigers kunnen de auto parkeren tegenover het hotel bij de parkeerplaats Hafen € 30,- per week. Konstanz is uniek gelegen aan de Bodensee. Er is een prachtige oude binnenstad met kronkelige steegjes en de ‘Münster’ (basiliek). Een bezoek aan het Sea Life Center is zeker leuk om te doen met kinderen. 

Dag 2
Konstanz-Uhldingen/Salem (ca. 27 of 33 km/2,5 uur + boottocht)
Mooie route naar het bloemeneiland Mainau (entree inbegrepen) met o.a. een vlindertuin en speeltuin. Vervolgens naar Wallhausen. Daar gaat u aan boord van het schip voor de overtocht naar Uberlingen. Vervolgens via de bedevaartskerk Birnau naar Uhldingen (voor een bezoek aan het reptielenmuseum (entree inbegrepen) of Salem. 

Dag 3
Uhldingen/Salem-Friedrichshafen (ca. 24 of 30 km/2,5 uur)
Langs de Bodensee fietst u naar het museum met de huizen op palen in de Bodensee (Pfahlbautenmuseum) waar u ervaart hoe vissers in vervlogen tijden aan de Bodensee woonden en werkten. Via het middeleeuwse stadje Meersburg (met maar liefst 2 kastelen) fietst u verder naar Immenstaad en Friedrichshafen aan de voet van de Alpen. In Friedrichshafen is een bezoek aan het Zeppelinmuseum (entree inbegrepen) een leuke attractie voor iedereen.

Dag 4
Friedrichshafen-Bregenz (ca. 36 km/4 uur)
Na een bezoek aan het Zeppellinmuseum gaat de route verder via Langenargen met het gerestaureerde kasteel Montfort. Aansluitend door de appelboomgaarden naar Lindau. De oude binnenstad van Lindau ligt op een bijna 70 ha. groot eiland in de Bodensee. Door de eeuwenoude gebouwen, drukke pleinen en schilderachtige steegjes ademt de stad de typische Bodenseeflair. Langs de oeverpromenade, die beschouwd wordt als de mooiste aan de Bodensee, kunt u vanaf een van de vele terrasjes genieten van het reilen en zeilen in de haven. Vervolgens naar de hoofdstad van het Oostenrijkse Vorarlberg: Bregenz, de Festspielstadt.. Per kabinelift (retourticket inclusief) naar de top van de berg de Pfänders. Op de top heeft u een fantastisch uitzicht over de Bodensee.

Dag 5
Bregenz-Arbon (ca. 40 km/4 uur)
Via het natuurreservaat "Rheinspitz" in Zwitserland via Rorschach en Horn naar Arbon. In Arbon is er voor kinderen ook genoeg te beleven. Met zomerse temperaturen is het er heerlijk spelen  en zwemmen bij het buitenzwembad of het strandbad. Ook zijn er volop speeltuintjes! 

Dag 6
Arbon-Konstanz/Kreuzlingen (ca. 30 km/4 uur)
Via de havenplaats Romanshorn fietst u langs de Bodensee met veel zwemmogelijkheden terug naar Konstanz waar u naar het spectaculaire Sealife Center kunt (entree inclusief) of u brengt een bezoek aan het Rosgartenmuseum (entree inclusief). Sluit de dag af met een welverdiend ijsje (inclusief)!

Dag 7
terugreis
Na het ontbijt terugreis per eigen vervoer.

Bodensee Familie Fietsreis ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. Het is mogelijk om tegen een toeslag diners bij te boeken (3-gangen keuzediner). Tijdens de Festspielzeit (20 juli t/m 21 augustus) is de overnachting in één van de voorstadjes van Bregenz: Dornbirn, Hard of Wolfurth met een upgrade naar een 4-sterrenhotel. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Konstanz/Kreuzlingen   2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 34,-
dag 2 Uhldingen/Salem   prijs op aanvraag
dag 3  Friedrichhafen   2-persoonskamer € 74,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 4 Bregenz   prijs op aanvraag
dag 5 Arbon   prijs op aanvraag
dag 6 Konstanz/Kreuzlingen   2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 34,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, kinderen 6 tot en met 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% (max. 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers). Het huren van een fietsstoeltje is gratis. Bel ons voor een vrijblijvende offerte indien u met kinderen reist. 
We boeken voor u een familiekamer, mocht dit niet meer beschikbaar zijn dan boeken we voor u 2 kamers naast elkaar gelegen (indien mogelijk met een tussendeur).
 

sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* entree Sea Life Konstanz*
* entree Rosgarten museum Konstanz
* entree reptielenhuis in Uhldingen
* entree eiland Mainau
* entree Zeppelinmuseum Friedrichshafen
* retour kabinelift Schwebebahn Pfänder in Bregenz
* boottocht Wallhausen-Überlingen inclusief fiets
* ijsje (3 bollen) in Konstanz
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (1 per kamer ook bij eigen fietsen)
 
* Noot: wanneer u deze reis boekt met de vertrekdatum vanaf 31-08-2022 is de entree tot Sea Life helaas niet mogelijk i.v.m. renovatiewerkzaamheden.


optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* halfpension € 149,-
* huurfiets met 8 of indien gewenst 21 versnellingen € 80,- (bij boeking doorgeven)
* huur e-bike € 190,-
* toeslag 1-persoonskamer € 185,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* toeristenbelasting (ca. € 3,- p.p.p.n. ter plekke te betalen)
* parkeerplaats in Konstanz (ca. € 30,- per week)
* bijdrage SGR Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

kinderkorting: 
Maximaal 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers. Bel ons voor een vrijblijvende offerte indien u met kinderen reist. 
* t/m 5 jaar gratis
* kinderen van 6 t/m 11 jaar 50%
* kinderen van 12 t/m 15 jaar 25%
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook