reis PDF

Madeira 8 dagen

singlereis wandelreis | niveau 2 | vliegtuig

Portugese wandelparel in de Atlantische Oceaan
 
Het Portugese wandeleiland Madeira ligt midden in de Atlantische Oceaan op de geografische breedte van het zuiden van Marokko. Het eiland rijst als een hoge kegel op uit het zeewater - ongelooflijk dat dit feitelijk een flinke bobbel op de diepe oceaanbodem is! Door de combinatie van warme zon, schoon en voedzaam hemelwater en vruchtbare vulkanische grond kent Madeira een uitbundige natuur en weelderige flora. Op de terrassen die tegen de steile bergwanden lijken te zijn geplakt, groeien kleurrijke en geurige bloemen, planten en heesters, die het eiland zo vermaard maken: het wordt niet voor niets Bloemeneiland Madeira genoemd. Vooral het oosten van het eiland heeft de reputatie een ware wandelparel te zijn.
 
Bovengenoemde feitelijke beschrijving zou onterecht doen vermoeden dat wandelen op Madeira té heftig en inspannend is. Dat is echter niet zo, want u wordt dagelijks eerst per kleine busje naar flinke hoogte gereden. Daar zijn wandelroutes die exact naast de irrigatiekanaaltjes, levada’s genoemd, lopen en zo dus vrijwel de denkbeeldige hoogtelijnen volgen. Dan volgt veelal een flinke daling naar de vallei, waar de bus weer gereed staat voor de transfer terug naar Funchal. Het aantal wandeluren bedraagt gemiddeld 5,5 per dag en op meerdere wandeldagen worden zelfs méér meters gedaald dan gestegen!
 
Het is geen straf om in Funchal te verblijven. De vrolijk aandoende hoofdstad van het eiland heeft een gezellige oude binnenstad en er zijn vele leuke adresjes om iets lekkers te proeven zoals de vermaarde rode en zoete Madeirawijn.
 
 

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours