Single Reis Rota Vicentina - Zuidwest kust 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 995,00
Reis PDF boek nu

Aan de Costa Vicentina in het zuidwesten van de Alentejo

Heerlijk wandelen langs de wilde Atlantische kust van Zuid-Europa. Tijdens deze wandelreis door de natuur in het zuidwesten van de Alentejo verblijft u†op een prachtige plek tussen fruitbomen en imposante kurkeiken, met een fantastisch uitzicht. De wandelingen passeren ook gehuchtjes waar de tijd heeft stil gestaan en waar de boerenbevolking nog een traditioneel leven leidt. De vele kurk- en steeneiken die u†hier groeien, steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap ietwat "Afrikaans" aandoet. Hier vindt u†het oorspronkelijke en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken!

U volgt†paden die van oudsher werden gebruikt door pelgrims, handelsreizigers en lokale bewoners. Tijdens de wandelvakantie†maakt u†ook kennis met de eeuwenoude kurkproductie. Een natuurproduct dat een opmerkelijke comeback maakt als multifunctioneel en hip designmateriaal.

De Rota Vicentina

De wandelingen zijn onderdeel van het††Rota Vicentina project, een in 2012 geopend langeafstandwandelpad (450†kilometer lang)†in het zuidwesten van Portugal. Deze trail leidt door het rustige binnenland en langs de ongerepte, ruige kust van de†Costa Vicentina.† Die wandeltocht bestaat uit twee routes:†de kustroute†die de Trilho dos Pescadores ("het visserspad") genoemd wordt, en de de landroute welke het historische wandelpad is. U loopt via†kliffen en verlaten zandstranden en over†rotsen boven een diepblauwe zee. Langs de route is er altijd†een prachtige bloemenpracht: heerlijk geurende hibiscus, anjers, leeuwenbekken, steenrozen en wilde mimosa.†Onderweg ziet u†met enig geluk broedende ooievaars op hun nesten op de kliffen aan†de oceaan.†De wandeltochten in het binnenland gaan over heuvels, door stille dorpen, langs landerijen, beekjes en door bosgebied.†

Monte Pedras Negras waar u verblijft, is rustig en landelijk gelegen en heeft een groot terrein met fruitbomen. De kleinschalige accommodatie ligt nabij het dorp Sao Luis met†cafťís en eetgelegenheden, en op slechts 15 kilometer van de kust. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen,†het traditionele leven in de Alentejo te leren kennen en kennis te maken met†de vriendelijke bevolking.

Gerelateerde afbeelding

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Lissabon per Vueling/Easyjet. Transfer per taxibus naar Sao Luis (140 km).


dag 2
Inloopwandeling (ca. 14 km/3 uur) over landweggetjes en via boerengehuchtjes naar het dorp Sao Luis waar u na een koffiestop verder loopt naar de kleine landerijen, olijf- en boomgaarden achter het dorp.
dag 3
Kustwandeling Vila Nova de Milfontes Ė Almograve (ca. 15,5 km/4 km). Na een korte transfer naar het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes steekt u met een boot de rivier de Mira over en volgt de Fishermenís Trail van de Rota Vicentina. Langs stille stranden en een grillige kust naar Almograve met haar twee prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met haar zwarte rotspartijen en steile kliffen. Vanuit Almograve transfer terug naar de accommodatie.
dag 4
Wandeling Cercal (ca. 12 km/3 uur). Na een korte transfer wandelt u langs landerijen en tuinen naar het traditionele plaatsje Cercal de Alentejo waar we in ťťn van de cafeís stoppen voor een koffie/thee. U wandelt door het plaatsje met haar smalle straten en typische Alentejo huizen. De route leidt u verder om het plaatsje heen, over oude paden, langs boomgaarden, tuinen en weiden. Na afloop geniet U van een drankje in het dorpscafť.

dag 5
Vrije dag waarbij u een bezoek kunt brengen aan het mooie oude stadje Santiago do Cacem gelegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Vroeger een belangrijke plaats voor de orde van Santiago. U kunt ook een kanotocht over de rivier de Mira maken of lekker ontspannen aan het strand of in de omgeving van de accommodatie.

dag 6
Sao Luis Ė Odemira (ca. 19 km/5 uur). Een lange maar zeer mooie wandeling leidt u over landweggetjes, door kurkeikenbossen en langs oude boerderijen en beekjes. Onderweg komt u langs de prachtige rotspoelen van Pego das Pias. Een klein riviertje heeft hier een enorme rotspartij in tweeŽn gedeeld waardoor een mooie waterpartij is ontstaan waar u heerlijk kunt zwemmen. Aan het eind van de wandeling aankomst in het stadje Odemira gelegen aan de gelijknamige rivier de Mira. Transfer terug naar Sao Luis.
dag 7
Kustwandeling Ribeira da Azenha Ė Vila Nova de Milfontes (ca. 17 km/4 uur).
Na een korte transfer start u met deze indrukwekkende wandeling langs de ruige kust. U blijft vlak langs de zee lopen en loopt bovenlangs verlaten baaien en indrukwekkende rotspartijen. U eindigt bij het strand van Farol in Vila Nova de Milfontes waar u bij een van de strandtentjes iets kunt eten of drinken. Transfer terug naar Sao Luis.
dag 8
Transfer per taxibusje naar de luchthaven. Lissabon-Amsterdam per Vueling/Easyjet.
In verband met het tij kan de volgorde van de wandelingen zich wijzigen.

details

route: glooiend met korte maar soms wat steile†klimmetjes en afdalingen, de hoogteverschillen zijn gering. Per wandeldag wordt ca.†11-22†km afgelegd in 4,5 tot 6 uur. De wandelingen zijn onderdeel van het Rota Vicentina project, een in 2012 geopend lange afstandswandelpad in het zuidwesten van Portugal. Deze trail leidt door het rustige binnenland en langs de ongerepte, ruige kust van de Costa Vicentina.†

Gerelateerde afbeelding

groep: minimaal 5/maximaal 8†reizigers.

accommodatie: Monte Pedras Negras: kleinschalige accommodatie met 11 kamers, rustig en landelijk gelegen op een groot terrein met kurkeiken en fruitbomen. Monte Pedras Negras ligt in S„o Luis en biedt een tuin en een buitenzwembad(zomer).†Er is gratis wifi†beschikbaar.†

ligging: bij het dorp Sao Luis, met cafťs en restaurantjes, in het†achterland op 14†km van Vila Nova de Milfontes (aan de kust).†

voorzieningen: †alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche en wc.†

verzorging: dagelijks†ontbijtbuffet, 5 x lunchpakket (op de wandeldagen) en 5 x diner.†

klimaat: de zomers in Alentejo zijn heet en droog, terwijl de winters nat maar mild zijn. De lente en de herfst zijn er zeer†aangenaam, met gematigde temperaturen, dus ideaal wandelweer. Het binnenland van de Alentejo kan warm worden maar aan de zuidwestelijke kust is de invloed van de zee merkbaar.

inclusief:

* Amsterdam- Lissabon of Faro v.v. per Vueling/Easyjet

* handbagage (10 kg)

* transfer†luchthaven-Sao Luis v.v.

* Nederlandse meelopende reisleiding

* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met eigen douche/toilet

* maaltijden zoals beschreven (7 x ontbijt, 6†x lunchpakket en 5 x diner)

* dagelijkse lokale transfers naar de wandelingen v.v.

exclusief:

* in te checken bagage Ä 26,- per enkele reis

* niet-genoemde maaltijden

* toeslag 1-persoonskamer Ä 110,- (op indeling is niet mogelijk bij deze reis)

* drankjes bij het diner en consumpties onderweg

* metro/buskaartje Lissabon

* overtocht boot Ä 4,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top