Single Reis Zilverkust, Costa de Prata 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
standplaatsreizen
vanaf € 995,00
Reis PDF boek nu

Zon, zee en prachtige natuur...

De Costa de Prata - of in het Portugees: de Zilverkust - is een zonnig stuk Portugal noordelijk van Lissabon. Halverwege het schiereiland Penichť en Figuera da Foz ligt de kustplaats Sao Martinho, uw verblijfsplaats voor de hele week. De Zilverkust is een van de mooiste en meest afwisselende costaís van Portugal, waar zand- en rotskusten elkaar in een regelmatig tempo afwisselen.

Een van de wandelingen tijdens de wandelvakantie brengt u naar het bekende en traditionele vissersplaatsje Nazarť, gelegen aan een prachtig†sikkelvormig†strand. In traditionele kledij zitten er lokale vissers met hun vrouwen vredig naast elkaar. Ze boeten de netten, drogen en verkopen de vis. Op het strand liggen authentieke kleurrijke vissersbootjes te pronken. De oude kern Sitio, te bereiken met een "kabeltram", bestaat uit een wirwar van straatjes die bijna allemaal uitkomen op het grote plein met de kathedraal.

Een andere wandeling brengt u naar het beroemdste bedevaartsoord van Portugal: FŠtima, waar in 1917 Maria verschenen is en op welke plek in de jaren 40 een basiliek gebuwd werd.

De routes gaan langs goudgele stranden, om schitterende baaien en door verlaten lagunes, om ook zo nu en dan een gezellige vissersdorp binnen te lopen. Ruiger wordt de natuur in de heuvels en vlaktes verder in het binnenland. Opvallend zijn de eeuwenoude lage stenen muurtjes, die het bouwland van olijfbomen en eucalyptussen scheiden.

Deze reis is een combinatie van natuur en geschiedenis, onderandere door het bezoek aan vestingstadjes en op andere plaatsen aan bedevaartsoorden met fraaie kerken en kloosters. U bezoekt miljoenen jaren oude grotten met bizarre kegelvormige stalactieten. En u geniet natuurlijk verder van wat Portugal te bieden heeft: zon, rust, smakelijk eten en drinken en het relaxte dagelijkse leven van de vriendelijke plaatselijke bevolking.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Lissabon per Transavia. Transfer naar S„o Martinho do Porto (ca. 85 km).
dag 2
Wandeling over de Praia da Gralha Trail (ca. 10 km/3 uur, 300 m hoogteverschil). Eerst via het oude centrum van S„o Martinho do Porto richting de oceaan. U volgt de oude lokale visserspaden naar het strand van Gralha met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Aan de andere kant van het strand gaat u omhoog naar het uitzichtspunt van S„o Martinho do Porto. Vanaf hier is er een schitterend uitzicht op de baai. Op de terugtocht naar S„o Martinho bezoekt u de vuurtoren.
dag 3
Stadswandeling door ”bidos (ca. 16 km/3 uur, 300 m hoogteverschil). Transfer vanf S„o Martinho do Porto naar het vestingsstadje ”bidos. U krijgt tijdens de wandeling uitleg van een Nederlandssprekende gids. Na de middag wordt er vanaf ”bidos een route over een 2000 jaar oud Romeins pad gelopen. Via een Romeinse opgraving loopt u langs een meer over de Trilho Romano.
dag 4
Wandeling in de omgeving van Nazarť (ca. 18 km/4 uur, 325 m hoogteverschil). Vanuit Hotel Concha naar Salgado/Nazarť. Via smalle paden daalt u langzaam af tot aan Salgado, waar een meegebrachte lunch genoten wordt. Vanuit Salgado verder door een duingebied naar ťťn van de oudste visigotische kerken van Europa. De kerk is een monument maar helaas in een erg slechte staat. Op de heuvelkam boven Nazarť heeft u een prachtig uitzicht over het strand van Nazarť. U daalt af en via de haven komt u op de boulevard waar de vissersvrouwen hun zongedroogde vis aan de man brengen. Met een kabeltram komt u in Sitio met schitterende panoramische vergezichten, en kunt u de oude kerk bezichtigen. Aan het eind van Sitio is ook de mogelijkheid om de vuurtoren te bezoeken, waarin een klein museum gevestigd is. Daar wordt u uitgelegd waarom hier de hoogste surfgolven ter wereld worden gemeten. Transfer terug naar S„o Martinho do Porto.
dag 5
Vrije dag. U kunt een wandeling maken langs de baai over houten vlonderpaden. In Salir do Porto kunt u bij de ingang van de baai een kasteelruÔne bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om een (elektrische) fiets te huren en onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids een fietstocht te maken.
dag 6
Wandeling (ca. 10 km/4 uur, 300 m hoogteverschil). over de pelgrimsroute Caminho de Fatima. U begint de dag met een bezoek aan de Grutas da Moeda, de grotten vlakbij FŠtima. Daarna is er een transfer naar Pia do Ourso, een Romeins dorpje. Verder over oude pelgrimspaden naar het bedevaartsoort FŠtima, waar Maria drie maal verschenen is aan herderskinderen. Het plein voor de basiliek is enorm en ook als u niet gelovig bent is het een indrukwekkende bezichtiging. Transfer terug naar Sao Martinho do Porto.
dag 7
Wandeling over de Lagune-trail (ca. 15 km/5 uur, 250 m hoogteverschil). Transfer naar de zeilschool aan de lagune van ”bidos. Vanaf hier loopt u om de lagune heen naar de andere kant. De lagune is een natuurgebied dat gevoed wordt door twee kleine riviertjes en de oceaan. Het gebied herbergt veel vogels waaronder de flamingo, die natuurlijk hopelijk gespot wordt! Na de lunch is het nog een paar kilometer naar de plek waar u weer opgepikt wordt om met de boot overgezet te worden naar de zeilschool. Transfer terug naar het hotel.
dag 8
Transfer naar de luchthaven van Lissabon. Lissabon-Amsterdam per Transavia.

details

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over (deels) onverharde paden.†Per wandeldag wordt tussen 10†en 18†km afgelegd.†
groep:†minimaal 6 / maximaal 12†reizigers.
accommodatie:

Hotel Concha in Sao Martinho do Porto

hotel en ligging:†klein/modern 3-sterren hotel (geopend in 2017), prachtig gelegen op loopafstand (1 minuut) van de baai en het strand. De accommodatie bevindt zich op 12 km van de plaats Nazarť. De luchthaven van Lissabon ligt op ca. 85 km afstand.†

accommodatie: het hotel beschikt over 26 airconditioned kamers met eigen badkamer. Gratis wifi. Het hotel beschikt over een gezellige lounge, bar en ontbijtruimte. Het diner vindt plaats in een restaurant in de directe omgeving.†

De verzorging is op basis van halfpension (vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8). Op dag 2,6 en 7 kunt u zich opgeven voor een lunch onderweg (ter plaatse op te geven†en te betalen).†

inclusief
* Amsterdam-Lissabon v.v. per Transavia
* transfers luchthaven-Hotel Concha v.v.
* dagelijkse lokale transfers naar de wandelingen v.v.
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer met bad/douche en toilet op basis van halfpension (incl. ontbijt en diner)
* bootovertocht door de Lagune van Obidos
* plaatselijke Nederlandse reisleiding, meelopende Nederlandse wandelgids

exclusief
* in te checken bagage Ä 26,- per enkele reis voor 20 kg
* hapjes en drankjes onderweg
* toeslag 1- persoonskamer Ä 175,-†
* entree kabeltram (Ä 3,50), grotten (Ä 7,- )†
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten


overige kenmerken

boek nu
To Top